משחקי הלילה

Executioner

New member
אני לא רואה את זה ככה

א. אני לא ממש רואה שיטה במיאמי
ב. אני לא ראיתי אף שחקן שפרח תחתיו אלא רק כאלה שהפכו לפחות טובים (כריס בוש)
ג. הקבוצה לא עושה התאמות ונענשת על החסרונות שלה שוב ושוב

לקרוא לו אחד המאמנים הטובים בליגה, לדעתי לא.

rapgamer4ever

New member
תגובה

א. מיאמי של שתי האליפויות היא הקבוצה עם הרוטציות ההגנתיות הכי טובות שראיתי בחיי. היא לא מסוגלת לשחק באינטנסיביות הזאת 48 דקות אבל בדרך כלל מספיקות לה 7-8 דקות שסוגרות משחקים. אוסיף ואומר שמעולם לא ראיתי הגנה ברמה של מיאמי מקבוצה שאין לה ביג מן הגנתי מצטיין.
ב. התפקיד של ספולסטרה הוא לא להצמיח שחקנים אלא לקחת אליפויות ואת זה הוא מצליח לעשות. את התפקיד המוגבל של כריס בוש אני תולה דוקא הרבה יותר בלברון, הוא צריך את הכדור ביד כדי להוציא לפועל את ההתקפה של ההיט. כריס בוש מסתדר לפי החליל הזה ולמד אפילו לזרוק שלשות. זה חבל שבוש לא יכול להביא את עצמו לידי ביטוי ליד לברון אבל אני לא מאשים בכך את ספולסטרה.
ג. דוקא אני חושב שאם יש תחום שבו ספולסטרה הוכיח את עצמו זה ניהול משחק. הוא לא מפחד לנסות דברים ולשחק בהרכבים לא קונבנציונליים.

מי לדעתך המאמנים הטובים בליגה? פופוביץ', קרלייל, ת'יבודו, אוקיי. מי עוד?

Executioner

New member
חלופת המאמנים בליגה בשנים האחרונות

כל כך תכופה שקשה לקבוע מי מאמן טוב ומי לא.

א. אתה צודק, למיאמי יש הגנה מצויינת מצד שני הם עדיין מתקשים מול קבוצה עם הרבה קלעים וחסר להם ריבאונד.
ב. לקדם שחקן כזה או אחר זה גם חלק מתפקיד של מאמן. קרלייל עשה פלאים עם מונטה אליס, קראודר, דלמברט, על פופוביץ' לא צריך לדבר בכלל, אפילו מאמן אטלנטה עושה דברים יפים עם שחקנים בינוניים (כמות הטעויות של טיג פחתה משמעותית) ורק ספולסטרה מקבל עוד ועוד שחקנים ובסופו של דבר הקבוצה מתחילה ומסתיימת אצל לברון.
ביחס לכמות הכישרון בסגל, קשה לי לתת קרדיט לספולסטרה. אני אשמח לשפוט אותו אחרת בסיטואציה שונה. כרגע אני לא חושב עליו כמאמן מהטובים בליגה.

rapgamer4ever

New member
בסעיף ב אנחנו פשוט לא מסכימים

לדעתי קידום של שחקנים כמו נוריס קול או צ'למארס זו מטרה זניחה לחלוטין. כמעט כל השחקנים של מיאמי בשלב הדעיכה בקריירה והמטרה היחידה שלהם היא אליפות. אף אחד לא מצפה מספולסטרה לבנות קבוצה ליום שאחרי... גם אין לו את חומר השחקנים לזה.

שוב אשאל אותך- מי כן הוכיחו את עצמם כמאמנים טופ 5 בליגה?

Executioner

New member
יש בליגה טופ 3

ואתה ציינת אותם, תיבודו, פופ וקרלייל

יש את דוויין קייסי ומארק ג'קסון שלדעתי מאמנים לא רעים בכלל. יש מאמנים כמו סקוט ברוקס ו-ווגל שמעלים סימני שאלה בנוגע לאיכותם. יש מאמנים מתחילים שעוד לא בילו מספיק זמן כמאמנים ראשיים כדי שיהיה אפשר להגיד טופ 5 כמו בודנהולצר, סטוטס, וויטמן והורנסק ויש מאמנים שהצליחו אבל לא ממש שיכנעו אותי כמו ריברס וספולסטרה.

איך אני מדרג אותם תלוי באיך אני קם בבוקר.

יכול להיות שעל ב' אנחנו לא מסכימים וזה בסדר. יכול להיות שאנחנו גם לא מבינים אחד את השני וגם זה בסדר.

rapgamer4ever

New member
לא מסכים בכלל עם חלק מהשמות שציינת

שבעיני יש ביניהם כמה בינוניים מאוד ואפילו גרועים, בטח שלא ברמה של ספולסטרה. אבל בסדר, אני מניח שאתה נותן לסגל של מיאמי חלק מהקרדיט שאני נותן לספולסטרה.

כי ההתקפה שלו שבלונית, וכוללת יותר מידי ISO

ופחות מידי תרגילים ולא מפיקה את המירב מכל הכישרון ההתקפי המדהים שיש שם.

קביעת פסקי הזמן שלו מזעזעת, הוא מאמין בשיטת פיל ג'קסון, של לתת לשחקנים להתמודד לבד ורק אז לקחת, אבל לפיל זה עבד עם שחקני HOF מנוסים ואצל גולדן זה לא ממש המצב.

ניהול הרוטציות שלו גם לוקה בחסר. הרבה פעמים נתקע תקופות ארוכות עם הרכבים שלא כל כך מתפקדים. לקח לו 3 משחקים לקלוט שעדיף לעבור לסוג של סמול בול עם דקות משמעותיות יותר לדריימונד גרין למרות שגריפין שרף אותם פעם אחר פעם.

בסופו של דבר, אני לא אוהד גולדן סטייט וראיתי בערך 10 משחקים שלהם השנה ועוד 3 בפלייאוף. אני בטוח שיש לו עוד חסרונות שפחות שמתי לב אליהם. אני יודע שההרגשה הכללית של אוהדי גולדן הקבועים מפורומים אמריקאים שונים הוא שג'קסון אסון. מאמן שחקנים נהדר אבל חסר יצירתיות ומודעות התקפית מספקת. בגדול, דיעה לא מנומקת של אנשים אחרים לא אמורה לתרום לי בהצגת הנימוקים שלי אבל נראלי שבכל זאת גם לזה יש איזשהו משקל :)

rapgamer4ever

New member
מסכים ומוסיף שהריבים שלו עם הצוות לא מוסיפים

אני לא חושב שהוא מאמן גרוע כי אני גם זוכר את המהפכה שהוא עשה בגולדן בעונתו הראשונה אבל מבחינתי אין מה להשוות בינו לבין ספולסטרה.

Executioner

New member
אני חושב שהוא בנה את הציפיות בעצמו

אז איך אפשר לבוא אליו בתלונות.

נתחיל מזה שכשמארק ג'קסון הגיע לליגה הוא אמר שהפילוסופית משחק שלו היא הגנתית. הוא קיבל בזמנו את אחת הקבוצות הכי פחות הגנתיות בליגה. שנה ראשונה הייתה קשה, שנה שניה הוא כמעט הכפיל את כמות הנצחונות. אגב מי בכלל חשב שגולדן סטייט תהיה בפלייאוף, והוא הוביל אותם עד לחצי גמר מול ס"א. צריך לשים דברים בפרופורציות, אף אחד לא דיבר על כמות כשרון אדירה לפני שנתיים. קליי תומפסון, דריימונד גרין, אפילו סטפן קארי עשו התקדמות עצומה תחתיו.

לגבי המצב של גודלן סטייט היום. היו שם הרבה דרמות השנה.
א. ג'ק ולאנדרי שהיו חלקים חשובים בתלכיד של גולדן סטייט כבר לא שם.
ב. עוזר המאמן חשוד בהקלטת שיחות פרטיות בחדר ההלבשה וחדר המאמנים. הוא לא "סתם" רב איתו.

לכל מאמן יש יתרונות וחסרונות

מארק ג'קסון הפך את גולדן סטייט לקבוצת הגנה מעולה ויש שם תלכיד קבוצתי נהדר עם אווירה טובה וכולם אוהבים אותו. מצד שני ההתקפה שלהם בינונית.

אני לא רואה איך המצב לפני שנתיים רלוונטי לחוסר ניצול היכולת ההתקפית שלהם היום. סטפן קארי הוא הקלעי הכי טוב בליגה. קליי תומפסון קלעי אדיר. האריסון בארנס שיחק מעולה בקולג'. אנדריי איגואדלה אף פעם לא היה סקורר אבל דבק התקפי מעולה שמוסר, חודר, ועושה קצת מהכל (סוג של לברון ג'יימס לעניים במיוחד). דיוויד לי שומר מזעזע אבל אחד הגבוהים המוסרים הטובים בליגה שיודע גם לקלוע מחצי מרחק וגם מידי פעם לשים כדור על הרצפה. אין סיבה שקבוצה עם כל הכלים האלה תהיה כל כך בינונית בהתקפה. וכשרואים אותם משחקים באמת אין טביעת אצבע של מאמן בהתקפה. מאמן טוב היה עושה פלאים מכזה כישרון התקפי.

זה לא אומר שמארק ג'קסון מזעזע וצריך לפרוש לאלתר. הוא לא רנדי וויטמן, מיק בראון, אדי ג'ורדן ושאר ליצנים והוא מאמן חדש יחסית וצריך לתת לו זמן להשתפר לפני שקוברים לו את הקריירה. אבל כרגע? הוא די בינוני בעיני.

Executioner

New member
המצב לפני שנתיים הוא לשבחו

הוא הפך את הקבוצה הזו לקבוצה שהיא היום. כמו שאתה אומר שהוא לא מייק בראון ואדי ג'ורדן אני לא אומר שהוא פופוביץ' או קרלייל. כתבתי שהוא לא רע והתגובה הייתה שהוא גרוע.

בא ננסה להזכר ביחד מי הקבוצת התקפה האחרונה שזכתה באליפות, בדר"כ הן בקושי מגיעות לפלייאוף. גם האיזון בין התקפה להגנה הוא נורא קשה להשגה (ראה ערך שיקאגו). יש לו שחקנים נורא התקפיים והוא מוציא מהם הגנה סבירה ומעלה, ההתקפה אמנם לא ממשת את מלא הפוטנציאל אבל אם כבר אנחנו משחקים את משחק האים-ים אז יכול מאוד להיות שההתקפה הייתה באה על חשבון ההגנה וגולדן סטייט הייתה ממשיכה לדשדש ולא הייתה קבוצת הפלייאוף הלגיטימית שהיא היום.

עם הקריאה שלך למארק ג'קסון בינוני בכלל אין לי בעיה. להגיד שהוא גרוע ביחס למה שהוא עשה ועושה וביחס לשאר המאמנים בליגה יש לי.

botend

New member
חפירת ספולסטרה? נו, שוין.

הוא קצת מאמן מהדור החדש - כזה שבאמת באמת פריק של כדורסל, ולא כדורסלן עבר שלפעמים מוצא את עצמו עוזר מאמן כי הוא לא יודע מה לעשות עם עצמו אחרי הפרישה, ומתקדם משם.
נכון, הוא לא פיל ג'קסון. כי למרות שיש לו ערימה של כוכבים - ברור שם מי האלפא דוג - והוא בסך הכל איש נחמד. לג'קסון אמנם היו כוכבים, אבל בהתחלה היה לו את ג'ורדן - שהוא ללא ספק היה האלפא דוג, אבל הוא גם היה איש מאוד קשה בחדר ההלבשה וסוג של דיקטטור. בהמשך היה לו את שאקובי - שזה אמנם כישרון בערימות - אבל שוב מצריך יכולת טיפול באגו גבוהה מאוד.
ספולסטרה בסיטואציה שונה לחלוטין. הוא נכנס לעמדה שכל אחד היה חולם עליה - להתחיל קריירה עם לברון-וייד-בוש? נשמע תענוג. אבל בתכל'ס - היה לו בעיקר מה להפסיד. כי אם הוא לא היה מוביל אותם להצלחה הוא לא היה מקבל תפקיד אימון יותר בחיים. ואם הוא היה מוביל (כמו שאכן קרה) הוא לא היה מקבל את הקרדיט - כי "מי יכול להפסיד עם שלושה כוכבים כאלה?"

בפועל - ספולסטרה עושה עבודה נהדרת. מלבד לברון ובוש שמשחקים המון, וסוגרים לו את עיקר הדקות בסנטר וה-PF (או ה-SF. תלוי מתי) ועמדת הרכז שסגורה עם שני חבר'ה צעירים - מה יש לו בשאר העמדות? סבים וסבתות. יש לו את אחת הקבוצות הזקנות בליגה אם לא הזקנה שבהן.
אתה יודע מי השחקנים שקיבלו הכי הרבה דקות אחרי ארבעתם? ריי אלן, וייד, שיין באטיה, כריס אנדרסן ורשארד לואיס. אחריהם באים הד-קייס ביזלי ויודוניס האסלם. בארבע עמדות (ללא רכז) הוא משחק עם שני כוכבים צעירים, וערימת קשישים או מפגרים. או גם וגם. והוא מוציא מהם המון, ולא במשחק איטי כמו שהיית מצפה מגריאטרים. סמול בול דורש אתלטיות ומהירות. קל בהרבה לעשות את זה עם קבוצה צעירה.
למרות הרוטציה הרחבה, יש לו הגנה מתואמת להפליא, ובלי העוגן המקובל של רים-פרוטקור. הגנה טובה זקוקה הרבה פעמים להיכרות עמוקה של השחקנים אחד עם השני ועם השיטה (למשל ההגנה של אינדיאנה השנה, ביחס לדקות שהספסל שלהם משחק). לא תמיד פשוט לשחק הגנה טובה ברוטציות רחבות. ההגנה שלו הייתה טובה גם בתקופה שלפני לברון - כשהוביל את וייד וחבורת האוטיסטים לפלייאוף (להזכירכם - חמישייה של ג'רמיין אוניל-ביזלי-קוונטין ריצ'רדסון-וייד-קרלוס ארויו. ההגנה שעצרה את היריבות על 94.2 נקודות בלבד - השניה הכי טובה בליגה בעונה שלפני שלברון הגיע)

הוא נמצא בעמדה כזאת, שהוא סופג אשמה רבה יותר על הפסדים מקרדיט שהוא מקבל על ניצחונות. אבל הוא ראוי לקרדיט בהחלט. לא משנה איזה רוסטר קיבלת - זה לא טיול חביב בפארק לקחת אותו לשתי אליפויות.
אה.. ויש לו גם בייבי-פייס. זה בטח לא עוזר לו לפאסון

Executioner

New member
אני מקבל כל מה שאתה אומר ובכל זאת

כמות המשחקים שהכשרון של מיאמי הציל את הקבוצה מהפסד היא דו ספרתית. לא ספולסטרה, אלא הכישרון.
אני מתקשה לקבל את טיעון הגריאטרים, הגריאטרים האלה לא ממש גריאטרים. אני בטוח שכל קבוצה בליגה הייתה מקבלת את דוויין וויד כגריאטרי התורן שלהם. בכלל רוב המחלקה מקבלת 20 דקות ומטה, לצורך השוואה המחלקה הגריאטרית בס"א, אמנם יותר מוכשרת, אבל גם משחקת יותר.

DARKSEID

New member
ספולסטרה הוא בטופ 5 מאמנים בליגה

1. פופוביץ
2. ת'יבודו
3. קרלייל
4. ספולסטרה
5. ריברס

הרחק מאחוריהם (בלי סדר מסוים) :
דווין קייסי
סקוט ברוקס (אני יודע, הוא נוראי בהתקפה, אבל הוא מאמן הגנה מצוין)
ווגל (אותו הדבר כמו עם ברוקס)
ג'קסון (ממש לא מחזיק ממנו, נראה לי מאמן מוטיבציה ולא של כדורסל)
טרי סטוטס (מאמן מצוין, אבל זו רק העונה השנייה שלו)

לא שמתי מאמני שנה ראשונה, כי קשה לשפוט אותם.

המאמנים הגרועים בליגה (שוב בלי סדר מסוים):
רנדי וויטמן
המאמן של אורלנדו
המאמן של מילווקי
קווין מקהייל (יוסטון הייתה צריכה להיות טובה יותר והוא חייב היה לדרוש מהארדן הגנה טובה יותר)
דאנטוני
מייק בראון
מונטי וויליאמס

פספסתי מישהו?
איזה מאמנים אתם חושבים הם הכי טובים בNBA?

Executioner

New member
די נו, כל מאמן שלוקח אליפות עם אוסף כוכבים

לא מוכיח שהוא מאמן אלא מנהל אגו, ספולסטרה הוא כזה וגם דוק ריברס. אצל פיל ג'קסון הייתה שיטה בודאות, וגם במקרה שלו היה לו הרבה מזל.
ריברס יוכיח השנה שהוא לא מאמן גדול וגם ספולסטרה יתרסק בשנים הקרובות.

rapgamer4ever

New member
דירוג טוב!

יש כמה שמות שלא ציינת אבל אני מסכים עם הטופ 5 שלך. כדאי להוסיף שיש גם כמה מאמנים מבטיחים בעונתם הראשונה- הורנסק, בודנהולצר וקליפורד הם הבולטים.

הערה- סטוטס בעונתו השנייה בפורטלנד אבל הוא אימן קבוצות אחרות בעבר.
אני לא בטוח שאני מסכים עם האמירה שברוקס מאמן הגנה מצוין. ההגנה של אוקלהומה נראית השנה כפי שהיא צריכה הייתה להראות כבר לפחות שנה-שנתיים.
אני גם לא בטוח שהייתי מדרג את מקהייל בין המאמנים הגרועים בליגה. למרות שהוא בהחלט לא מבריק.

למעלה