משחקים מתורגמים

לינק

New member
משחקים מתורגמים

בקרוב יוצא תרגום של סיטודלס וסטלרס בעברית. ההתלבטות שלי היא האם לחכות את הכמה חודשים האלה ולקנות משחק בעברית שגם יכול להיות שהתרגום שלו לא יהיה משהו, או לקנות את המשחק בגרסא האנגלית ולסגור עניין?

ycyclop

New member
תלוי

בכמה סבלנות יש לך, האם יש הבדל במחיר, והאם מפריע לך הכיתוב באנגלית על הקלפים? אם התשובה שלילית אז רוץ לקנות

ננסק

New member
למה בעברית

ראשית כל, גילוי נאות: אני הבחור שתרגם את סיטדלס לעברית. אני יכול להציג כמה סיבות לטובת רכישת הגרסה הזאת דווקא: 1. התרגום מועט מאוד. החוקים קצרים והיו ברורים מאוד באנגלית, והתרגום שלהם היה פשוט באותו האופן. על הקלפים עצמם מופיעים כמעט רק שמות, ולא נבחרו מילים עתיקות\ארכאיות לשום דבר. 2. בעקבות מספר לא מועט של מפגשי משחקי לוח שארגנתי אצלי בבית, אני יכול להגיד מניסיון שמשחק באנגלית מאוד מפריע להרבה אנשים. מבחינת אנשים חדשים לתחום, עצם העובדה שמדובר במשחק לוח מבהיל מספיק בפני עצמו, ואם הוא גם באנגלית כבר ראיתי *מספר* אנשים שנמנעים בכלל מלשחק. בקבוצה שלנו אנחנו משחקים באנגלית בלי בעיה, אבל בכל פעם שאני מנסה להפיץ את הבשורה הלאה, אני משתדל לעשות את זה עם משחק בלי חלקים באנגלית.

ycyclop

New member
לא נגד עברית

אבל אם זה לא תנאי והבחור לחוץ על המשחק, אז אין סיבה מיוחדת לחכות לגירסה העברית. אני מאד שמח שהולכים בכיוון הזה. רק יעשה טוב לקהילה.

לינק

New member
אני לא לחוץ

וזה טוב שאם התרגום לא יהיה מוצלח אני אדע את מי להאשים :) חסר לי כאן רק השיקול של המחיר. לא ברור לי מה המחיר של המשחק באנגלית, ומה יהיה המחיר של המשחק המתורגם לעברית?

טלד

New member
אני מסכים

ממפגשים רבים הסתבר לי שלמרות שלפעמים נראה כאילו יש מעט טקסט והטקסט פשוט, במשחקים בדר"כ צריך להבין את הטקסט בדיוק, הרמה הנדרשת היא יותר גבוהה מאשר עבור שיחה לפעמים. ננסק, מי מוציא את זה לאור? יש לזה הצדקה כלכלית? לא נראה לי שיש לזה שוק יותר גדול מכמה עשרות יחידות... אני מקווה שאיכות ההפקה תהיה זהה לאיכות המקור. למיטב זכרוני כל מי שניסה לתרגם משחקים (לא לילדים) לעברית, לא הצליח להיות רווחי (לפחות מאז שאני התחלתי להתעניין, כשקניתי את סט הd&d האדום שתורגם ע"י חברת מיצוב שכמובן לא קיימת כבר מזמן)

טלד

New member
הם פשוט הראשונים שאני זוכר...

הייתי ילד כשהם פעלו ואין לי מושג. אני פשוט לא מכיר חברה שהוציאה הרבה מוצרים כאלה בעברית והחזיקה מעמד.

ננסק

New member
זה בהוצאת כוכבי כסף

זה סיכון, כמובן, אבל אני שמח שהם לוקחים אותו, ואני גם חושב שיחסית מדובר בסיכון נמוך. סיטדלס, או שמא, "המצודות"... יכול להצליח בארץ לא רע, יחסית למשחקים אחרים. לינק, אני לא יודע כמה הוא יעלה, אבל אני מניח שבערך כמו המשחק באנגלית. כ"כ הצליחו להשאיר את המחיר של ספרי מבוכים ודרקונים המתורגמים בערך אותו דבר, לעיתים אפילו קצת נמוך יותר מהמקור, ואני מקווה שהם יעשו אותו דבר כאן.

IirionClaus

New member
שאלת המחיר והתאימות

שני בעיות קריטיות מבחינתי. אם המחיר סביר והמשחק תואם לגרסה האנגלית, בהחלט אקנה עותק נוסף.

למעלה