משחקי הלילה

somone141

New member
הם עוד יכולים לחזור לעצמם, אתה יודע.....

זו בסך הכל תקופה רעה, שתחלוף מתישהו, כי ממפיס קבוצה טובה מאוד. אני לא הייתי קובע דברים כבר בפבואר.

עידו17

New member
הכל יכול לקרות

אבל התחזיות של ינואר היו קצת מעל הפופיק. זו לא קבוצה של 50 נצחונות, ולא היתה גם כשעמדה על קצב כזה.

somone141

New member
גם לא אוקלוהומה

קבוצה של 50 ניצחונות, ותראה איפה היא... המערב תחרותי מאוד, ואם להוסיף את יוסטון ופורטלנד הפצועה, אז השמינית אולי לא תצטרך 50 ניצחונות כדי להיות בפלייאוף. הכל פתוח.

עידו17

New member
מה שייכת אוקלהומה?

קבוצה לא יכולה להסתדר עם ארבעה שחקנים שמשחקים מעל 35 דק'. קבוצה לא יכולה להסתדר כשמחליף המוביל שלה משחק רק 16 דק'. תבדוק בעצמך מתי הפעם האחרונה שקבוצה כזו ניצחה 50 משחקים בעונה, אם זה בכלל קרה אי פעם. אוקלהומה היא לא קבוצה כזו. ממפיס כן.

לא נעים לי להרוס לך, כי אני דווקא ממש מסכים

איתך, וממפיס לא יוכלו להסתדר בלי ספסל יותר עמוק בגלל שהם משחקים משחק ריצה וזה גובה משקל יותר כבד ממשחק איטי. בכל מקרה, בדטרויט של 05/06 (שקפצה לי לראש בגלל שהיו בה 4 אולסטארים) היו 5 שחקנים ששיחקו מעל 34.8 דקות כשכולם שיחקו לפחות 80 משחקים. כל ה5 האלה גם שיחקו לפחות 34 דקות עונה לפני כן. להגנת הפואנטה שלך בדיון, אני אציין שהפיסטונס היו קבוצת הגנה שמשחקת לאט וכמובן גם השחקנים שלה יותר טובים מממפיס ולכן הם הסתדרו למרות ההצטברות דקות...

עידו17

New member
הצד השני של המשוואה הוא מחליף עם 16 דק'

בדטרויט ההיא מק'דייס שיחק 21 בממוצע מהספסל, כמעט 25% יותר מהמחליף הבכיר של ממפיס. אבל נסיון יפה

somone141

New member
הספסל של ממפיס טוב יותר

מזה של OKC. זה שהולינס לא משתמש בו יותר, זה כבר סיפור אחר.

Puskas

New member
גם אם זה היה נכון

(וזה לא מדויק כי הארדן נותן אחלה עונה מהספסל של הת'אנדר ולממפיס אין כלום כמעט) עדיין לת'אנדר יש חמישייה הרבה יותר איכותית..אז זה מחפה על ספסל דליל. אצל ממפיס גם החמישייה לא מושלמת (שווה לדעתי ביכולת שיא מקום 7-8 במערב אבל הת'אנדר שווים 5-6) וזו הבעיה.

עידו17

New member
זה לא משנה

הכישרון האינדווידואלי הוא לא העניין. כולם בNBA טובים וכולם מוכשרים. הפואנטה בדיון הזה היתה "ספסל חלש", וזה צריך להסתמך על עובדות, נימוקים, משהו מבוסס. אם יש לנו ספסל שתורם 70 דק' למשחק, ולעומתו ספסל שתורם 120, אז זה ספסל חלש. לא "שחקנים חלשים", אלא ספסל חלש. עובדה. סתם לזרוק אמירות בלי לנמק, שזה כידוע כל מה שsomone141 עושה, זה לא ראוי להתייחסות, את זה יכול לעשות גם מי שלא ראה משחק מימיו.

Puskas

New member
לא טענתי

שהספסל של ממפיס עדיף.. אני חושב שזה של הת'אנדר עדיף אבל גם הם לא סובלים מעודף עומק.. ההבדל החשוב הוא ששניים משחקני החמישייה שלהם משחקים פחות מ-30 דקות לערב (ספולושה 29 דקות וקרסטאיץ' רק 22 דקות) וזה אומר שהספסל של הת'אנדר אולי לא עמוק בטירוף אבל המעט שיש הוא אכן איכותי..ממפיס הרבה יותר טוחנת את החמישייה שלה ועדיין נמצאת במאזן פחות טוב בהרבה משל הת'אנדר..אז ברור שחלק מזה זה העובדה שדוראנט פשוט אדיר השנה ולממפיס אין סופרסטאר ברמה הזו אבל זה גם בגלל שהספסל של הת'אנדר משחק יותר ותורם יפה מאוד..(2 שחקני ספסל של מעל 20 דקות) ואצל ממפיס הספסל לא משחק בכלל (16-17 דקות זה הכי הרבה שמחליף משחק שם) ולכן גם לא תורם מספיק..החמשייה נשחקת בטירוף (זה שאין להם פציעות זה נס ומזל אדיר כי אם יש פציה של אחד משחקי החמישייה הם יורדים למאזן שלילי כנראה) ועדיין לא נכנסת לשמינייה הראשונה.. אז הת'אנדר מוכשרים יותר ברמת החמישייה וגם משתפים יותר ספסל שכרגע נחשב עדיף על זה של ממפיס,בגלל זה הת'אנדר בדרך למקומות 5-6 וממפיס יסיימו מקום 9 מקס'..

עוד ערב של משחקים, כולל שידור בESPN

משחקים מעניינים: דאלאס - פיניקס (שידור בESPN ב4) דטרויט - אורלנדו (איכשהו דטרויט מצליחה לתת למג'יק פייט על בסיס קבוע למרות שהיא בקרשים) יוטה - ניו אורלינס (יוטה רותחת וכבר עם 15 מ18 האחרונים או משהו דומה כולל מאזן 5-1 בששת משחקי החוץ האחרונים שלה. יש סיכוי למקום שני במערב? :)) מיאמי - ניו ג'רזי (
האם ג'רזי תצליח להשיג רצף של 2 נצחונות!?)

יש לנטס סיכוי

וויד עזב אחרי 7 דקות (ו8 נק') עם פציעה בעקב, עדיין לא ברור אם הוא יחזור... ההיט הצליחו לשמור על היתרון עד סוף הרבע אבל הנטס פתחו עכשיו ב6-0 את הרבע השני ועלו ליתרון 4... הנטס כמעט ניצחו את מיאמי כבר העונה אבל וויד מנע את זה...

טים דאנקן עם 26 ריבאונדים

אבל רק 8 נק' ב4 מ23(!) מהשדה כשאינדי לא הפסיקה לעשות לו דאבל טים. דאנקן. (נחמד, נחמד...) 11 ריב' היו בהתקפה והוא גם הוסיף 5 אס', ו2 איבודים/חטיפות/חסימות, נחסם 3 פעמים...מילא את הסטטיסטיקה. הספרס עדיין יוצאים עם ניצחון מאינדי הודות ל28 נק' של טוני פארקר. בינתיים בוושינגטון, מיני כבר פתחה חזק את הרבע הרביעי עשתה קאמבק והובילה אבל הוויזארדס בלי ג'יימסון עם הרכב מצחיק עושים קאמבק בהובלת מייק מילר שדפק עכשיו 3 שלשות תוך דקה והוא 5 מ5 היום משם. בלאטש התפוצץ כבר עם 21 ו10 ריב' במחצית, יש לו עכשיו 29 ו12. באורלנדו דוויט חוגג על דטרויט עם 30 נק', 15 ריב' ו7 חסימות, יש עוד 5 דקות ואורלנדו ביתרון 10-12 נקודות למרות 28 של ריפ (היו לו כבר 20 במחצית). וויד לא חזר עדיין אבל מיאמי מחזיקה ביתרון בניו ג'רזי ברבע שלישי.

וואו יוסטון

רבע שלישי ענק ו13 מ17(!) משלוש כולל 6 מ7 של אריזה מעלים את יוסטון ליתרון 93-63 במילווקי. טורונטו וממפיס הולכים להארכה בקנדה שיקגו עם יתרון במשחק צמוד מול הניקס ברבע הרביעי אחרי שניצחו בגדול אתמול. רוז מוביל אותם שוב עם 23, בניקס 4 שחקנים עם 19 נק' כ"א (ו4 עם 2 כ"א). וויד כנראה לא יחזור והנטס עם יתרון 5 ברבע הרביעי, ניצחון שני רצוף? אפשר להפסיק לדבר על שיא שלילי כנראה...

סיום צמוד

ממפיס סגרו את טורונטו בהארכה ורודי גיי להט בקלאץ'. הגריזליז חזרו גם מפיגור 5 עם 30 שניות לסוף כדי להשוות את המשחק. הם הפסיקו את רצף 5 ההפסדים שלהם. בניו יורק בפיגור 3 הניקס עם הכדור 30 שניות לסוף, גאלינארי זורק שלשה אבל מחמיץ, ריבאונד התקפה ועוד שלשה של דנילו בחוץ...עוד פעם ריבאונד אבל הפעם רוז חוטף ויש עבירה עליו. הבולס סוגרים עניין מהקו. דנילו מסיים 2 מ10 לשלוש, צ'נדלר (מה נכנס בו לאחרונה?) מסיים עם 26 נק' ב10 מ14 מהשדה כולל 4 מ4 ל3. רוז עם 27. הנטס כמובן אחרי מה שכתבתי היו חייבים להרוס והרשו ריצה של 11-2 למיאמי שהחזירה להם את היתרון בשלשה של ריצ'רדסון. כדור של הנטס, 23 שניות לסוף בפיגור 3. האריס מחמיץ ג'אמפר, ג'וניל יילך לקו...כבר 4 למיאמי...אוי, הנטס. במילווקי בינתיים הרוקטס ממשיכים להפציץ משלוש, הם ב16 מ21 (76%) כששיין באטייה מצטרף לחגיגה עם 6 מ6 ל3, כל סלי השדה שלו.

וואו - גולדן ברבע השני!!!

33-5 ב9 הדקות הראשונות של הרבע השני!!! אחרי 30-29 לגולדן על הקינגס בסוף הרבע ה1.

42-7 לווריורס ב11 הדקות האחרונות

שכחתי שהם עוד פיגרו בסוף הרבע ה1 לפני שסיימו עם 6 נק' רצופות. הקינגס קולעים ב15% ברבע הזה, גולדן עם 75%. הם רצים בלי סוף, קארי עם 15 ו10, ווטסון כבר עם 21. 30 הפרש לגולדן ברבע השני. ולא הייתי פוסל שהקינגס יחזרו למשחק מתישהו בהמשך...

למעלה