משחקי אתמול- חלק ב

Rapgamer

Well-known member
כי יום של 15 משחקים ולאחריו 0 צריך לפצל לשני ימי צפייה.

ממפיס- בוסטון היה משחק טוב, ראיתי את רובו. ריצת 20-0 של הסלטיקס ברבע השני העלתה אותם ליתרון דו ספרתי בעוד שיכולת אישית של מוראנט, קיפאון התקפי של הסלטיקס ודחיפה חזקה של הקהל הביתי כולם היו אחראים לריצה של הגריזליס ברבע השלישי. בסופו של דבר הסלטיקס סגרו את המשחק עם גרנט וויליאמס והורפורד ב4-5, שיחקו הגנת חילופים על הכל והצליחו להגביל את ממפיס. טייטום הצטיין בשמירה האישית על מוראנט אבל באופן כללי הורגש ריבוי השומרים הטובים שיש לבוסטון.
מנגד הסלטיקס הריצו אקשן של נמוך-נמוך שעירב בעיקר את טייטום כמוביל כדור או כחוסם, יכולת הסקורינג הטבעית שלו הובילה ל39 נקודות וניצחון איכותי במגרש קשה.

ספרס-דנבר קיבלתם את הסיכום של טל, רק אגיד שיוקיץ' החטיא כמה bunnies סביב הסל שהוא בדרך כלל קולע, ובכל זאת היה דומיננטי בקלאץ'. דנבר מנצחת את רוב המשחקים הצמודים שלה ולא במקרה.

דאלאס- ברוקלין היה צמוד, דוראנט עבד קשה כשסביבו שחקנים שלא יודעים להוריד כדור לרצפה. השתלב ביניהם יפה בן סימונס שעלה מהספסל ותרם 2 נקודות למאמץ הקבוצתי. ריצת 14-0 של המאבס ברבע האחרון העלתה אותם ליתרון דו ספרתי שאותו הם כמעט הצליחו לשמוט. לוקה ממשיך את רצף ה30+ נקודות שלו מתחילת העונה. כמו שזה נראה עכשיו הMVP יהיה דו קרב בינו לבין יאניס.

לייקרס- יוטה-הג'אז AKA מובילת הקונפרנס במערב לא רק מנצחים אלא נותנים בראש ליריבות. הלייקרס בלי לברון באמת לא קבוצה אבל למצוא את יוטה בטופ 3 ברייטינג התקפי זה די מדהים ביחס לציפיות מתחילת העונה. תמיד יש הפתעות בפתיחת העונה אבל אנחנו כבר מתקרבים לשלב בו יהיה קשה להתייחס ליוטה כקבוצת פליי אין במקרה הטוב. וושינגטון פתחה דומה את עונה שעברה למי שזוכר אבל אצלם זה הרגיש פחות sustainable, לפחות בעיני.
 

Krit123

Well-known member
בהערות כלליות על הימים האחרונים

קליפרס - קליבלנד
הקאבס כבר הובילו ב-10 עם 2:40 על השעון, ומשם נכנסו להיסטריה קולקטיבית. הרכב סופר נמוך של הקליפרס התקמבק עליהם באמצעות לחץ על הכדור וחתירה למגע בהתקפה, בעוד שקליבלנד מתקשים להריץ משהו מסודר, או אפילו מבולגן למחצה בדקות ההכרעה.
ביקרסטף ביצע ג'אגלינג עם שלושת הגבוהים (לאב-מובלי-אלן) בניסיון למצוא ציוות נכון בקו הקדמי, אך לא הגיע לאיזון דו צדדי נדרש.

ג'ורג' השתפר מאז שיובל לכלך עליו, טרנס מאן חזר לתפוס נפח משמעותי ברוטציה בשני המשחקים האחרונים לאחר הפתחה קלה במעמד בפתיחת העונה. הנחילו לקאבס הפסד שני סך הכל, באוהיו הבעיות מוכרות - כדורסל שמרגיש כמו פשרה מתגלגלת בקלאץ', קו קדמי לא יציב התקפית, ומחסור יחסי בשומר גארדים. אוקורו, שציפו ממנו להתקדמות כלשהי, לקח צעד אחורה ומקבל קרדיט רק לסירוגין. לאב ממשיך לחפות על צמד גורדי השחקים והוא פשוט טוב מדי, ואולי אף חשוב מדי לשטף שלהם במשחקים צמודים. אני לא יודע אם יש לכך סימוכין מבחינה מספרית, אבל הוא מרגיש לי כמו 6MOY או לפחות מועמד מוביל (אשתקד היה בטופ 3).
שלא תבינו לא נכון, אני לא מנסה לצנן את ההתלהבות מהקאבס, להיפך, הם מרשימים אותי עד כדי כך שאני בוחן אותם מתוך הגדרה של קונטדרים, ולכן אני מחמיר.

גריזליס - בוסטון
ראיתי רבע ראשון ופרשתי לספוילר, אז בכללי - סמארט שיחק כדורסל מופתי בפתיחה ועושה רושם שטייטום למד למנף את האוברפליי לטובתו, מספר לא מבוטל של מהלכי misdirection או פשוט אימפרביזציה שלו בהתאם לווליום השמירה. הסלטס אחת מקבוצות ההתקפה הטובות בליגה ואם ניתן לייחס את ההאטה ההגנתית להעדרות של רוב וויל + עייפות מהטריפ לגמר, אז מה טוב

מוקדם יותר השבוע קרה הדבר הבא
הקינגס גנבו ניצחון לאחר פיגור מאסיבי ברבע השלישי, אבל הספיקו להפסיד מאז להתפוצצות של סטף (ושערוריית שיפוט?) מול הווריורס, והם במאזן 3-6, משמע לא ניצלו פתיחה מאכזבת של מספר קבוצות על מנת להתברג בשמינייה, בדומה לחבר'ה מפורטלנד למשל. דיארון פוקס, שנתתי לו להנות מחמת הספק בחולייה החלשה, מעמיד ספליטס מטורפים עד כה, רק שהוא עדיין מתקשה לתרגם יכולת אישית להישגיות.


על הפייסרס/פליקנס/אטלנטה
*אינדי עלו למאזן חצוי (5-5) מול ניו אורלינס, מאחורי משחק שיא של טרנר (37-12), שהוא בקלות אחד השחקנים הכי הפכפכים בליגה. בחמישה הופעות הוא רושם 18 בממוצע, שימו לב לגיים לוג שמספק את מלוא התמונה: 5, 27, 7, 16, 37. שחקן שהוא הגרלה של מפעל הפיס. לפני שנחבר אותו לדיון המתמשך לגבי יונאס, נספר שאינדי עומדת בציפיות שלי מלפני העונה - בערך הקבוצה היחידה בליגה שמסוגלת לרווח 1-5 מבלי לאבד גובה. תפרו 22 שלשות מול הפליקנס, הם בצמרת הליגה בניסיונות שלא מגיעים מהפינות (נגזרת של פיק&פופ), והסייז מציב אותם במקום יפה בכל מה שנוגע לריבאונד + שמירה על הצבע.
|
*בחזרה ליונאס VS טרנר: אין ספק ש-JV עדיף עליו כשחקן, לא בטוח שבתור fit. אני בעד יונאס, לא בא לי לראות אותו נזרק מקבוצה בעלייה שנייה לפני שהיא קופצת לסיפון הקונטדרשיפ בפעם השלישית (טורונטו/ממפיס), הוא ממשיך להתקדם ולכן הרוויח את ההזדמנות. עם זאת, העידן המודרני מתאכזר אליו סגנונית, ואולי להחזיק בסנטר כמוהו בסכום נאה זה מותרות לארגון עם שאיפות לטבעת. אני לא מרגיש נוח עם נאנס כבק אפ שתופס נפח של סטרטר בעת הצורך. אז אולי טרנר הוא לא האיש, אבל הם בהחלט ימצאו עצמם בפני החלטה.
|
*במה שצפיתי במפגש מול ההוקס האנטר די שיתק את אינגרם (מצ'אפ מושלם עבורו) וג'יילן ג'ונסון עשה עבודה יפה על זאיון, אז נקפוץ לאטלנטה. הרוקי גריפין רשם משחק שיא בניצחון על הבאקס, ובצוותא עם אוקנגוו וג'ונסון עושה רושם שהם הצליחו לבנות גרעין צעיר תוך כדי תנועה פעם נוספת. הם צריכים קפיצה של שם נוסף, ומשם כבר יהיה נוח לדבר עליהם כמועמדים לגמר אזורי בשנים הקרובות.
 

Rapgamer

Well-known member
קליבלנד ממש זרקו את המשחק, החזירו את הקליפרס באמצעות עבירות רחוק מהסל (כשהקליפרס בבונוס) ושני איבודים לא מחויבים של גארלנד.
אפשר להסתכל על זה בתור התיישרות הסטטיסטיקה אחרי שניצחו מספר משחקים צמודים.

פול ג'ורג' אכן התחיל לקלוע יותר, אי יציבות שמאפיינת אותו. בכל מקרה הנקודה עומדת בעינה- אתה לא רוצה לבסס עליו את ההתקפה הקבוצתית, שדורגה במוקם ה25 בשנה שעברה וירדה השנה ל29.

אני לא מתנגד עקרונית לטרייד על jv. אם הם יכולים להשיג שחקן יותר טוב מטרנר שמשחק בסגנון דומה וזמין בטרייד- שילכו על זה. אני לא בטוח כרגע במי מדובר.
 

anfield1

Member
איזה הפסד לאוקלהומה...2 הארכות נגד מילווקי (בלי יאניס הולידיי ומידלטון).
שיי כבר קלע סטפ-בק שלשה 0.6 לסיום ונתן יתרון נקודה...אבל היה פאול על לופז 0.2 לסיום והוא קלע 1/2.
סיום הזיה של אוקלהומה, מלא איירבולים לשלוש, אפילו לא פוגעים בטבעת.
גידי היה טוב בריבאונדים, הביא מלא הזדמנויות שניות אבל בגדול זאת ממשיכה להראות כמו קבוצת G LEAGUE עם אול סטאר אחד.

ג'בון קארטר הזה מי שזה לא יהיה, נראה נגדנו כמו קובי וברוק לופז נראה כמו שאקיל.
זה מה יש.
 
למעלה