משחקים מומלצים

גלירון1

New member
משחקים מומלצים

כיוון שהפכתם כולכם לאחרונה, לאורים ותומים שלי - בכל הקשור לקטנצ'יק, האם מניסיונכם קיימים משחקים, המומלצים או חשובים לגיל שנה וחצי. למען האמת, כל משחק שהוא מעוניין לשחק הופיע כמאפיין הלקות באתר זה או אחר... וזה די נמאס לי. (כלי תחבורה- גלגלים, פאזלים, כדור-מתגלגל) אוף.... מה אתם אומרים?

vered73

New member
משחקים של תאום יד ועין

פזלים מעץ פופ אפ הקשה על צינורות (קשה לי להסביר, צריך לראות) כלי נגינה אפשר גם ליצור מחומרים פשוטים בבית: אצלנו בגן הכינו בקופסה של דיסה פתח במכסה, דרכו הילדים משחילים מקלות ארטיקים צבעוניים. הילדים מאד אוהבים את זה. את ההמלצות כתבתי במידה ומדובר בילד אוטיסט בתפקוד לא גבוה. כי זה מה שיש לי בבית.. יש לנו גם כמה צעצועים מהאחים שהוא מאד אהב בגיל הזה, בעיקר מנגנים ובעלי פונקציות של אורות וצלילים. לא מזמן עברנו לסיימון. (לא שהוא יודע לתפעל אותו אבל יש משיכה כללית למשחק) יש גם את הבימבה, ודווקא מכוניות זה משהו טוב, כל עוד לא שמים אותן על הגג ומתעסקים רק עם הגלגלים. אפשר לצרף לזה מוסך ולשלב דמיון.

גלירון1

New member
היי ורד

קודם חייבת להודות לך, על התשובות המושקעות במחשבה והרצון הטוב לעזור ! ועכשיו, תרשי לשאול אותך עוד שאלה. בתשובתך, הזכרת את נושא רמת התפקוד. האם את יודעת ע"פ אילו קריטריונים נקבעת רמת התפקוד בגיל שנה וחצי, והאם אפשר בכלל לקבוע רמת תפקוד בגיל כזה? להית'

כן בהחלט, (למרות שאני לא ורד..)

יש נורמות תפקודיות בכל נושא. יש נורמה להתפתחות מוטורית, קוגניטיבית, שפתית וכדומה. קביעת התפקוד היא בעצם- איפה הילד נמצא ביחד לתחום הנורמה המצופה לגילו. (בדרך כלל כאשר הוא נמצא מתחת לנורמת הגיל, או בתחום הנמוך של הנורמה, מומלצת התערבות טיפולית). רונית ולגרין קלינאית תקשורת

vered73

New member
ובהמשך לרונית - אינני יודעת כמוה

אולם במקרה של בני הרופא אמר לנו בגיל כמעט שנתיים, שרמתו קצת מעל גיל חצי שנה. לשמחתנו הוא עבר פער עצום ואמנם עוד לא קיבלתי הערכה שנתית אבל לדעתי הוא כבר לפחות כמו בגיל שנתיים-שנתיים וחצי מבחינות רבות. (הוא כיו םבן 3וחצי)

מעבר לפזלים ודומיהם..

הייתי חושבת על משחקים מנגנים, משמיעים קולות, מאירים, נוסעים וכדומה. שיהיה קשר בין עשייה מוטורית כמו לחיצה על כפתור, דחיפה, פתיחת דלת, סבוב כפתור, לאור או צליל, או לתגובה כלשהיא תלת מימדית. משחקים בהם צריך להפעיל משהו שהילד יוכל לעשות למידה. להסתכל על המבוגר ולנסות להפעיל בהתאם את הצעצוע. בובה. (כן.. גם לבנים..) שאפשר לחבק, לסרק, להאכיל, להשכיב, להלביש. צורות המתאימות למקומם, השחלות טבעות, כלי נגינה שונים. משחק נעים, רונית ולגרין קלינאית תקשורת

למעלה