משחקי הלילה: 18.12

Cade Foster

New member
וואו, זה היה קרוב מאוד להארכה חמישית

למזלה של דטרויט באטלר שקבר שלשה ענקית בהתקפה שלפני החטיא שלשה פחות קשה במהלך האחרון. להארכה חמישית הם היו מגיעים בלי קו קדמי...

בצל המשחק הפסיכי בשיקאגו,70-58 למילווקי בחוץ נגד ג"ס במחצית!

נראה לי שגולדן סטייט מצאו את הכבשה שחורה החדשה שלהם
למזלם זה יהיה המפגש האחרון נגד הבאקס העונה
&nbsp
מילווקי שבימים כתיקונם היא אחת הקבוצות הגרועות בליגה בקצב של 140 נקודות למשחק, שזה 4 פחות ממה ששיקאגו קלעה אחרי 4 הארכות...
&nbsp
אבל נראה לי שהסטטיסטיקה היא מדהימה היא העובדה שמילווקי עם 5 שחקנים בדאבל פיגרס כבר במחצית!
מתי לעזאזל משהו כזה קרה???

אטלנטה עם 57% הצלחה נכון לעכשיו מחוץ לפלייאוף

האם המזרח באמת כל כך התחזק או שזאת אשליה אופטימית בגלל שהצמרת מפסידה המון ובמערב גולדן והספרס מתעללות שם בכולן?
&nbsp
מסכנים הניקס, הם עם 48% והם רק במקום 11
עם כמה שהם השתפרו העונה, זה עדיין לא יספיק להם לראות פלייאוף...

המזרח פשוט דחוס, לא ברור שכמה הוא טוב

פשוט במזרח הקבוצה הטובה ביותר עומדת על 70% הצלחה, ויש גם שתי נמושות שרק מקבלות בראש כל משחק. באמצע יש הרבה קבוצות שנמצאות צמוד צמוד. בגדול גם המזרח פתח מאד חזק ובזמן האחרון הולך ונחלש.
&nbsp
במערב יש רק נמושה אחת, ויש שתי קבוצות שרומסות את הקונפרנס, שתיהן במאזנים מעולים (קל לשכוח כמה המאזן של הספרס טוב כשרואים אותם לייד גולדן, אבל זה עדיין מאזן מעולה שהושג למעשה כמעט ללא מאמץ). התוצאה היא שאמצע הטבלה במערב מפוזר יותר, וגם במאזנים נמוכים יותר, בעוד שבמזרח קבוצות עם מאזן חצוי נמצאות במקום 11, במערב הן כרגע במקום 7.
&nbsp
יש כאן שינוי גדול משנה שעברה שאז במערב היו 10 קבוצות במאזן חיובי אא"ט, ובמזרח אולי 5 או 6. אבל עדיין, הפער בין המזרח למערב לא נוטה בבירור לטובת מישהו - כרגע ביניהם למערב יש נצחון יותר.

OrEl74

Well-known member
מנהל
ביי רוז...

אחרי משחק של 54 דקות, נראה לי שהוא הולך לנוח חודש.
&nbsp

קובי היה די טוב לאחרונה

ברור שעוברת עליו עונה זוועתית, אחת הגרועות בהיסטוריה לווליום שהוא לוקח, אבל בכל זאת מעניין לראות:
&nbsp
ב6 משחקים האחרונים קובי שם 19 נקודות ב-49% מהשדה, 36.5% מהשלוש, 5.5 רבאונדים, 4 אסיסטים ו-2 איבודים. יש מקום לציין שהלייקרס ניצחו רק 1 מתוך השישה האלה :) יהיה נחמד אם הוא יצליח להמשיך ככה עוד, כי תחילת העונה הייתה ממש מביכה.

OrEl74

Well-known member
מנהל
שוב רבע רביעי דורסני של גולדן

אמנם המשחק עוד לא הסתיים אבל 7 הפרש עם 40 שניות לסיום, זה יותר ממש שמילווקי מסוגלת להתמודד איתו.
&nbsp
&nbsp

rapgamer4ever

New member
ספארס- קליפרס היה משחק מצוין

ממש הזכיר את סדרת הפלייאוף בין השתיים. כולל סטרצ'ים ארוכים של האק א דאנדרה.
הקליפרס בערב קליעה מוצלח קלעו כמעט כל זריקה פנויה שהגיעו אליה. ניכר שהם עבדו לאורך המשחק יותר קשה מהספארס ולכן ליוותה אותי התחושה שהם לא יעמדו בקצב.
&nbsp
סאן אנטוניו גם היו טובים וניצחו בדקות של הספסל. דייאו שחקן כל-כך משמעותי עבורם, מדהים שהוא היה חצי רגל מחוץ לליגה לפני כמה שנים. אלדריג' גם היה מצוין, הוא ניצל את יתרון הגובה שיש לו על גריפין לכמה סלים קלים.
&nbsp
פופוביץ' אוהב לשים את קוואי על כריס פול לא בגלל שהוא שומר עליו טוב מדני גרין אלא מפני שבפיק אנד רול של פול-בלייק הם עושים סוויץ': אלדריג' מתמודד סביר מול פול וקוואי מול גריפין. בלייק משך כמה דאבל טימים במשחק אבל איחר במסירה כך שהקליפרס נתקעו עם 4-5 שניות על השעון ואחד על אחד חסר סיכוי.

Anfield

New member
איך אתה משווה בין שתי אלה לאוקלהומה?

אם היית צריך לדרג 2,3,4 נכון להיום כשגולדן סטייט כמובן 1.

ס"א 2 זה קל. האחרות לא עקביות מספיק כדי להצדיק

דירוג כלשהו מעל ס"א או גולדן שהן בבירור שתי הקבוצות הטובות בליגה עד עכשיו.
&nbsp
מבחינת דירוג המערב, אישית כרגע הייתי שם את אוקלהומה 3 ואת קליפרס 4. כל ההבאות הגדולות של הקליפרס בקיץ בנתיים מאכזבות - סמית', פירס, לאנס. בנוסף, קרופורד נראה רע השנה. ווסלי ג'ונסון יותר טוב משציפיתי אבל הוא ירידה ברמה לעומת מאט בארנס. הקליפרס פשוט עוד פעם לא מספיק עמוקים ולכן אני נותן לת'אנדר עדיפות.

rapgamer4ever

New member
אני לא חושב שגולדן במקום הראשון בבירור כרגע

האינטנסיביות שלהם בהגנה לא טובה. הם נותנים מעצמם הכל רק כשאין להם ברירה, כלומר בפיגור דו ספרתי באיזור הרבע השלישי-רביעי. זה אלמנט שחוזר על עצמו במשחקים האחרונים.
בכל אופן לא בגולדן עסקינן אלא בשלוש האחרות.
&nbsp
סאן אנטוניו ללא ספק מספר 2, פוזלת למקום הראשון. אין להם כמעט נקודות תורפה. הם מניעים מצוין את הכדור, מזהים מיסמאצ'ים ומשחקים עליהם. יש להם סטאר קוואליטי, בניגוד לשנים קודמות. הגנתית הם מדהימים העונה.
&nbsp
אוקלהומה מספר 3 במערב. לדעתי הקבוצה עדיין מתגבשת והולכת למקום חיובי. ההגנה השתפרה לעומת תחילת העונה וההתקפה אולי לא יעילה יותר מתחילת העונה אבל היא פחות צפויה. אני מקווה שהמגמה הזאת תמשיך.
לת'אנדרס יש צרות של עשירים בקו הקדמי, אני לא בטוח שהרוטציה שגובשה בינתיים היא הכי טובה. כמובן שגם עמדת השוטינג גארד הבעייתית עוד פתוחה.
הם עדיין לא משחקים כדורסל ברמה של אלופה אבל הם בתחילת התהליך. יש להם את הכישרון ואת העומק לכך. השאלה הגדולה היא האם רמת ה-execution תהיה טובה מספיק בעוד 6 חודשים.
כמובן שהת'אנדרס מהווים מצ'אפ קשה לספארס ולדעתי קריטי עבורם לסיים בטופ 3 את העונה הרגילה כדי לפגוש את הספארס בסיבוב השני.
&nbsp
הקליפרס מספר 4. הם גם טובים מאוד, ה-core 4 שלהם מדהים. הם הולכים לעשות חיים קשים לכל יריבה אבל הסגל שלהם פשוט קצר מדי. רדיק לא פוגע משלוש? הם יפסידו. דאנדרה בבעיית עבירות או מחטיא יותר מדי בהאקינג? הם יפסידו. בדומה לשנה שעברה העומס עשוי להשפיע עליהם.
בנוסף לכך יש להם בעיה אקוטית בעמדת ה-SF בחמישייה. אני מצטער אבל לוק מבאה-מוטה (קולע 30% משלוש בקריירה) הוא פשוט לא שחקן של 30 דקות בקונטנדרית. יש להם חור בעמדה שאמורה לשמור על לדוראנט/קוואי/בארנס. כלומר הוא לא יכול להיות אנדרסייז והוא גם חייב להיות אתלטי.
&nbsp

fatnoam

Active member
ברור שבבירור

ומה שאתה מתאר בפסקה הראשונה בדיוק מעיד על עד כמה זה ברור שגולדן ראשונים. זה שהם לוחצים על הגז רק ברגעים מסוימים לא מראה על חוסר יכולת או שאננות או מעייפות. זה פשוט יש להם את היכולת להדליק ולכבות מתי שהם רוצים. זה בדיוק מה שהופך אותם לקבוצה כל כך טובה.
&nbsp
בזמנו דיברו על לברון עוד בקדנציה הראשונה בקאבס, זה שהוא תמיד טוב, אבל שצריכים שהוא ייקח את המשחק עליו הוא לא כזה יודע. כאילו הוא לא יודע להדליק את ה-God Mode כמו שמייקל ידע (זה היה הבסיס להשוואות בזמנו).
&nbsp
לגולדן יש את זה בתור קבוצה, שזה ממש מדהים.
&nbsp
&nbsp
ואגב השיהוקים האחרונים רק מראים כמה הם חסרים את האריסון בארנס, שתמיד אני חופר כאן שהוא שחקן אחו-שרמוטה ואנשים קוראים לי מגזימן. הוא סוגר להם כל כך הרבה חורים, שזה לא ייאמן.

rapgamer4ever

New member
גם לאוקלהומה הייתה את התופעה הזאת

של slow start. התופעה הזאת מאפיינת קבוצות טובות אבל היא לא הופכת קבוצה לטובה מעצם קיומה אלא להפך- הופכת קבוצה לפחות טובה.
אני יכול להצביע על עוד כמה חסרונות בגולדן בהשוואה לשנה שעברה: הדקות מהספסל פחות פרודקטיביות (אני אומר את זשה מבלי לבדוק אבל די משוכנע). עמדת ה-PF נחלשה כי ספייטס דעך ודיוויד לי עזב.
זה לא אומר שגולדן פחות טובה השנה אבל לדעתי בכושר הנוכחי היא לא בבירור מעל הספארס.
&nbsp
בארנס חשוב מאוד לווריורס, אין על כך עוררין. ההתאמה שלו לשיטה מעולה והוא היחיד משחקני הפרימטר שמסוגל לשחק בעמדה 4 ב-death lineup שלהם בזכות יכולת הריבאונד המצוינת שלו. אני ואחרים קראנו לך מגזימן כי התייחסת לבארנס בתור סקורר של 20+ נקודות שימשוך דאבל טימים בקבוצה שהיא לא הווריורס.
בארנס משתפר כל שנה ויכול מאוד להיות שהוא יגיע לרמה הזאת אבל לדעתי בשלב הזה של הקריירה הטענה הזאת לא מספיק מבוססת. מה גם שאתה מדבר על בארנס תקופה די ארוכה והטענה הזאת הייתה עוד יותר לא מבוססת לפני שנה או יותר.

fatnoam

Active member
שים את בארנס בצד לרגע

כי הוא לא הדיון - שנינו מסכימים שהוא קריטי ללוחמים וכרגע הוא חסר.
&nbsp
עצם העובדה שלגולדן יש את הסוויץ׳, או את האקסטרא גיר הזה, וזה משהו שלא ראינו באף קבוצה אחרת, זה נותן לה את האדג׳.
&nbsp
בגדול הספרס טובים כי יש להם את ההגנה הכי טובה בליגה, ולאורך זמן זה מנצח משחקים. לאוקייסי יש את הדואו הכי טוב בליגה (ואולי אפילו בפער), ולאורך זמן זה מנצח משחקים, לקאבס יש (ארגיומנטלי, אבל עם קיירי לדעתי זה נכון) את הרוסטר הטוב בליגה, ולאורך זמן זה מנצח משחקים.
&nbsp
ללוחמים אין אף אחד מהנ״ל, יש להם פשוט הילוך שהם נכנסים אליו כמעט בכל פעם שהם רוצים, ומנצח להם משחקים. It's crazy. הקטע זה, שבמשחקים האחרונים, בגלל סגל חסר, הם זקוקים להילוך הזה בכל פעם. במשחקים נוספים ברצף בתחילת העונה, הם ניצחו לעיתים גם בלעדיו.

rapgamer4ever

New member
כן, אני גם חושב שיש לה את האדג' על הספארס

אבל אדג' הוא לא פער גדול וזו הייתה כוונתי מההתחלה.
&nbsp
אני לא חושב שהחיסרון של בארנס מתאר את התמונה המלאה, לפחות לא במשחקים יחסית פשוטים שהווריורס הסתבכו בהם. בתחילת העונה הם עלו למגרש כדי לטרוף את היריבה ועכשיו הם עולים כדי לתת שואו ולהינות. ההגנה שלהם מופיעה רק בדקות של הספסל וכאשר הם בפיגור שמתחיל להלחיץ. זה מצביע על ביטחון מאוד גבוה אבל בשלב מסוים זה הופך לחיסרון.

למעלה