משחקים לבני 13-15 חודש

משחקים לבני 13-15 חודש

הי.אני חדשה בפורום - בד"כ נמצאת בפורום תאומים ושלישיות. יש לי תאומים בני 13 ח´ ואני איתם בבית. רציתי לשאול על משחקים ורעיונות להפעלה לימי החורף - דברים שניתן לעשות גם בבית או בחצר. אשמח לכל רעיון

אפרתש

New member
כמה רעיונות

לאסוף עלים בחוץ כשנעים, ולהדביק בבית כשגשום. (דבק מקמח ומים, להדביק על נייר או קרטון. זה נופל אחרי יומיים, אבל מה זה משנה?). לאסוף דברים בגינה (שבלולים, למשל - אתם מוזמנים אלינו, יש מספיק לכולם
, אבנים קטנות, פרחים), ולשים בקופסה. להכניס האבנים לבקבוק - שעות של הנאה. הלהיט שלנו בסתיו וחורף שעבר היה לזרוק אבנים קטנות לשלוליות מים. אם אפשר - צבעי אצבעות (אם אלה ילדים שעם קצת חלוק וקצת עיתונים על הרצפהיכולים להימנע מקטסטרופה). כמובן - פאזלים מעץ, קוביות, להדביק מדבקות צבעונית על כל מיני דברים.

אפרתש, האם הדבקות מתאימות

לכזה גיל צעיר? על זה בכלל לא חשבתי. צבעים זה רעיון טוב...

אפרתש

New member
מדבקות

בתי התחילה עם מדבקות קצת לפני גיל שנה, ומאד מאד אהבה את זה. בהתחלה הורדנו את המדבקה ושמנו לה על גב היד (ככה שרק חלק קטן מהמדבקה נוגע ביד, ומאד קל להסיר אותה), בידה השניה היא הורידה את המדבקה מגב היד והדביקה על הנייר. לקח לה כמה חודשים להצליח להוריד המדבקה בעצמה. עד גיל שנה היא בילתה כל יום כשעתיים שלוש עם ילדים גדולים ממנה בשנה, ככה שהיא היתה חשופה לפעילויות שלפעמים לא היינו חושבים להציע לה.

הלהיטים אצלנו

בינבה, עגלת בובה עם בובה, ספרים והרבה, אוהל כדורים עם מנהרה. כאשר הם יגדלו קצת - יערה יכולה לשחק כל היום בבית הבובות שלה. קניתי לה באיקאה רק את הרהיטים ואפשר לאלתר בית מקופסת קרטון ולארגן כמה בובות קטנות. כשהיא היתה בת שנה וקצת באמת היה לי מאוד קשה להעסיק אותה, אבל יש לך שניים ונראה לי שרוב הזמן הם ישחקו זה עם זה. עוד הייתי מנסה להחליף צעצועים עם חברה, לפי העיקרון שכל צעצוע שלא שייך לילד שלך תמיד יותר מעניין. וגם קלטת או שתיים ליום. קלטת יכולה לאפשר לך להכין ארוחת צהריים שלמה בלי הפרעות
וכאשר הם יגדלו קצת הם יוכלו לעזור לך לבשל.

עוד רעיונות

אני יכולה להציע לך רעיונות בתור גננת לגילאים אלה. אינני יודעת איך זה יהיה ליישם אותם בבית אבל אני מאמינה שאם בגן עם 35 ילדים אפשר, אז גם בבית: 1. לפנות שולחן קטן ולשים עליו (בלי מפה, אפילו לא ניילון) צבעי ידיים. הילדים ישחקו עם צבעי הידיים על השולחן. הם אוהבים את זה מאוד. אחרי שסיימו לוקחים נייר ומצמידים לשולחן ואז כשמסירים את הנייר רואים את טביעות היידים והאצבעות של הילדים. 2. אני אופהעם ילדים בגילאיים אלה. הם יכולים מהבצק לעשות עוגיות. כדורים וכו´... 3. על אותו עקרון של צבעי ידיים אני שמה על השולחן קצף כלשהו נניח קצף גילוח זה בסדר, לא מזיק, לא לדאוג. הם יכולים לשבת ולשחק עם הקצף המון זמןולהנות מאוד.

לאה_מ

New member
צבעי ידים וקצף גילוח בזירה הביתית

אפשר לעשות באמבטיה (אז זה, כמובן, צבעי גוף
) - רק לשים משהו נגד החלקה. פעילות נהדרת, ובסיומה פשוט שוטפים את כל הנוגעים בדבר, תרתי משמע. חוץ מזה מזג האוויר בחוץ עדיין נפלא, אז אני בעד לצאת החוצה - שם לא ממש צריך לתכנן מראש את הפעילויות - הכל כל כך חדש ומרגש.

למעלה