משחקי הלילה

לא הבנתי את השאלה

אף אחת מ3 הקבוצות עם המאזן הכי טובובליגה לא הגיעה לגמרי הקונפרנס הרלוונטיים או 3 הכי טובות בקונפרנס נתון לא הגיעו אליו?
 
יוסטון רוקטס זכו באליפות ב 1994/95

לאחר שסיימו במקום השישי במערב בעונה הסדירה.
 

botend

New member
פגשו בגמר את אורלנדו של שאקיל

שסיימה ראשונה במזרח.. זו לא דוגמא טובה.
אם הבנתי נכון השאלה היא האם קרה שבגמר האיזורי בשני הקונפרנסים היו ארבע קבוצות שאף אחד מהן לא הייתה באחד משני המקומות הראשונים בקונפרנס שלה.

ב-2007 שתי המובילות במערב הודחו לפני הגמר האיזורי (יוטה וסן אנטוניו עלו אליו מהמקומות השלישי והרביעי).
ב-1999 הניקס לקחו את המזרח מהמקום השמיני - שהוא הישג מרשים מאוד בפני עצמו - אבל הם היו היחידים שלא היו בטופ 2 בקונפרנס שלהם בסדרות הגמר האיזוריות.
ב-1990 הבד בויז של דטרויט לקחו אליפות מהמקום הראשון במזרח, אחרי שהם ניצחו את פורטלנד (מקום שלישי במערב). בגמר המערב פורטלנד (3) פגשה את פיניקס (5) ודטרויט (1) פגשה את שיקגו של ג'ורדן (3). כמעט.
ב-1981 יוסטון עלתה לגמר מהמקום השישי (אז האחרון שעולה לפלייאוף) אחרי שעברה את קנזס סיטי (5) בגמר האיזורי. אבל הפסידה לבוסטון.

בקיצור, לדעתי לא קרה מעולם שכל ששתי הקבוצות הבכירות בשני הקונפרנסים לא העפילו לגמר האיזורי.
 

Anfield

New member
גמר מערב שלישי ב4 שנים

רק הפציעה של ווסטברוק מנעה רצף.
מחצית 2 נהדרת ואני רק מקווה מאוד שאיבקה כשיר למשחק מספר 1.
 

rapgamer4ever

New member
הליגה יחסית בסטטוס קוו

גם סאן אנטוניו עם גמר מערב שלישי ב-4 שנים. אינדיאנה מגיעה למעמד הזה בשנה השנייה ברצף. שלא לדבר על מיאמי שבדרך לגמר NBA רביעי רצוף.
 

Executioner

New member
משהו ששמתי לב אליו

הדיעות על האיכות של הסיבוב הראשון היו לכאן או לכאן אבל כנראה שהמתח עשה את שלו כי היו כאן הרבה יותר הודעות לכמעט כל משחק בסיבוב הראשון. הנה בא הסיבוב השני, אמנם איכות הכדורסל עלתה במעט אבל זה לא היה כ"כ צמוד ואפילו לא רבע מהתגובות.
 
כריס פול

כל השנה אנחנו אומרים שאם הקליפרס שוב נכשלים בהגעה לגמר המערב, התירוצים של פול נגמרו.

אז.. מה אתם אומרים, הם נגמרו? או ששילוב הנתונים של סדרה התחרותית, המערב החזק וטעויות שיפור שוב מנקים אותו מאשמה? (באופן יחסי)
 

rapgamer4ever

New member
הייתי אומר שכן

ואפשר בכיף לפתוח על זה פוסט חדש (לא חובה, אני בטוח שנדבר על זה בקיץ).
בכל אופן בתחילת הפלייאוף גיבשתי לעצמי דעה שאם כריס פול לא מגיע השנה לגמר המערב אני צריך לחשוב מחדש האם הוא באמת כזה טוב כמו שחושבים. כמו שאמרת הסדרה התחרותית ובעיקר היכולת האישית המצוינת שהוא הציג מספיקים בעיני לשמור על המעמד שלו.

לא הייתי מייחס את טעויות השיפוט להפסד בסדרה. בוא נגיד שהסדרה הייתה מגיעה לגיים 7... עדיין אצל הת'אנדרס בבית הם פייבוריטים ברורים. הקליפרס ידעו מראש שאם הסדרה נגררת לגיים 7 הם במצב רע.
 

Cade Foster

New member
תירוצים למה?

לזה שהוא לא השחקן הכי גדול בתולדות האנושות? הוא לא צריך תירוצים בשביל זה, זה ברור. טרייסי מקגריידי לא שיחק בסיבוב השני. אז מה, הוא לא היה שחקן גדול?

כריס פול נמצא יחד עם עוד 6-7 שחקנים בשורה שמתחת ללברון ודוראנט. ביניהם גריפין, פארקר, קארי, ג'ורג' ואחרים. מה לעשות שהוא פחות טוב מדוראנט? מה לעשות שהמאמן שלו פחות טוב מפופוביץ'?

בכלל השחקנים האלה שהם אלפא דוג בקבוצות שלהם אבל לא בפסגה של הליגה מבחינת יכולת הם בדרך כלל השחקנים שמסיימים קריירה בלי טבעת. בארקלי, רג'י, נאש. מקווה שדוראנט לא ייכנס גם כן לרשימה הזאת.
 
כריס פול זוכה למחמאות קיצוניות הרבה יותר

משקארי, ג'רוג' וגריפין מגיעים אליהן. הוא נחשב כרכז הכי טוב בליגה ב5 השנים האחרונות. ראיתי מקומות שמחשיבים אותו לרכז הכי טוב מאז מג'יק ג'ונסון.

בין השמות שזרקת בסוף יש הבדל ענקי בדירוג היסטורי. את רג'י מילר לא תראה בדרך כלל בדירוג טופ 50, בעוד בארקלי יכול להיכנס לטופ 25 בדירוגים מסויימים. יש עוד לקריירה מלבד סיום עם טבת או בלי טבעת. כמובן שאין שום משמעות לדירוגים האלה, אבל זה לא מונע מהכיף שלדון בהם.
 

rapgamer4ever

New member


רוב הפרשנים ב-NBA מחזיקים בדעה שהוא השחקן השלישי בטיבו בליגה. המעמד הזה הולך ונסדק עם כל שנה שהוא לא מגיע לגמר האיזורי אבל השנה כאמור הוא באמת שיחק מול אוקלהומה כמו שחקן טופ 3.

מה שמעצבן אותי בכריס פול (בעצם אחד הדברים שמעצבנים אותי) הוא שכמעט תמיד כשהוא משחק פחות טוב אתה תשמע תלונות על כל מיני חצאי פציעות וכאבים שהוא סובל מהם. קצת כמו קובי בזמנו.
 

Cade Foster

New member
לא אמרתי שום דבר על הדירוג הפנימי ביניהם

הם רק דוגמאות לשחקנים שהיו גו-טו-גאי בקבוצות שלהם וסיימו בלי טבעת כי אי אפשר היה לשלב אותם עם שחקנים גדולים אחרים ובמצ'אפ שלהם מול השחקנים הגדולים בדור שלהם (בארקלי - ג'ורדן ואולג'ואן, נאש ורג'י - ג'ורדן, שאקיל ודאנקן). בערך מה שיזכרו מפול בסיום הקריירה שלו, בהנחה שלא יבוא איזה ג'בארי פארקר ויירד בשכר בשביל לחבור אליו ואל בלייק...
 
אני לא מבין את הקשר

כל שחקן שהוא לא טופ 10 חסין מביקורת? כי כל דבר רע שהוא עושה מנוקה בטענה שאף אחד מראש לא טוען שהוא השחקן הכי טוב בעולם?
 

Cade Foster

New member
אם אתה רוצה שאני אגיד שהוא אוברייטד

אז כן, הוא אוברייטד. הציפיות ממנו מוגזמות. מעבר לזה אין לי ביקורת להעביר עליו.
 
גם סטוקטון, נאש, פייטון, לא לקחו אליפות

קיד לקח אחת רק בזכות דירק, ורונדו עבר במקרה ליד KG בשיאו.
לטעמי זה די מבוסס לאמר שפול הוא אחד הרכזים הטובים בהיסטוריה.
לא יודע אם הוא שלישי או שביעי, אבל הוא שם, עם קיד ונאש (אבל כנראה לא עם מג׳יק וסטוקטון).
 
אבל אנחנו לא מדברים על אליפות בכלל

פאקינג גמר מערב הבנאדם לא ראה. סטוקטון הגיע לגמר הNBA פעמיים, פייטון פעם נוספת (וגם לקח אליפות על הגב של שאק ו-וויד אבל כמובן שזה לא רלוונטי), קיד עוד פעמיים מעבר לאליפות עם דאלאס. נאש לא אבל היה בגמר המערב 3 פעמים עם פיניקס, ועוד פעם עם דאלאס.

גם ראג'ון רונדו, שלא קשור לדיון כי הוא פשוט לא באותה סקאלה לצערי, התפוצץ בפלייאוף 2010, והגיע לגמר. זה ממש לא היה בזכות גארנט שחווה את שיאו בגיל 33 (כמובן אפשר להתווכח על מי היה השחקן הכי חשוב של הסלטיקס באותה שנה, רונדו יהיה איפשהו בין 1-3), ועוד פעם ב2012 לגמר המזרח, אבל זאת הייתה עונה משונה...
 
אפשר להגיד: כריס פול אובררייטד

הוא קיבל בשנים האחרונות יחס מופלץ כאילו הוא התגשמות הרכזות על פני אדמות, השחקן ה-3 בטיבו בליגה (לעיתים אפילו יותר), הרכז הכי טוב ללא עוררין... בעיקר היסטורית כמו שציינת משווים אותו לרכזים הגדולים בהיסטוריה, אבל כמו שאצל לברון לא הסכמנו להשוות אותו לגדולים כל עוד הוא לא עשה "משהו" (וזה היה אחרי שלקח את הקליבלנד קוקסינלירס לגמר הNBA!!!!), אין סיבה לתת יותר קרדיט לפול, שהוא גדול אבל פשוט צעיר ולא הגיע זמנו. חלאס, מה זאת תהיה עכשיו, עונתו ה-10 בליגה? 10 עונות בלי להגיע אפילו לגמר איזורי?? קשה לי להגיד שאפשר לומר שהוא אפילו טופ-3 רכזים בליגה, פשוט כי אני מוריד לו מיליון נקודות על ווינריות.
 
למעלה