משחקים לשני שחקנים

IirionClaus

New member
משחקים לשני שחקנים

ראיתי שקיימת גרסת משחק קלפים ל-Settlers of Catan המיועדת לשני שחקנים... האם קיימת גרסה אנגלית? (ואף יותר טוב- מישהו מוכר? ;) איזה משחקים טובים אחרים ניתן למצוא לשני שחקנים?

IirionClaus

New member
כוכבי כסף מוכרים??

לא ראיתי באתר שלהם את גרסת משחק הקלפים של Settlers of Catan... (לא מדובר ב-Settlers הרגיל כי אם במשחק שונה לחלוטין)

ycyclop

New member
משחק חביב

ויש לו גם הרחבות חביבות. אנחנו אהבנו יש הרבה משחקים לשנים, אולי קצת סיגנון מועדף?

זכוכיות

New member
גרסה מיוחדת, לשם מה?

אנחנו משחקים בSettlers בשניים לפעמים, בלי שום בעיות. זה הרבה יותר מהנה ב4 או 3, אבל עדין- נחמד מאוד.

sonde

New member
מסכים

במידה ובונים את האי בצורה מושכלת ושקולה המשחק יהיה מהנה גם בזוג.

זכוכיות

New member
נכון, ההמלצה למתחילים מתאימה

מאוד לשניים. אבל אפשר ליצור המוני קומבינציות.

Temporary2

New member
משחקים יעודיים

או משחקים גדולים יותר שעשו להם גירסה ל-2 שחקנים ? Carcassonne למשל גם עובד לא רע עם 2 (ואפילו מומלץ על הקופסא לשחקו בשניים), אם כי הוא יותר מעניין עם 3, לכיוון ה-4. משחקים טובים לשניים יש בעיקר בגיזרת האבסטרקטיים, נראה לי. משחק שממש שווה להחזיק הוא Hive (אפשר להשיג אותו עכשיו גם בישראל, במהדורת הפלסטיק, בשם "העוקץ"). קיבלתי עכשיו את Ghosts!, נראה לי שגם הוא יכול להיות נחמד מאוד בשניים, במיוחד כאשר מחפשים משהו לא תחרותי מאוד - אלמנט של deduction & bluff תמיד מרכך את התחרות ומוסיף חיוכים במקומה (לעניין זה, גם סטרטגו יכול לשמש, אם כי הוא "כבד" הרבה יותר).

ycyclop

New member
איפה ניתן להשיג את "העוקץ"?

בהחלט משחק טוב שכדאי להשיג

kobyshachar

New member
Lost cities

משחק מעניין לשני שחקנים של יוצר המשחקים קניציה. לא ראיתי שניתן להשיג את המשחק בארץ...

זכוכיות

New member
אגב, עוד המלצה למשחק שניתן לשחק

בזוג, Vampire: Prince of the City אחד הטובים, כמו הSettlers הרבה יותר כיף לשחק אותו בהרכב מלא (במקרה הזה, 5 שחקנים), אבל אפילו בחוברת ההוראות יש טיפים להנאה מירבית בזוג, כמה שינויים קלים שמסדרים את העניין. קצת על Vampire: Prince of the City בBBG

IirionClaus

New member
אענה על השאלה של עצמי: Caylus

שיחקתי לראשונה בסוף השבוע. משחק מצויין ומבטיח, ומהנה בזוג.

ycyclop

New member
ישנם הרבה משחקים

St. Petersburg Tigris & Eupharatus the card game Corolus magnus Samurai - Kinizia San Juan Reef Encounter Goa Connections אילו חלק משמשחקים שיצא לנו לשחק והיו טובים גם בשניים אך מתאימים ליותר מה שמקנה להם יתרון. אני משוכנע שאם אחפש יהיו עוד כמה. כמבון ישנם משחקים בפשוט אסור לשחק אותם בשנים גם אם כתוב שאפשר. אבל זה בהזדמנות אחרת

לינק

New member
משחקים לשניים

לפוקסמיינד יש כמה משחקים טובים שמיועדים ספציפית לשני משתתפים: Abalone Quarto Gobblet ועוד משחקים בסגנון (משחקים אבסטרקטים). הבעיה שהם יקרים יחסית

sonde

New member
עוד כמה...

Axis and Allies: Pacific Axis & Allies: D-Day War of the Ring מצודות Runebound סטרטגו Ticket to Ride Torres Warcraft Board Game

yaronra

New member
Ticket to Ride

בעיני Ticket to Ride טוב בעיקר בשניים, מכיון שאז שווה להשקיע בלחסום את היריב ולא רק לקדם את המסלול שלך. המשחק הופך אינטראקטיבי ומתוחכם, עם חסימות, עקיפות והטעיות. ביותר שחקנים, אתה בעיקר משקיע במסלול שלך, וזה עניין של מרוץ ושל מזל (מי קיבל קלפים יותר טובים). בשניים, לא ברור שהקלפים הארוכים יותר טובים (יותר קל לחסום אותם, יותר כואב לוותר עליהם). כל האמור לעיל נכון רק לגירסה המקורית (מפת ארה"ב), ולא לגירסה האירופאית - שהותאמה במיוחד לקבוצות גדולות יותר.

sonde

New member
טובים לשניים

את מצודות רוב הפעמים אני משחק בשנים, והוא מוצלח מאוד. יש הרבה מאוד הימור מה היריב מנסה לעשות, שכן לכל שחקן יש שתי דמויות. ולכן אתה חושב מצד אחד כיצד למנוע מהיריב להתקדם או לפגוע בך ומצד שני מה יקדם אותך למטרה. גם TtR מוצלח, אני מסכים עם כל האמור לעייל....

בטטהמן

New member
זה אכן משחק טוב

קיימית גירסא אנגלית והיא די טובה. מומלץ לחובבי סטלרס. כל משחק אורך כשעה-שעה ורבע. אני לא יודע אם מוכרים אותו כיום בארץ. את העותק שלי רכשתי אצל דרור מחברת "אוליב" לפני מספר שנים.

למעלה