משחקי הלילה...

אשתקד

New member
משחקי הלילה...

נכנסתי לאתר ערוץ 5 על מנת לראות את לוח המשחקים ואז גיליתי דבר מעניין. אנחנו המפונקים התרגלנו כבר למשחקים גב אל גב של אותה הקבוצה. אבל לפי ערוץ 5 מתקיים מצב שקבוצה משחקת 2 משחקים באותו היום נגד יריבות שונות. המזל הוא שהיא מארחת את 2 המשחקים בבית אחרת זה באמת היה בעייתי
מה שלא מפתיע זה שערוץ 5 לא משדר אף אחד מהמשחקים... מי שרוצה לראות מוזמן לראות את מחזור מס 101 בערוץ 5 כאן: http://www.sport5.co.il/liga.aspx?FolderID=402 וצירפתי גם תמונה בה מודגש העניין האמור... מעבר לכך המשחק המרכזי בלילה לטעמי הוא בין דאלאס לבוסטון. גם אוקלהומה פיניקס וסאן אנטוניו סקרמנטו יכולים להיות משחקים מעניינים.

פעם ראשונה שאני רואה את הטור הזה

לא מבין מה הבעיה פה? טור נכון ומדוייק זאת המציאות חביבי זאת המציאות רק אתמול הפרשנים במשחק דיברו על זה שלברון הוא בעצם שוב הMVP של הליגה בלהתחשב בממוצעים שלו העונה (אין שחקן עם ממוצעים טובים משלו) ולמרות שהוא משחק ליד כוכבים כמו וויד ובוש, וגם בגלל המצב שקליבלנד נמצאת בוא זה רק מראה כמה הוא גדול עכשיו מה לא נכון במה שהכתב רשם פה? שחקן אחד, גדול ככל שיהיה, לא יכול לקחת קבוצה לאליפות וכנראה שזה מה שלברון ג'יימס הבין בקיץ האחרון. קליבלנד לא היתה יכולה להנחית אף כוכב אמיתי לצד לברון, כשגם מבחינה היסטורית מדובר בפרנצ'ייז עלוב שרק לעתים נדירות הצליח להתעלות ולעשות משהו בפלייאוף (כשהקבוצה כבר הצליחה להגיע אליו). כשמייקל ג'ורדן פרש לשנתיים לטובת עסקי הבייסבול, שיקגו המשיכה להיאבק על מקום בפלייאוף עם סקוטי פיפן וחבריו. כשמג'יק ג'ונסון נאלץ לפרוש, הלייקרס עדיין הצליחו להגיע ל-8 הגדולות במערב, גם אם זה נגמר בקירטוע ממשוך לצד יורש כניק ואן אקסל. כשדייויד רובינסון הלך, סן אנטוניו בכלל זכתה באליפות. איך יכול להיות שקליבלנד כל כך גרועה? נכון שאנדרסון וורז'או ומו וויליאמס פצועים, נכון שאנתוני פארקר ממשיך לסבול מכאבי גב, אבל לקבוצה עם דניאל גיבסון ואנטואן ג'יימיסון, אתה מצפה לניצחון בודד פה ושם. לכולם היה ברור שהעונה הזו לא תיגמר בפלייאוף, אבל מכאן ועד למאזן האימה הנוכחי שכולל 8 ניצחונות, הדרך ארוכה, בטח כשבמרביתם היא מקבל בראש בהפרשים דו-ספרתיים מחפירים.

והנה לפני התירוצים של פצועים וכל מני

הסגל של קליבלנד משנת 2007 שלברון לקח אותם לגמר הNBA הסגל הזה של 2007 לא יותר טוב מהסגל של קליבלנד כרגע בלי וורזאו ומו ווליאמס ועוד משהו המאזן של קליבלנד במשחקים שלברון ישב פצוע עומד על ניצחון אחד ו11 הפסדים

החמישיה ב2007:

דניאל גיבסון רכז סשה פסלוביק גראד לברון גיימס סמול פרוורד דירוו גודין פאוור פורד ביג זי סנטר איזה חמישיה איזו איכות אאה?

אשתקד

New member
יש לי רק שאלה אחת...

בעצם 2 שאלות... מבין כל השחקנים האלה שציינת בחמישיה של 2007 כמה מהם עדיין משחקים בקליבלנד? אולי בגלל שהם לא משחקים ועזבו את הקבוצה אז הקבוצה הפכה למה שהפכה ולא בגלל עזיבת לברון? (זה טיעון הגיוני בדיוק כמו הטיעונים שלך בחלק הארי של המקרים). והאם רק לברון עזב את קליבלנד בעונה האחרונה ובפתיחת העונה הזו? (זאת העונה הרלוונטית לבחינה של עד כמה השחקן שעזב-לברון- השפיע). אם בא לך להיות יסודי (וכנראה שבא לך אם הלכת לחפש את החמישיה של קליבלנד ב2007) אז הבא נא את כל השינויים בסגל בין העונה האחרונה לזו הנוכחית. ופרט גם את שאר ה-"תירוצים" כמו מצב הפצועים בחמישיה הראשונה של הקבוצה העונה. כי כשמדברים על מיאמי זה נהיה לגיטימי לומר שיפסידו אם מישהו פצוע ואפילו אם מילר לא בכושר... והדבר השלישי הוא לא שאלה אלא אמירה. זה הכי קל שבעולם לבעוט בקבוצה פצועה שנמצאת בתהליך בניה מחדש (לפחות כך אני מקווה). בשורה התחתונה איתה או בלעדיה לברון עדיין לא זכה באליפות. ואיתה הוא זכה בתואר הMVP ואיתה הוא גם זכה במאזן הכי טוב בליגה בעונה הסדירה. מה שכרגע לא נראה שיקרה לו העונה עם מיאמי (כמעט כל פעם שלאחד מהכוכבים נשברת ציפורן הם מפסידים). אז סבבה... הדבר שהכי מדהים אותי כמו שציינתי זה שיש 2 כמוכם...

עזוב אין פה מה להתווכח בכלל

קודם כל יש עוד אלפים ואפילו עשרות אלפים שחושבים ככה אין פה מה לחקור יותר מדי, זה ברור שקליבלנד של שנה שעברה עם סגל מלא בלי לברון לא עושים פליאוף ובטח שבטח עם הסגל של לפני שנתיים (2 עונות עם מאזן הכי טוב) סתם לצורך השוואה, קובי שלקח 3 טבעות עם שאקיל אני בטוח שבלעדיו הלייקרס היו לוקחים בכל זאת אליפות (לפחות אחת), כמו שאמרתי כבר גארד אחר סביר היה ממלא את המשבצת הלייקרס של היום בלי קובי עדיין קבוצת פליאוף ושווה מקום מקום 1-4 במערב ועוברת סיבוב שתיים בפליאוף בעונה ששאקיל עזב קובי בקושי עשה פליאוף, בזמן הזה שאקיל במיאמי לקח עוד טבעת אין פה מה להתווכח זה שחור על גבי לבן

ואתה שוכח עוד משהו

כל השנים האלה לא היה לו כוכב אמיתי לידו, תקח את זה בחשבון

אשתקד

New member
יש לך 2 נטיות ברורות...

בעצם 3...
1. לדחוף בכל דבר את ההשוואה לקובי. מה הקשר קובי והלייקרס עכשיו? למה לא תשווה נניח למיאמי עם שאקיל ובלי אם אתה רוצה להלל את תרומתו של שאקיל לקבוצה? 2. מהיכן ברור לך מה קליבלנד בריאה עם אילגאוסקס ושאקיל היתה מצליחה לעשות השנה? ובטח עם גארד אחר סביר נוסף לפארקר, מו וויליאמס וורז'או בריאים ובשיא הכושר. אז מהיכן אתה רץ למסקנה שהם לא היו מגיעים לפליי אוף בכלל? עזוב גארד... תחשוב אם כולם היו בריאים והיה נוחת בקליבלנד סטאדמייר בנוסף לאילגאוסקס ושאקיל שהיו נשארים. עדיין לא ראויים לפליי אוף? (קבוצה קצת לא מאוזנת כי סטאדמייר ושאקיל סותרים זה את זה בסגנון המשחק אבל שאקיל יכל לעלות מהספסל). ומה החלפת שם? את לברון הענק בסטאדמייר? 3. יש לך נטיה לבחור את הנתונים שבא לך לראות ולא להתייחס למציאות אובייקטיבית. הקבוצה - קליבלנד- נמצאת בהליך של בניה מחדש. אם השאלה שלך היא למה קליבלנד לא זכו עדיין באליפות? אז כן יש אשמה גם בשאר השחקנים וגם אולי בניהול אבל גם בלברון עצמו! הוא לא היה מנהיג והוא התקפל גם כששאר השחקנים המשיכו להלחם ולהאמין. אם אתה נהנה לדחוף לכל דיון את קובי אז תתחשב גם בעובדה שגם כשקובי היה במדבר ההישגי הוא לא נטש את הלייקרס (הוא איים ועשה כל שביכולתו על מנת להפוך את הקבוצה למה שהיא כיום כולל להשלים עם פיל ג'קסון). עצם זה שקובי הצליח להניע מערכת כזו גדולה להישגים זה הישג בפניי עצמו לקובי! זה שפאו הגיע ללוס אנג'לס זה נבע כתוצאה מהלחץ שקובי הפעיל על ההנהלה להביא שחקנים טובים. לברון.... בקטע הזה הוא בליגה אחרת מקובי, ווייד או מג'ורדן ובכלל לא ראוי להשוואה. גם הוא הבין את זה ובחר ללכת למקום בו הקבוצה נתפרה על ידי פט ריילי. וכאן השאלה הגדולה שאוהדי לברון מפחדים לשאול... מה יקרה אם כל הניסוי הזה של מיאמי יכשל? וברור שכל הישג פרט לטבעת אליפות ייחשב ככישלון ספורטיבי (למרות שהעונה עצמה יכולה להיות הצלחה גדולה מבחינה מסחרית וכו'). מה זה יגיד על לברון (ווייד כבר הוכיח שהוא אלוף) או ששוב העולם יהיה אשם? האם גם אז אם יפרקו את מיאמי ולברון ובוש יעברו לקבוצות אחרות ויעברו לבניה מחדש תטען שהקבוצה לא מספיק טובה? כי בזמן אמת כשקליבלנד הובילו את מספר הנצחונות בליגה הסדירה לא שמעתי על כך שהקבוצה ללא לברון לא טובה מספיק לעבור סיבוב בפליי אוף. זה התחיל בתירוצים בדיעבד אחרי משחק 5 שלברון ויתר עליו בלוזריות אופיינית. והריי השבוע טענת שמיאמי משחקים הכי טוב כשלברון לבד על המגרש וווייד ובוש על הספסל... אז מה נסגר? אתה יורה לכל הכיוונים ללא הכרה ומכין תירוצים מראש לעונה הבאה?

הדברים פשוטים ואתה בכוח מסבך אותם

אני מביא את קובי לדוגמא בגלל שהלייקרס קונדטורית כמו שקליבלנד היו קונדטורית הלייקרס בלי קובי עדיין קבוצה מנצחת, זה אומר לא רק שהוא פצוע אלה גם בדקות מנוחה שלו בספסל יש עדיין שחקנים שיכולים לדחוף קדימה לשמור היתרון או להגדיל היתרון התלות של קליבלנד בלברון הייתה גדולה מדי בגלל שלא היה עוד מנהיג או כוכב על המגרש, זה גרם לו למינמום דקות בספסל ויותר מדי אחריות על המגרש שהוא היה פצוע קליבלנד פשוט לא הצליחו לנצח, מכל המשחקים שהוא ישב בחוץ, הם ניצחו משחק אחד בייתי אין שחקן עבר או הווה שהיה נכנס לנעליים של לבורן ומצליח להביא אליפות לקאבס, זה לא היה קורה שורה תחתונה: במידה וקליבלנד שוברים את רצף ההפסדים הארוך בהיסטוריה ולברון בשנה הזאת לוקח טבעת עם מיאמי ללא ספק הוא יצא לא פחות גדול מאשר אליפות עם קליבלנד, זה כבר יהיה כתוב בדפי ההיסטוריה

אשתקד

New member
לברון לא יצא גדול העונה

גם אם מיאמי יזכו באליפות ( וזה אם גדול!). לברון הביא עצמו למצב שמקסימום הצלחה זאת האופציה היחידה שלא תחשב כישלון. ורק אדם אידיוט מביא עצמו לסיטואציה כזו! זה בערך כמו שמנכ"ל של חברה יבטיח להכפיל את הרווחים של החברה בכל שנה ביחס לשנה הקודמת ב7 השנים הקרובות. עכשיו גם אם הוא יצליח איכשהו להכפיל את הרווח בשנה הראשונה זאת האופציה היחידה בה הוא לא יחשב כישלון. אם הוא יצליח להגדיל ב75% את הרווח שזה הישג מכובד זה עדיין ייחשב שהוא לא עמד במשימה ונכשל... או בקיצור... אם מיאמי יגיעו לגמר ויפסידו שם זה ייחשב לחובתו של לברון יותר מאשר לכל אדם אחר בקבוצה הזו. כי הוא האידיוט שישב שם והבטיח 7 או 8 אליפויות במסיבת האוהדים וקבלת הפנים במיאמי. ואם הם איכשהו יזכו באליפות... רק אז זה ייחשב הצלחה. עכשיו נראה אותם משחקים עם המחשבה הזו ברבע מכריע במשחק פליי אוף מול קבוצה רצינית. וזה כבר דיי ברור שמאוד חשוב ללברון מה חושבים עליו... ויותר מכך מה יגידו עליו.

אשתקד

New member
המשך...

ולכן רוב הסיכויים שכאשר יגיע המאני טיים אם מיאמי יזכו זה לא יהיה בזכות תצוגות של לברון אלא ווייד. ואז כולם יגידו שלברון זכה בזכות ווייד... ולכן במקסימום הצלחה האפשרי לברון לא יצא גדול להערכתי. (אלא אם יגלה אופי וווינריות שלא ראינו עד כה ממנו במשחקים מכריעים מול קבוצות חזקות בצורה עקבית).

אל תדאג

אני מבטיח לך רגעים גדולים כאלה בפליאוף הקרוב אין חדש תחת השמש, שהוא דופק 51 נקודות זה בגלל שהשומר אפס והטבעת גדולה מהרגיל שהוא דופק שלושת קלאץ במצב קריטי במשחק מרכזי שמושדר מחוף לחוף זה לא נקרא משחק גדול

go lakers go

New member
אתה מבטיח לנו כבר שנתיים

אנחנו לא מודאגים,נראה לי שאתה כן... לפני פלייאוף 2010 הבטחת לנו הרבה.. הצהרת כאן שקליבלנד הולכת לטייל בפלייאוף ולהביא טבעת בהליכה הצהרת שיש לה את השחקן הכי טוב בליגה והוא יתן תצוגות ענק בפלייאוף הצהרת שקליבלנד הפייבוריטית [זה בסדר 99% מאיתנו הסכמנו איתך] הברורה כי יש לה את המאזן הכי טוב בליגה הצהרת שלברון וקליבלנד יתנו סוויפ לבוסטון או 4 - 1 במקרה הרע הצהרת שקובי שחקן גמור ומזדקן והוא לעולם לא ייקח עוד טבעת יודע מה הכי כיף בפורום?שיש ארכיון לכל מה שנכתב כאן..הכל רשום וצרוב.. רוצה לינקים לכל ההצהרות האלה שלך שירעננו לך ת'זיכרון? לברון שחקן ענק,והוא יביא גם תארים קבוצתיים.בינתיים עד שזה יקרה תפסיק להביך את עצמך כל פעם מחדש !

קורה שטועים מה לעשות

דברים לא צפויים קורים זה חלק מהחיים נכון טענתי שקובי לא יקח עוד טבעת אבל דברים קורים בדרך, לא לקחתי בחשבון שפרינקס ויפצע ומי היה מאמין שקובי יקלע 6-24 והלייקרס עדיין ינצחו? מי חזה בכלל בוסטון יעלו ל3-0 בסדרה מול אורלנדו בלי ביתיות? יש הפתעות אף אחד לא נביא אבל למה אתה מזכיר רק את הנפילות שלי ולא את הפגיעות? אתה חייב להודות שהעונה פגעתי 100 אחוז בתחזיות שלי, אמרתי שמיאמי ינצחו את הלייקרס בדאבל פיגרס וזה מה שקרה, גם תרגמתי את הידע האישי שלי לכסף
תביא לי קישור פה לאיזה תחזית שלי שלא פגעתי העונה, אני אישית לא זוכר

אשתקד

New member
אז אתה כמו האליל שלך בול!

פוגע בעונה אבל מפספס בפליי אוף... מה שמצחיק זה שגם הוא מתרגם את זה לכסף...

אשתקד

New member
תקבל או לא...

אני לא שונא את לברון. אני חושב שהוא עשה טעות קריטית בקריירה. אבל זה לא גורם לי לשנוא אותו. מה שגורם לי להגיב אלה ההתבטאויות הללו שנועדו להלל אותו ללא שום קשר למציאות. לברון שחקן מוכשר ואתלט יוצא דופן. זה הוכח ומוכח. אבל לגבי היכולות המנטאליות שלו ולגבי היכולת שלו להוביל קבוצה לאליפות. את זה הוא עדיין צריך להוכיח. ואין שום קשר או הוכחה במצבה של קליבלנד כיום! ומי שקושר בין הדברים עושה עוול לקבוצה שנקלעה לסיטואציה גרועה. חלק מהמצב נגרם כתוצאה מהרצון של לברון לשמור את ההחלטה בסוד לעצמו. אני מניח שאם הוא היה מיידע את קליבלנד מיידית שהוא מסיים את העונה הם היו נערכים אחרת לעונה ואולי היו מנסים להביא שחקנים משמעותיים לקבוצה. אבל התיזמון של "ההחלטה" של לברון היתה כזו שמנעה מהם אפילו את זה...אז הם החליטו על שנה כלכלית בה הם יסיימו חוזים של שחקנים בקבוצה ויתחילו בהליכים של בנייה לקראת העונות הבאות. אז לא מספיק שה-כוכב שלהם נטש אותם ולקח עימו שחקן נוסף לקבוצתו החדשה. ולא מספיק שהקבוצה היתה בנויה בצלמו של אותו הכוכב והחתימו שחקנים על פי בקשתו של אותו הכוכב שנטש. אז עכשיו לשבת ולשפוט את הקבוצה הזו כאשר היא חבולה ופצועה?! זה מראה על קטנוניות של אוהדי לברון שבוחרים בדרך הזו וקטנותם. זאת דעתי.

למעלה