משחקים לגיל שנה ו-8

משחקים לגיל שנה ו-8

היי שלום בנות
אתן מקסימות וגם תמיד להתייעץ איתכן :)
אשמח לקבל המלצות למשחקים לגיל שנה ו-8.

כל המשחקים שיש לנו כרגע כבר לא מעניינים אותו וחייבת לחדש את המלאי.

shaya54

New member
גם אצלנו נמאס לה לאחרונה מהמשחקים שלה

והיא גם בת שנה ו8
אמא שלי קנתה לה מטבח עץ מהמם! והיא משחקת בו מדי פעם
גם נורא נורא אוהבת לאחרונה בובות ואת העגלה והמיטה שלהן
גם הבימבה נהייתה פופולרית. היא נוסעת עליה לבד או עם הבובות
גם תיקים זה משהו שהיא אוהבת לאחרונה, לשים בהם דברים וללכת איתם בבית
היא מתה על ספרים ויש לנו המון, היא יכולה לדפדף בהם לבד או לבוא אליי שאקריא לה ואף פעם לא נמאס לה...
למזלי יש לי 2 אטרקציות מעולות בבית - תינוק בן 5.5 חודשים וכלבה
היא ממש אוהבת לשבת עם התינוק באוניברסיטה ולהגיש לו (לזרוק עליו...) צעצועים
והיא גם נורא אוהבת לשחק עם הכלבה היא ממש משגעת אותה רוב היום.....לפעמים רוצה לשים לה רצועה ומושכת אותה בכל הבית, לפעמים מחבקת אותה ומדברת אליה, לפעמים נותנת לה לטעום מרק ש"הכינה" במטבח, לפעמים רצה אליה תוך כדי שהיא דוחפת את העגלה של הבובות כדי לראות איך הכלבה בורחת... ולפעמים רוכבת עליה תוך כדי שהיא אומרת סוס, סוס....והמפתיע שזו בכלל כלבה דיי משוגעת, שעד שהילדה נולדה היתה שונאת ילדים ומאיימת לנשוך כל פעם שילד היה רק מתקרב....אבל לה היא נותנת לעשות הכל, מדהים!

נראה לי שבגיל הזה הם מתחילים יותר להתחבר למשחקים מופשטים ומשחקי דמיון
אני למשל רוצה לקנות לה מטאטא קטן שאני בטוחה שהיא תאהב
חשבתי אולי לקנות לה סוס נדנדה
היא גם נורא אוהבת מכוניות מכל הסוגים אז אולי אני אקנה לה רכבת על פסים או משהו דומה...וחשבתי גם על עגלת סופר שהיא תוכל לשים בה דברים מהמטבח (שבמילא הפך להיות מגרש המשחקים שלה, מוציאה הכל מהארונות בלי סוף...)
פאזלים יכולים להיות מעולים לגיל הזה למי שאוהב (אצלי היא פחות מתחברת)

אני גם ממש ממש אשמח לרעיונות! חייבת לקנות לה כמה דברים חדשים....

Cafe Latte

New member
פאזלים פשוטים עם מעט חלקים (נניח הפכים, או איפה גרה כל חיה),

הרכבת של איקאה, היא להיט מטורף אצלנו (גם מתאימות למסילה המון מכוניות עץ שכבר היו לנו).
וחוברות מדבקות. תקופה מאוד ארוכה אצלנו זה שוס גדול.
&nbsp
והבנאלי מכל - כלי בית. תקחי 2-3 סירים קטנים, וכפות. ותני לילדה סוגים שונים של פסטה (יבשה כמובן...). פפיונים/פוזילי, וכו'. גם מאוד נחמד לשחק עם זה, וגם אפשר למיין את זה אח"כ.

shaya54

New member
אהבתי את רעיון הפסטה!!!!!

היא תעוף על זה!!

את הרכבת של איקאה יש לנו ובאמת אני אומרת לעצמי כל יום מחדש שאני ארכיב את המסילות ובסוף שוכחת....אולי מחר.....
אצלנו לצערי הרב מאוד מאוד פאזלים לא כל כך הולכים....יש לה איזה 5 פאזלים מכל מני סוגים אבל היא ממש לא בכיוון של אפילו להצליח לשים את החלק במקום כמו שצריך
לאחרונה התחילה טיפה יותר להתעסק עם אחד הפאזלים (פאזל שכל הצורות שלו הן עיגול באותו הגודל בצבעים שונים), את העיגולים היא מצליחה לשים במקום ודיי אוהבת את זה, אבל לא מבינה עדיין שכל עיגול אמור להיות על הצבע שלו...
אני באמת מתלבטת תמיד אם לעזוב אותה בעניינים כאלה, שהיא פחות מתחברת אליהם או דווקא להתעקש איתה כדי לחזק לה את הנקודות החלשות....
היא סה"כ טיפוס מאוד הומני אני חושבת, היא מדברת המון המון המון בלי סוף, יש לה אוצר מילים עצום, היא נורא רגשית, מזהה סיטואציות והבעות פנים, הטונים שלה תמיד נכונים ומותאמים למשפט, היא מחברת כבר 3 מילים ולפעמים גם יותר ויודעת לעשות את עצמה בוכה, צוחקת או כועסת לפי בקשה.....
אבל בדברים יותר טכניים היא לא כל כך טובה
קשה לה לאכול מכפית, קשה לה עם פאזלים והיא גם פחות מתעניינת בדברים מהסוג הזה....כדאי לחזק לה אותם או דווקא לעזוב אותה שתעשה מה שהיא יותר אוהבת?

Cafe Latte

New member
אני לא אוהבת לתת לו דברים שהוא לא אוהב.

זה נראה לי גם מתכון לתסכול, כי לא נראה לי שבגיל הזה, זה יהיה אפקטיבי (לתת לו/לה צעצועים לא אהובים).
למה את קוראת דברים טכניים? דברים שמצריכים מוטוריקה עדינה?
&nbsp
החוברות מדבקות שלנו, מורכבות מהמון מדבקות (אני משתדלת לקנות את אלה שמכילות 1000 מדבקות. יש אותן בצומת ספרים. הן יקרות מאוד יחסית, ולכן אני קונה בד"כ מאמזון, ומישהו מביא לי לארץ.. עניין של 5-8 דולר). המדבקות לא גדולות, ואני בד"כ מרימה את הקצה של המדבקה (מפרידה מהדף), ונותנת לו למשוך את ההמשך, זה גם מוטוריקה עדינה לכל דבר. מדביקים על הרבה דברים.. על דף, על כן לציור (גם של איקאה), על הספה
המדבקות הן של חיות, או של כלי רכב, אז גם תוך כדי לומדים...
&nbsp
נזכרתי שגם לקחתי מסננת, ונתתי לו להשחיל לתוכה אטריות ביצים. זה גם תרגיל קלאסי למוטוריקה עדינה. כנ"ל לגבי השחלות של חרוזי ענק, על חוט, או על מוטות.

אפשר לעשות חור בקופסאות אוכל ולדחוף פנימה את הכפית מדידה /

הפסטה מקודם / חרוזי ענק וכו וגם לקשט במדבקות

shaya54

New member
גם אני לא אוהבת....

יש דברים שאני מאמינה שהם חשובים: ביטחון עצמי, משמעת עצמית, לאהוב בני אדם, לאהוב חיות, הסתכלות חיובית על העולם ועוד כל מני דברים כאלה....
ובהם אני משקיעה את רוב האנרגיות שלי.
ודברים אחרים נראים לי הרבה פחות חשובים ליידם לכן אני לא מתעקשת איתה כמעט על שום דבר שהיא לא אוהבת....
אבל מצד שני היא לא הולכת לגן (ואם זה תלוי בי גם לא תלך לעולם, אולי אפילו גם לא לבית ספר...) ותמיד יש לי את הספק הזה אם היא אמורה לקבל משהו שהיא לא מקבלת....?
וכמובן אמא שלי, שהשקיעה בי בלי סוף (ידעתי את כל הא' ב' בגיל שנה וחודשיים וידעתי לקרוא בגיל 3), שמלחיצה אותי כל הזמן לגבי כל דבר אפשרי ("היא לא יודעת לעשות פאזלים כי אין לה תפיסה מרחבית, תביאי לה מלא קרטונים בכל מני גדלים מהסופר שתוכל להיכנס ולצאת מהם וככה היא תבין מה הגודל שלה בהתאם למרחב"
)

אני לא יודעת אם זו חולשה במוטוריקה העדינה כי יש דברים שהיא כן עושה מצויין. לא תהיה לה בעיה להשחיל אטריות במסננת לדוגמא (נראה לי)
אז אולי זה בעיקר פאזלים ואכילה עם כפית
למרות שבטוח יש עוד כמה דברים שאני לא מצליחה לשים עליהם את האצבע...

Cafe Latte

New member
אני לא אוהבת מסגרת של גנים בכלל

(ושולחת, בלית ברירה...) אבל אני כן חושבת שבגיל שנושק לשנתיים, ואפילו לפני, צריך אינטרקציה עם ילדים בגיל דומה.
כמובן שזו לא צריכה להיות אינטרקציה של 9 שעות ביום, כל יום... כמו שאנשים נוטים לפרש את זה.
את יכולה ללכת איתה לגן אמא. או ללכת למפגשים של חנ"ב באיזור שלך.

shaya54

New member
אה ברור!

אנחנו בכל הגנים עם אמא שיש פה באזור.....
וגם בכל מני חוגים מזדמנים, ג'ימבורים, חברים עם ילדים.....מסכימה איתך שזה חשוב ממש!

TheNewGirl1

New member
אצלנו לא עבד עניין הפסטה כי הוא רגיל שזה אוכל ולכן הכניס לפה

משהו נחמד - גיליתי שכשאני מקפלת כביסה אני יכולה להעזר בו למצוא לי גרב תואמת לזו שאני מבקשת ממנו

&nbsp
&nbsp

shaya54

New member
ומה את עושה עם המדבקות?

גם לנו יש חוברת מדבקות ענקית כזו שקניתי משילב
יש שם מדבקות גדולות של ילדים, כדורים, כלי רכב, חיות ועוד...היא ממש מתה על זה אבל אני לא יודעת בדיוק מה לעשות עם זה כדי שיהיה אממ...אפקטיבי?

היא בעיקרון מבקשת כל פעם מדבקה אחרת ונהנית להדביק על הבגדים שלה או על נייר או על אחיה הקטן.....("קטן, קחי"!)
מה עוד אפשר לעשות עם זה? לא נראה לי שהיא תהיה מסוגלת להוציא אותן בעצמה וגם בטוח לא תהיה מסוגלת להדביק אותן במקום מסומן מראש או משהו כזה.....

yoolyul

New member
אפקטיבי לך או לה?

אני לא קניתי חוברת אלא פשוט חבילות של מדבקות (עיגולים צבעוניים, עיגולים מבריקים, עיגולים עם תמונות של חיות, כן פיצקית נורא אוהבת עיגולים
)
כל פעם אני נותנת לה דף כזה של מדבקות (חבילה של איזה עשרה דפים עולה כמה שקלים, וכמעט תמיד דף כזה משמש לשתיים שלוש הזדמנויות שונות, נראה לי סביר) והיא מוציאה את המדבקות ומדביקה על דף (או על עצמה) ונהנית. צריך יותר אפקטיבי מזה? לפעמים כשאני יושבת איתה אנחנו עושות שורה נניח או שהתחלתי להגיד לה את הצבעים ואנחנו קצת מדביקות לפי צבעים.
עוד דבר שהתחלנו לפני איזה חודש (היא בת שנה ושמונה וחצי חודשים) זה טושים. היא מ-ת-ה על זה. יש טושים לא רעילים שטובים מגיל שנה, יש להם ראש מעוגל יחסית ואז הם כותבים גם אם מחזיקים בכל מיני צורות לא רק 'ישר' כמו שאמורים.
גם עם המדבקות וגם עם הטושים בהתחלה היא לא הצליחה כל כך, לא הצליחה להוציא את המדבקות, לא הצליחה לצייר או ציירה בצורה מאוד בסיסית והפסיקה אחרי שניה אבל לא יאמן באיזה מהירות הם לומדים בגיל הזה. תוך כמה פעמים היא כבר הצליחה להוציא לבד את המדבקות כמעט תמיד, מצליחה לשים בערך איפה שהיא רוצה (בהתחלה תמיד זה היה אחד על השני). עם הטושים כבר הגענו למצב שהיא עושה נקודה, קו, עיגול (בערך כמובן, זה לא נראה כמו שאני מציירת, אבל עדיין זה מובחן לגמרי והיא עצמה אומרת שזה מה שזה תוך כדי שהיא עושה).
היא גם אוהבת לפתוח ולסגור את המכסים של הטושים (רק זה פעילות של איזה רבע שעה רצוף
) לשים את המכסים על האצבעות, כמובן להדביק מדבקות על היד שלה, על הרגל, על המכנסיים, על אמא וכו' ועוד כל מיני פעילויות נלוות שכאלה

בגדול נראה לי מאוד מפתח בהרבה מובנים. אני אישית לא כל כך נוטה לפעילויות מכוונות ל'קידום' הילד. כמעט כל דבר שעושים בגיל הזה מלמד ומפתח ואם היא נהנית זה מה שחשוב.

מ י כ ל10

New member
אפקטיבי

ראשית זה כיף!
מעבר לזה - מוטוריקה עדינה: בהתחלה רק הדבקה חופשית, בהמשך קילוף המדבקה עצמאית והדבקת המדבקה במקום מסוים.
&nbsp
צבעים - אם תקני מדבקות בצבעים שונים זאת דרך נחמדה לתרגל צבעים בצורה יותר דידקטית - תחזרי על שם הצבע, תבקשי ממנה מדבקה בצבע מסוים, תדביקי מדבקה ירוקה ושהיא תדביק מה שבא לה / מדבקה באותו צבע. אפשר גם לקשקש קצת עם טוש ושהיא תדביק על הקשקוש מדבקה באותו צבע (גם זיהוי צבע וגם דיוק בהדבקה). אח"כ אפשר גם צבע וגם צורה: עיגול אדום ליד משולש אדום...
&nbsp
חיות, כלי תחבורה - לשיים ולהרחיב: חיות - קולות, מקום מגורים, מה אוכלת, צאצא...
כלי תחבורה - בים? ביבשה? כמה גלגלים, קולות...
&nbsp
אם היא מדביקה על אחיה שגם תקלף. גם זו מוטוריקה עדינה
&nbsp
עוד מוטוריקה - אם יש לך שולחן סלון נמוך ולא אכפת לך אפשר להיכנס מתחתיו ולהדביק מתחת (אפשר גם בעמידה מתחת לשולחן האוכל. זה חיזוק שרירים מצוין

Cafe Latte

New member
מאיפה את? יש כל מיני חנויות צעצועים

שלא שייכות לאף רשת, מן חנויות בוטיק, כאלה שיש בהן גם צעצעועים של Djeco אם את מכירה, ומוכרים בהן גם מכוניות מעץ שמתאימות בול למסילה הזאת. כנראה זה תואם לאיזשהו סטנדרט של יצרני צעצועים.
הן יקרות, 30-40 שח אחת, ומגיעות במלא צורות (אמבולנס, מכונית משטרה, וכו').
לדעתי היצרן נקרא John Crane או משהו בסגנון.
&nbsp
אגב, גם תומאס, אם את מכירה, מתאים למסילה של איקאה.

בגיל שנה ו8 אפשר לגוון כמעט בהכל

החל ממשחקי קופסא של הרכבות - לגו,צינורות,חרוזים גדולים, קוביות, סברס, טיקטקים..
משחקי בדים (רצועות של בדים צבעוניים , מטפחות, וילונות שאת יכולה לזגור), בובות
כפפה, ספרים מכל המינים, קופסאות שאפשר להכניס ולהוציא מהם צעצועים מכל הסוגים
לוח מחיק (למי שפחות אוהב לצייר בישיבה)
דביקיות מכל הגדלים
אוהל כדורים,שיכול להפוך לאוהל בובות, סירים, כל פעם להכניס צעצועים אחרים
אוהל בכלל אפשר להכין לבד (עם סדינים) או למצוא בזול יחסית אוהלים בצורות - משולש
ריבוע, חצי עיגול , בכלל הם אוהבים בתי פלסטיק גדולים שאפשר להיכנס אליהם
אם יש מקום בבית כמובן

אם המוטוריקה הגסה מאפשרת- מגלשה, מקפצה קטנה, משטחי ספוג לזחילה,
גם אוהל זחילה עדיין תופס בגיל שלכם
אפשר לקנות קופסאות גדולות עם מכסה (יש בזול באיקאה ) ולמיין צעצועי פרווה,
צעצועי פלסטיק, צעצועי עץ
אפשר למתקדמים - פאזלים מעץ (Zה ההתחלה לפני פאזלים רגילים)
מלא מלא כדורים מכל הגדלים והסוגים
חישוקים
משחקי גרירה שונים
בימבות מכל המינים
קיצור....רק להיכנס לחנות צעצועים ולתת לפעוטה להסתובב ולראות למה היא ניגשת
ולראות האם זה בתקציב
אפשר תמיד לאפסן צעצוע למשך שבועיים ולהוציא שוב "כמו חדש"

&nbsp
תהנו

Tzippy Ohana

New member
משחק לשעה וחצי בממוצע כל יום :)

תקני מטבח! את לא מבינה בכלל כמה תודי לי על הרעיון (בהנחה שלא חשבת על זה קודם) זה מעסיק אותם שעות, זה תמיד מעניין, אפשר לחדש להם מידי פעם בכלים, בכפות הגשה, בסינרים, בכובע טבח.. עולם ומלואו. אל תבהלי מהמחירים בגלל שזה מעץ, אני קניתי במשהו כמו 300 ש"ח ממאמא גורו של ווגה, אחלה איכות ומגיע עם כל הציוד (שמתי לך תמונה)

למעלה