משחקים לאייפון

warpy

New member
משחקים לאייפון

ראיתי איזה פוסט שלא כדאי לפתח לסלולרי, רציתי להביא לדיון את הפלטפורמה של האייפון. בארץ עדיין לא מודעים לזה אולי, אבל יש שם המון מקום uבמיוחד למפתחים מהארץ :) בקיצור לפני שבועיים סיימנו לפתח משחק סימולטור של מסוק, תוכלו לראות אותו בitunes ושמו הוא skyline blade יש כמה תמונות בפוסט הראשון בבלוג שלי www.oricohen.com אורי.

somebodddy

New member
מי אמר שלא כדאי לפתח לסלולארי?

בסך הכל אמרו כאן שכשמפתחים לסלולארי נאלצים לחתוך באיכויות המשחק בצורה משמעותית, בגלל מגבלות המכשיר. אבל סך הכל מאוד כדאי לפתח לסלולארי - העלויות וזמן הפיתוח נמוכים מאוד בגלל הפשטות של המשחקים, אפשר להפיץ אותם בקלות כי התשלום מתבצע אוטומטית דרך חשבון הסלולר, וקהל היעד רחב מאוד - משחקים לסלולארי זה הדבר מקום שלישי הכי נגיש בישראל(מקום ראשון זה אוויר ומקום שני זה אור שמש).

warpy

New member
שפות תכנות ?

זה בטח אחד הדברים הפחות חשובים, כי כל מתכנת היום שולט בכולם, המנוע שם זה unity for the iphone

warpy

New member
לא תמיד, ביוניטי זה סי שארפ. באסדיקיי זה כן

De-Panther

New member
אה. כן. למרות שאם מה שמעניין אותך זה פיתוח...

לאייפון - אז תדע שזה כרוך בתשלום של רישיון מפתח לאייפון. ואתה צריך שיהיו לך מקים מסוג מסוים(כל המקים עם מעבדי אינטל?) כך שבמקרה הזה, אין מנוס מלשלם איפשהו ולא זכור לי שראיתי את הכינוי שלך, אז ברוך הבא

warpy

New member
אופציות

תקשיב, בשבילי אין אופציות אחרות. הנסיון שלי במנועים לסוגם השונים. המשפט הבא מסכם בשבילי את כל פיתוח המשחקים. "אם אתה רוצה לפתח משחקים אל תפתח מנוע ותפסיק להיות גיימר" .ראיתי כבר המון מקרים שאנשים שמתחילים ממנועים נכנסים עמוק לתחום של תכנות ולא יוצאים ממנו. שורה סופית הטכנולוגיה ממכרת. ומנועי Open source יש להם המון קוד ופחות מידי כלים , אם זה כלים שנותנים לך אפשרות לבנות עולם בלי להסתמך על קוד או גרפיקאי חיצוני, אם זה כלים שמקצרים לך זמן פיתוח וזמן העברת גרפיקה מאפליקציה גרפית למנוע. חסכת זמן של גרפיקאי וזמן של מתכנת. וזה הרבה יותר ממה שהמנוע עולה בסופו של דבר. וכמובן שזה תלוי במה שאתה רוצה, אם אתה רוצה לפתח מנוע אז כל אחד מהמנועים החופשיים יתאים, אם אתה רוצה לפתח משחק, תקנה מנוע בכמה מאות דולרים (אני קניתי כבר כמה מנועים עד היום) ותתחיל לעשות משחקים. יש המון עדויות על זמני פיתוח שנמתחו על שנים רק בגלל שהם לקחו מנועים חינמים והתחילו פיתוח משלהם ולא קנו משהו שעובד וזהו. המלצתי היא שאם אתם רוצים לפתח משחקים, תפסיקו להתעסק עם פיתוח מנועים כי זה ביזבוז זמן. כדי לגמור משחק ביוניטי אנחנו צריכים חודש חודשיים וכבר משם אפשר להיות commercial .

De-Panther

New member
אגב, האייפון יכול להיות כלי אדיר למשחקים. מסך

מגע יחד עם בקר תנועה יכולים להיות מאוד שימושיים. הבעיה שאני מוצא בו כשזה קשור למשחקים באייפון, זה העובדה שאם אתה שולט בתזוזה של השחקן בעזרת הבקר תנועה, קשה ללחוץ באותו זמן על המסך כדי לעשות פעולות שונות. וזה נותן לך אפשרות לתזוזה שיכולה להיות מאוד נוחה, אבל אם אתה רוצה להוסיף פעולה מעבר לתזוזה, אז אתה לא יכול להוסיף יותר מידי פעולות כאלה. מקסימום עוד 2(לחיצה בצד ימין של המסך ולחיצה בצד שמאל)

warpy

New member
לא ממש נכון,

אפשר לעשות hot zones ולחלק את המסך את המסך ל8 אזורים אפילו

De-Panther

New member
השאלה היא כמה זה נוח. המבנה של המכשיר לדעתי..

בעייתי במקרה הזה. הוא לא בנוי בצורה נוחה לכף היד.

warpy

New member
לא נוח?

אפשר להגיד את זה גם על מקלדות וכל מיני שטויות שהמציאו, עובדה שבכנס אמרו שהDS של נינטנדו זה מה שמחזיק אותם, וזה פחות נוח לפי דעתי מהאייפון.

De-Panther

New member
זה כבר עניין של מבנה הגוף של כל אחד, אמנם אני

כנראה אף פעם לא אבין איך מצליחים לשחק גם עם הלחצנים וגם עם העט באותו הזמן. אבל בלי העט, זה די נוח לדעתי. הוא יותר ארוך מהאייפון, והלחצנים בולטים, כך שאתה יכול להרגיש עם האצבעות על מה אתה לוחץ בזמן שאתה מרוכז במסכים. האם תוכל בזמן אקשן במשחק למצוא בקלות איפה ללחוץ על האייפון כדי שיחליף לך סוג תחמושת, יטען לך את הנשק וירה?

למעלה