משחקי הכס

• פותח הנושא smaak
  • פורסם בתאריך

smaak

New member
משחקי הכס

למרות שלא ראיתי את משחקי הכס, ואין לי מושג על מה הסרט, זה מתאים לסיטואציה המסריחה שנוצרה בארץ.

מחרפן אותי. פשוט מחרפן לראות איך זה קורה כל פעם מחדש,
והכי גרוע, זה שכשתגענה שוב הבחירות, שוב אותם אנשים יזכו, ושוב ההמון הדומם לא יילך להצביע, כי מה זה כבר משנה למי נצביע, בסוף זה יהיה ביבי.

elley

New member
בדיוק

מתסכל מתסכל מתסכל

shemesh7079

New member
הציבור...

את יודעת איך המשפט הולך. מבחינתי, כשמאבק הרופאים זכה לאפס תשומת לב מהציבור הרחב (מאמר דיעה פה ושם, קצת צעקות של נתן זהבי ועוד כמה עשרות בני משפחה וחברים של רופאים לא נחשבים) לעומת מחאת הקוטג' המוצלחת (סוג של, נגיד), הבנתי עם מי יש כאן עסק. ברכות לביבי.

alma fa

New member
דווקא סרט חמוד

תראי, אני מצביעה מרצ (וגם כן כל מי שאני מכירה. אז זה כנראה מעיד בעיקר על כמה אנשים אני מכירה..
ובאשר לרוב הדומם - צר לי לומר, בסוף זה יהיה ביבי לא כי הרוב הדומם פסיבי, אלא כי הרוב הדומם רוצה את ביבי, והוא רוצה מדינה כוחנית עם אוריינטציה לאומית חזקה, ושמי שלא מזדהה עמה ידחק החוצה ולא יבוזבזו עליו זכויות מהמשאבים הלאומיים.
לעניין המחאה החברתית, פתחו בקינג ג'ורג' סניף של פלאפל רצון בשש שקל למנה, כך שכנראה משהו מהמסר בכל זאת הופנם

לפעמים בא לי להגיד שאם זה מה שהרוב רוצה - שזה מה שיקבל! אבל אז אני נזכרת בכמות האנשים העצומה שלא הצביע לפוליטיקאים הדוחים והחסרי החוליות האלו ואני מקווה שכולם יצאו משם ויתנו למי שבישל את הדייסה לאכול אותה.

smaak

New member
בבחירות האחרונות

גם בני משפחה, גם חברים,
דיברנו ושאלתי למי הם הצביעו. הם בכלל לא הלכו לקלפי. אני חושבת שצריך לחייב אנשים להצביע, כמו בבלגיה (לא שבלגיה זו דוגמה טובה, אבל שיהיה).

alma fa

New member
זה באמת חבל

את יכולה להגיד להם שאם לא ילכו להצביע הפעם, בביקור הבא שלך הם יקבלו מתנה רק אריזת שי של דרופ מלוח

והסיטואציה באמת מגוחכת מאז הולדת קדימה אפילו יותר ממה שהיה קודם (זה הישג..) אבל בכל זאת נדמה לי שעד עתה רוב הציבור מקבל מה שרוב הציבור רוצה. ביבי פשוט מדבר לטעם של הרוב - הוא הצליח להבחר אפילו בשנה של רצח רבין, כשהימין קיבל קיתונות של כעס, אז ברור שב'ימים כתיקונם' הוא יקח את זה בהליכה.

לא שברק עדיף בעיני, אי אפשר לשכוח איך בתחילת האינתיפדה השניה הוא פשוט זרק את השלטון מידיו במקום לנהל את העניינים או משהו.
אז אני פשוט אתן שוב את הקול שלי למרצ בתקווה שבזכות שלושת חברי הכנסת שלהם תעבור עוד איזה תקנה צ'ופצ'יקית שתשפר בקטנה את זכויות האזרח הקצת פחות מיינסטרימי...
לדברי אסכולות מסוימות, הצבעה כזאת ל'מפלגת בוטיק' גם היא סוג של התחמקות מהצבעה. אבל לא מסוגלת לחשוב על להצביע לברק, ובטח שלא ללפיד.

בקר12

New member
פרס הפסיד ב 96 כמו שאף פעם לא ניצח בבחירות

הבעיה הייתה שהוא אף פעם לא נתפס כמועמד כריזמטי אלא כעסקן (ראי ה"תרגיל המסריח" של רבין).
היום, כשהוא שרד את דורו ובתפקיד של נשיא הוא נתפס כממלכתי מאוד אבל זו לא הייתה התדמית שלו בעבר.
אני לא כותב על מה שהוא באמת אלא התדמית שלו בציבור. הוא כמובן לא היה פחות עסקן מאחרים אבל זו התדמית שנדבקה לו.

MayFebruar

New member
מסכימה איתך

לא ברור לי למה אנשים לא מצביעים, אחרי הכל מדובר על המדינה שהם גרים בה וכספי המיסים שממנים את הפוליטיקאים והממשלה.

פעם אלתי את סבתא שלי ז"ל אם היא הולכת להצביע, והיא אמרה שלא, שכולם שקרנים ושום דבר לא ישתנה. היה לי מאוד עצוב שסבתא שלי מרגישה ככה על מדינה שהיא שמאוד אהבה והתגאתה בה

Lia78

New member
את לא היחידה שחשבה בכיוון

(וזאת סדרה אגב שמבוססת על סדרת ספרים ולא סרט, אם להיות קטנונית)

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.ne...7782176_260689792175_11993047_194926913_n.jpg

ותראי, בבלגיה כשיש חובה להצביע לא ממש מצליחים להקים ממשלה ובישראל כשאחוז ההצבעה נמוך יש קואליציה עצומה.
כך או כך, המדינה לא ממש מתפקדת

shemesh7079

New member
מעולה

מזל שקראתי איזה כמה מאות עמודים בספר הראשון... (והתייאשתי)

בקר12

New member
כפי שאת יודעת בחירות כבר אין

אבל לא הבנתי ממך למה "הרוב הדומם" לא מצביע? אולי הוא לא כל כך דומם כמו שאת חושבת.
אין אלטרנטיבה? אין מפלגת עבודה? אין יאיר לפיד? אין מרץ?
אגב, למרות שאת מזהה אותי עם הימין אני עכשיו הייתי בוחר מפלגת העבודה

בקר12

New member
ואם נפתח הרעיון אז או שהוא לא "רוב" או שהוא

לא "דומם".

שין

New member
אני מצביע

כי זה כיף ונותן תחושת שייכות יחידה בה אתה מבטא את עצמך (בתור עובד קלפי לשעבר אני יודע שאין שום משמעות להצבעתו של היחיד כי הטעויות בספירה מקזזות את ההצבעה הבודדת שלך)
לדעתי זהו החג החילוני היחידי במדינה שאני יכול להזדהות איתו מאלף עד תו "כל בני האדם נולדו שווים"

אין לי שום ציפיות מהפוליטיקאים והעבר מוכיח שהצהרות לחוד ומעשים לחוד בלי קשר להשתייכות הפוליטית

אני עדיין מאמין שהכנסת היא מוסד חשוב וכמו בכל מקום יש מטומטמים ויש חכמים ואני גם מאמין שאם כל האינטריגות הפוליטיות יש מצב שהכנסת מבטאת את רצונו של העם (מה לעשות שהעם קצת דבילי...)

אני מצביע למפלגה איזוטרית שהשפעתה שולית אבל חשוב לי שהיא תביע את דעתה מדי פעם

נב: מופז שבר את כל השיאים בתור מזגזג לאומי, מעניין האם הוא הופך לטפלונאי צמרת...

למעלה