משחקים

משחקים

שלום, אני חדשה בפורום, האמת היא שאני דיי חדשה בכל הנושא של משחקי תפקידים הייתי ממש רוצה להשתתף במשחקי תפקידים, אבל אין לי מושג מה אני אמורה לעשות בשביל זה או איך וכו. קראתי קצת את המאמרים שלכם והסברים, אבל עדיין יש לי דיי הרבה חורים בהשכלה בנושא. אז מה אפשר לעשות? אני ממש ישמח אם תענו לי שנה טובה וקסומה לכולכם

shely2

New member
מצטרפת להודעה

ומצרפת גם כאן את שאלתי בנושא לגביי כל המספרי חיים האלו למיניהם.. כיצד אני יודעת מה היא רמת הכישוף? ומהי קוביית 20 הנקודות וקוביה רגיליה? כיצד אני משתמשת בקוביה זו? ועוד המון שאלות בתחום.

ננסק

New member
כל הפתרונות נמצאים בספר החוקים

של המשחק אותו משחקים. הספר מסביר -הכל-, אבל אם את רוצה, נוכל להביא דוגמאות בכיף. למרות שאמרת בהודעה קודמת שאת חוששת להטריד אותנו, זה אף פעם לא טרחה להסביר לאנשים חדשים איך להיכנס לעסק! למשל: "רמת כישוף" הוא מושג מעורפל. אם "נתרגם" אותו לשיטה של מבוכים ודרקונים (הפופולרית מאוד), אפשר להגיד שככל שקוסם נמצא בדרגה גבוהה יותר, כך הוא חזק יותר - מסוגל להטיל יותר לחשים, ממגוון רחב יותר, ובעלי כוח חזק יותר. במבוכים ודרקונים דמות יכולה להגיע עד דרגה עשרים, וקוסם הוא רק אחד מהמקצועות שדמות יכולה להיות. קוביית ה-20 נקראת בשפה "מקצועית" ק20. ה-ק' היא קיצור לקוביה, כמובן. זוהי קוביה בעלת עשרים פאות. לקוביה רגילה, כמו במונופול, יש שש פאות (שישה צדדים). במשחקי תפקידים נוהגים להשתמש גם בקוביות כגון ק10, ק8 ו-ק4, וכן, כולן נראות די מוזר לאנשים שלא מכירים אותן.

backdoorslam

New member
הצעה מעשית

כבר נכחנו לדעת שמאוד קשה להסביר מהם בדיוק משחקי תפקידים. למה שלא תנסו להתחיל לשחק וזהו? ישנם הרבה משחקים כאלה שאינם דורשים לדעת כלום! בסוכות מתקיים כנס למדע-בדיוני ופנטסיה בסינמטק תל-אביב שנקרא "אייקון". בחלק גדול מהמשחקים ניתן להשתלב כשחקנים חדשים. ועוד טיפ: תנסו להבדיל בין המושג "משחקי-תפקידים", לבין "מבוכים ודרקונים". האחרון הוא תת-סוג של הראשון.

shadowfax

New member
אני חושב שעלנו לארגן מפגש חד פעמי

להיכרות עם המשחק, לכן אני מציב הודעת דרושים: דרוש מנחה למשחק חד פעמי בן כמה שעות למטרת היכרות עם הרעיון של מ"ת. שיטה:לא חשובה. סגנון: לבחירת המנחה. כמות אנשים במפגש: עד 6 אנשים. קדימה אנשים...

backdoorslam

New member
עוד הצעה והתנדבות

אני מאמין ששילוב מהיר של שחקן חדש בקבוצה קיימת יכול להעשות בקלות על ידי מתן אפשרות לצפייה במשחק מתנהל (סשן/הרצה). קבוצות רבות אינן חובבות את הרעיון, אך זו צורה נפלאה ללימוד הנושא באופן מהותי, ומה גם שניתן לחוות כך מספר סגנונות משחק. אני מפציר בקבוצות הקיימות לאפשר צפייה בהן! לי, כמנחה, אין שום בעיה, ואפילו יש רצון חיובי מאוד, לאסוף מספר מתעניינים ו/או שחקנים חדשים, ולנהל סשן כהילכתו. מבחינתי מספיקים שני אנשים לפתיחת משחק. רק שימו לב, אינני מכיר את הגירסא השלישית של מבוכים ודרקונים וגם אינני מתיימר להכיר אותה. בכל אופן, אני מאמין שהצגת הנושא צריכה להעשות באמצעים פשוטים.

Envinyatar

New member
השאלה היא מי צופה, ולאיזו מטרה

אני אישית, בתור מנחה (וגם בתור שחקן), לא הייתי מתלהב מהרעיון שיצפה בי מישהו שבא בגישה של "ואללה, בוא נראה את השטויות שהמוזרים האלו ממשחקי התפקידים עושים", או בגישה שמפגינה מראש ציניות וזלזול, והוא שם "סתם בשביל הקטע" וצופה בקבוצה כאילו היתה הצגה או משהו כזה. לעומת זאת, כאשר בא מישהו בגישה חיובית ורוצה לראות את המשחק ולהכיר אותו, אין כל בעיה לאפשר לו לצפות, נהפוך הוא.

BluePrint

New member
ואיך תבדיל?

מישהו בא אליך ואומר "אני רוצה לדעת מה זה "המשחקי תפקידים" הזה, אפשר לבוא לראות אותכם משחקים?" איך תדע מראש אם הוא רוצה ללמוד לשחק, או לשחק בלהיות אנטרופולוג? (
המם... מבחינת משחק התפקידים זהו win-win situation) תמיד יכול לבוא מישהו בגישה הכי רצינית ומתעניינת, ובגלל התפרצות Off-play אחת להחליט ש"זה מטופש ולילדים קטנים" ולעזוב את הרעיון לגמרי.

Envinyatar

New member
אין נוסחת קסם

אבל מי שמפגין מראש זלזול וגישה של "בוא ונצפה במוזרים האלו" הוא אדם שאינני רוצה לראות לידי כשאני משחק. כמובן, שמישהו שמסתיר בתחכום את "כוונתו הזדונית" יכול "לעבוד עלינו", אבל בדרך-כלל זה פשוט לא קורה.

backdoorslam

New member
אני לא כל-כך בטוח

לפני שמארחים מתבוננים, רצוי באמת לבחון את הנושא ולדון עליו עם כלל הקבוצה. אין ספק שההזמנה איננה שלוחה לכל דיכפין ואושפיזין. אנחנו צריכים לזכור גם שמשחק תפקידים הוא עדיין נכנס בקטגוריה של פעילות חברתית, וככו יש צורך לשמור על כללי נימוס בססים ואלמנטרים. אם צופה פתאום יריק את אצבעתו המורה, יפנה אותה אלינו ויצעק: "אתם חבורה של חנונים חסרי חיים", אני אשלח אותו באופן דומה אל דלת הכניסה. מאידך גיסא, כל עוד הצופה מתנהג באופן חיצוני בצורה הנהוגה, מבחינתי שיחשוב בליבו כל מה שירצה. אני לא מאמין שצופה 'טרי' במשחק רווי חוקים כמו"ד, יצליח להנות בכל שלבי המשחק ואף סביר להניח שהוא ישתעמם ברגעים עמוסי ה'שפה המשחקית'. כנ"ל, אגב, לגבי קבוצות שמשחקות משחק דמות עמוק - פעילות שאיננה כה פשוטה או מושכת כל אחד מאיתנו.

ננסק

New member
קיטיארה ושלי היקרות,

קראתן את ההצעות שנתנו האנשים הנכבדים מעלי: אם תרצו, נוכל לארגן מפגש חד פעמי בשביל להנחות לכן (וידידים שתביאו, כדאי) משחק קצר, שיסביר איך ומה. אנחנו אוהבים ודואגים לשחקנים מתחילים, כך שאין מה לדאוג מבחינת "שיוווו, לא נעים לי, לא יודעת, איזה מוזר זה" וכו'. אני בעצמי כבר העברתי דבר כזה בדיוק, לפחות פעמיים. אפשרות שניה היא שתבואו לצפות, ביחד או בנפרד. גם זה די מגניב, כי יש די הרבה צחוקים ואווירה קלה מסביב לשולחן משחק ממוצע. אני אנסה לנדב את החבורה שלי לעניין, אם תרצו. אפשרות שלישית ומומלצת היא לבוא לאיקון, בו יש אפילו -משחקים שמיועדים למתחילים- באופן מיוחד! אם אתן לא סומכות על אנשי הפורום שיהיו נחמדים ואדיבים, על המנחים שם בוודאי שאפשר לסמוך. האפשרות האחרונה היא שתרכשו את ספר החוקים לשחקן של D&D, בעברית, תתחילו לקרוא, תאספו כמה חבר'ה ותציעו להם לבדוק את זה. זה עובד נהדר, ככה כמעט כולנו התחלנו; בנוסף, תתפלאו לגלות כמה אנשים בסביבתכם כבר מכירים ושיחקו "מבוכים ודרקונים" בעבר, וכמה מהם ישמחו לנסות שוב פעם. [הערה: כמו שאמר Backdoorslam, המונחים "מבוכים ודרקונים" ו-"משחקי תפקידים" אינם זהים. אבל כדאי להתחיל במבוכים ודרקונים, כשער הכניסה למשחקים האחרים]

backdoorslam

New member
דוגמא לחוסר אחידות

זוכרים שאמרתי כבר שקשה לנו מאוד להגדיר את מ"ת בלי להכנס לוויכוחים? אז הנה דוגמא: אני לא מסכים שכדאי להתחיל עם מו"ד, בניגוד לננסק - שאני מאוד מעריך אותו ללא קשר לדעותיו הקצוניות. זהו. רק רציתי להדגים חוסר הסכמה. (למעשה, חוסר הסכמה בא בצורה של סערת רוחות. השתדלתי להיות מנומס לצורך העניין).

תודה לכל התשובות הנהדרות!!

אני בהחלט רואה שאתם קהל תומך ונחמד ביותר. אינני אדם שיסתכל עליכם במטרה ללעג. אני בעצמי אדם דיי מוזר אך מעולם לא קראתי לעצמי מוזרה. העדפתי את הכינוי:"מיוחדת". אשמח לבוא למפגש אך רצוי שהוא יערך בדרום. אם יש אנשים מבאר שבע זה יכול להיות מאוד נחמד להפגש באזור זה וזאת מכיוון שאני גרה במושב בדרום ואינני טיפוס עצמאי במיוחד (בת 16+ ללא רישון מן הסתם).. ושוב, המון תודות לכולם..

HellFire Knight

New member
מציאת שחקנים

תוכלו להשתמש באתר הבא כדי לאתר שחקנים שרוצים לשחק... אולי זה יעזור לכם\ן

מתאים לי! תודה רבה!

ממש תודה ענקית לכולכם על התשובות והיחס המהיר והנחמד. נכנסתי לכמה אתרים, גם גילדה הזה ומצאתי כל מיני הסברים אבל הרוב זה רק תאורתית. הרעיון של לבוא לראות משחק תפקידים נשמע לי ממש רעיון נחמד, אני ממש ממש הייתי רוצה לבוא להסתכל, אולי גם לנסות, אני ממש מבינה את ההסתייגות של אנשים, אבל אם זה עוזר אני רק יכולה לתת את המילה שלי, עד כמה שמילה יכולה להיות שווה פה, שאני באמת רצינית בעניין, זה מאד מעניין אותי, תמיד הייתי חולה על ספרי פנטסיה ומבוכים ודרקונים, אבל רק לאחרונה התחלתי להתעניין במשחקי תפקידים, ואני יכולה להבטיח שאני לא באה לבקר או לזלזל או לתת ציונים לאף אחד, אני באמת מעוניינת לנסות. אני מצידי אנסה בינתיים לקרוא כמה שיותר על החוקים וכו, ואני באמת אשמח לבוא להסתכל על משחק אז אם זה יתאפשר ויצא לפועל אז רק תגידו איפה ומתי ואני אשתדל מאד להגיע. תודה על התשובות והכל ושנה טובה!!!

backdoorslam

New member
ממשיך וממליץ

אני שמח לשמוע שאת אכן מעוניינת לצפות במפגש חי של קבוצה! רק דבר אחרון בקשר לצפיה - גם אם תתאכזבי או תהני מהמפגש שאליו תקלעי, אל נא תחרצי דעה כללית על טיבם של משחקי תפקידים. התחום הזה כה מגוון, נרחב ומלא בתתי-סוגים וז'אנרים של משחקים שונים, עד שכמעט כל אדם בעל קומץ סקרנות יכול למצוא לעצמו לבטח את הסגנון האהוב עליו. תארי לך שאדם חורץ דעה על סרטי קולנוע (למשל) רק על פ צפייה יחידה בסרט דרמה. יתכן שאם היה צופה בסרט אקשן, הוא היה נהנה באופן שונה. מה שכן, לאחר צפיה במשחק יחיד, יעלם לו רב הקסם האופף את התחום המדהים הזה, ותוכלי להבין, גם אם באופן תיאורטי, במה מדובר בדיוק. בהצלחה.

Remetz

New member
Be'er Sheva

I should be getting back around October 5th and after some recovery I should be able to run a one-time D&D3rd campaign. Since I will be moving to Be'er-Sheva just then, I see no reason why not holding it in my new flat which I've never seen before in my life but I've heared it's nice.

למעלה