משחקים פה בפורום?

AXX212

New member
משחקים פה בפורום?

שלום הבנתי שלפעמםי יש פה בפורום משחקים בשיטות מו"ד נשגבים, או הכי חשוב חופישטה.

זה נכון? ואם כן מתי? יש זמנים אשמח אם תפרטו לי על זה
אני מאוד בעניין...

BluePrint

New member
משחקים כל הזמן וגם משחקים לפעמים.

משחקים (Games) בשיטות מו"ד\נשגבים\אחרות יש פה בפורום כל הזמן.
משחקים (Playing) יש לפעמים.
עכשיו, לדוגמא, ההודעה החדשה שלך דחפה החוצה מהדף הראשון, פתיל משחק שמחכה לכותב ותיק שעזב וחזר, וקיווה להתחיל משחק על גבי הפורום כי המרשתת לא זמינה לו בכל יום.

רוצה להצטרף? להתחיל חדש? לספר לנו מה אתה חושב על צורת המשחק הזו ואיך להתגבר על החסרונות בה?

AXX212

New member
בירור

תודה שענית
אבל יצאתי קצת מבולבל
אני מחפש משחקים בסגנון חופשיטה יש פה?

ואם כן תוכל לשים לי לינק לאחד כזה ולהראות לי איך הוא הולך

ואם תוכל גם לשים לינק לשמחק בסגנון מו"ד שמתנהל פה..

מצטער על מה שדחפתי..
שבוע טוב

BluePrint

New member
תוצאות.

משחקים ע"ג הפורום בדרך כלל "מנוהלים" ללא מערכת חוקים מוכרת או מערכת חוקים בכלל (כן, חופשיטה) כי חוקים מורכבים יותר ממספר הסכמות בסיסיות בין המשתתפים, מאיטים את צורת המשחק האיטית ביסודה שלא לכל אחד יש סבלנות להתמיד בה לאורך זמן (ואורך זמן זו דרישה בסיסית של משחק דרך פורום).

מסיבות שונות ומעניינות אין משחק פעיל כרגע מלבד המשחק הממתין להצטרפותו של פומי.
ניסיתי לחפש "משחק פורום" בתקווה שתפוז ימצא דוגמא טובה אבל התייאשתי מהר ולכן אין לי קישור בשבילך, אבל יש לי שתי עצות שיכולות להניב את התוצאה המבוקשת:
1. כיוון שקצב ההודעות כאן לא מסחרר כמו בפורומים אחרים, דפדוף זריז נגד כיוון השעון בטח יביא אותך למשחק האחרון תוך דקות ספורות.
2. תחת הכותרת מאירת העיניים בראש הדף, מסתתר קישור ל"קומונה" שהוקמה במיוחד כדי להכיל משחקי פורום, ובה ניתן למצוא משחקים ישנים.

אם ב"סגנון מו"ד" כוונתך למשחק המפוקח ע"י החוקים המופיעים בספר הרשמי, לא תמצא משחק כזה פה. אם אני זוכר נכון היה ניסיון או שניים בעבר הרחוק (עשר שנים) להריץ משחק כזה דרך הפורום אבל כמו שהסברתי, זה לא עובד טוב.
אם כוונתך היא לאווירה בלבד, ל"סגנון מו"ד" במובן של עולם דל בטכנולוגיה ועשיר בקסם (מפות עם שטחים ריקים, אוצרות מעבר מפואר, מפלצות וגיבורים היוצאים\נשלחים לחפש את כל אלו), לדעתי חצי מהמשחקים שהתנהלו דרך הפורום נופלים תחת הגדרה זו.
במיוחד הראשונים שגם רצו זמן יחסית קצר לאחר תחילת הפורום, אז אולי לנבור בארכיון ולדפדף קדימה זו אפשרות טובה בשבילך.

AXX212

New member
--

או.קיי
בכללי אתה אומר שזה לא חוקים נוקשים של המו"ד המוכ, מצוין.
מה האורך הממוצע של משחקים פה?
ואיפה שהמי"ם (או שבסגנון פה יש להם שמות שונים) מחפשים שחקנים וההפך?
תודה

BluePrint

New member
נקודה כואבת.

אחי השתתף במשחקים שנמשכו שנים באתרים בחו"ל. המשחקים כאן מרגישים (לי) קצרים למדי, גם אם נמשכים חודשים של "זמן שחקנים".

משחק פורום מתנהל פחות כמו משחק שולחני בו שחקן מתאר את מעשי דמותו ומצפה לתגובה מהמנחה המתאר את התוצאה, ויותר כמו סיפור מרובה כותבים בו כל משתתף מספר על דמות ראשית אחרת.
מבנה כזה יכול להחזיק את עצמו ללא מנחה למרות שמניסיוני כאן, משחק בו מוסכם ששחקן אחד לוקח על עצמו להנפיש את העולם (לא לנהל את המשחק כמו במפגש סביב שולחן), מאריך חיים יותר מאלו שלא.

אם אתה רוצה להצטרף למשחק רץ אני חושב שלא תמצא אחד כאן (נראה לי שהמשחק של פומי לא יתחיל בלעדיו), אבל אם אתה רוצה להתחיל משחק... אתה יכול להנחות אותו בעצמך ללא כל הכנה או ניסיון מוקדם.
בשביל משחק דרך פורום אתה לא צריך למצוא שחקני תפקידים. כל אחד שרוצה להשתתף בשזירת סיפור משותף עם אחרים, יתאים למשימה.

DDN

New member
הבהרה קטנה

חופשיטה אינה סגנון אלא שיטה (או חוסר בה)
מו"ד זה גם שיטה וגם סגנון. אתה יכול לשחק משחק בשיטה כלשהי, כשהגדרת המערכה היא מו"ד ואז כולם יודעים שבד"כ מדובר על פנטזיה בסגנון טולקין.

דוגמא למשחק "היער בין העולמות" (שאני אישית מאוד נהניתי ממנו) נמצאת בפתיל הבא: (הקישור הוא להודעה בה ריכזתי את הפתילים של המשחק. מומלץ לקרוא לפי סדר)
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=353&MessageId=142580198

ודוגמא למשחק באווירת מו"ד (שבתכלס, מתרחש בעולם המו"ד שיצרתי והנחיתי קבוצה במפגשים מחוץ לפורום)
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=353&messageid=31946178

AXX212

New member
שאלה

ראיתי נראה מעולה!
אם ככה שהולך יפה למה היום אין משחקים ככה?
דווקא נראה מגניב

DDN

New member
הרבה סיבות

אנשים עסוקים, אנשים מתעייפים, אנשים מאבדים עניין . . .
צריך שאנשים "יחזיקו" את המשחק. אני מודה על עצמי, שהיום יש לי הרבה פחות זמן פנוי מבעבר, ונניח שאני מנחה את המשחק, עד שאני מגיע להגיב, אנשים עלולים לאבד עניין/להתפזר.
כמו כן, זה קשור גם לזמן תגובה. אנשים שיכולים להגיב פעם בכמה ימים, יראו שהמשחק "רץ" בלעדייהם, וגם יאבדו עניין וקשר למשחק.

אם לאנשים יש זמן, כוח ומוטיבציה - אפשר להחזיק משחק לתקופה מסויימת.

AXX212

New member
אולי

..תוכל לשלוח לי ה"פ כשיתחיל אחד כזה?
אני בודק כל כמה זמן.
אבל אתה יודע אם ותזכור זה יהיה נחמד
שנה טובה

למעלה