משחקי היכרות

משחקי היכרות

לקראת תחילת שנת הלימודים חשבתי שאולי כדאי להעשיר אחת את השניה במשחקי היכרות מגוונים. הנה כמה דוגמאות משלי, אשמח לקבל עוד אני מתחילה את השנה בסיפור "תגידי איך קוראים לך" ואז אחריו, עושים סבב בו כל אחד מספר מה שמו ואיך קוראים לו הוריו/חבריו/אחיו וכו' בשלב הבא כל ילד יגיד איך הוא מעדיף שיקראו לו בגן. משחק זיכרון שמיעתי הילד הראשון אומר את שמו - וכל הקבוצה חוזרת על שמו הילד הבא אומר את שמו - וכל הקבוצה אומרת את שם הראשון+השני וכך הלאה עד שנשברת השרשרת ומתחילים שרשרת חדשה. ילד אומר את שמו בטון ובמקצב מסויים וכל הקבוצה חוזרת על השם באותו אופן. המשחק הבא מתאים כשכבר חלק מהילדים קלטו או מכירים אחד את השני: ילד אחד עומד במרכז, מעיף בלון לגובה וקורא בשם ילד אחר שצריך לקום מהר ולנסות לתפוס את הבלון. כעת תורו להעיף אלעל ולקרוא בשם ילד אחר. שיר משחק: כל הילדים עושים עם היד צורה של שפורפרת טלפון ושרים: "היי _______ [שם של אחד הילדים] " והילד עונה "קוראים לי בשמי" ושוב הילדים "היי_________" והילד עונה - "קוראים לי שנית" והילדים - "רוצים אותך בטלפון" והילד - "אם זה לא _______[שם של ילד אחר] - זה לא בא בחשבון" והכל חוזר מהתחלה עם השם החדש. זהו, זה מה שעולה לי בזיכרון כרגע יש לכן רעיונות נוספים?

למעלה