משו שרציתי לשתף...

משו שרציתי לשתף...

גמרתי היום את הספר השישי בפעם השלישית...ורציתי לשתף אותכם בציטוט שאני יביא לפניכם. נכון שדיברנו על זה כבר, ונכון שאנחנו לא יודעים כלום עד שהספר השביעי ייצא לאור...אבל, מאוד רציתי לדעת מה את חושבים על הציטוט הזה: ``תהרוג אותי כמו שהרגת אותו, פחדן שכמוך...אל - צרח סנייפ, ופניו נראו פתאום מוטרפים, לא אנושיים, כאילו הוא מתייסר כמו הכלב המייבב והמיילל הלכוד בבית הבוער מאחוריו, - תקרא לי פחדן ! `` (סוף ציטוט, ע``מ 545) וכאן אני שואל ותוהה: למה המילה ``פחדן`` כ``כ פגעה בסנייפ עד כדי כך שפניו נראו לא אנושיים ומוטרפים כאילו הוא מתייסר כמו כלב? הרי סנייפ ידוע בקשיחותו הרבה ובלעגנותו הניסחפת..אז מה קרה שהוא נטרף על דעתו ונפגע כ``כ מהמילה ``פחדן``? נכון שאין הסבר לזה עד שהספר השביעי ייצא, אבל כמו שכתבתי, רציתי לשמוע מה אתם חושבים ואומרים... תודה לכל העונים!

אמ...אני חושבת שיש לזה איזשהו קשר

לעבר שלו...אולי משהו עם ג'יימס? זה נשמע די הגיוני...אני לא יודעת מה בדיוק הקשר אבל אני זוכרת שקראתי את זה,מיד היה לי קשר כזה בין זה לג'יימס

אני מסכימה איתך

אני לא זוכרת באיזה ספר הזכירו את זה אבל ג'יימס הציל את סנייפ מתעלול שהקונדסאים רצו לעשות לו... ואני חושבת שגם בגלל שג'יימס היה מתעלל בו ובסוף ג'יימס מת והוא הרג (סנייפ) את הקוסם היחידי שוולדמורט מפחד ממנו וסנייפ חי אז זה פוגע בו כשקוראים לו פחדן כי הוא תמיד היה צריך להוכיח את עצמו

InBaR 85

New member
../images/Emo45.gif

וואי התרגלתי כבר לכינוי של לורי וויזלי...

אני יודע../images/Emo70.gif

ע"י זה שהוא הרג את דמבלדור - הוא הוכיח לוולדמורט שהוא לא פחדן ושהוא בגד באדון הקודם שלו. וכשהארי, הנאמן של האדון הקודם שלו, קורא לו "פחדן"... זה גורם לו לחטוף התמוטטות עצבים

דווקא להיפך

הוא אמור להראות לעג וקלס ולצחוק על הארי... שהנה הרגתי את דמבלדור, אתה מנסה להרוג אותי ואני חוסם אותך, אתה נשאר לבד ומודכא ואני בורח...לא כך?‏

אבל המשפט של הארי... "פחדן"...

פגע לו באגו כשהוא בדיוק הוכיח אאת עצמו ואת נאמנותו מול אדונו החדש.

AnGeLiNa JoNsOn

New member
חחח אל תהרוג אותי../images/Emo141.gif

אבל אני עם התאוריה שסנייפ אכן טוב. התיאוריה מבוססת על כך שאיכשהו, מותו של דמבלדור היה מתוכנן, יחד עם סנייפ, כנראה כי דמבלדור פשוט חכם יותר משמישהו יכול לשער בכלל. על התיאוריה, אם תרצה, ארחיב אח"כ- אבל בעניין הפחדן. שוב, אני חושבת שההריגה הייתה מתואמת בין שניהם, בתור מעשה שחייב להיעשות, בשלב כלשהו. אני רואה את סנייפ נאמן נחרצות לדמבלדור, וכאשר נאלץ לעמוד מולו ולהרוג אותו, זה היה דבר קשה מאוד. ברור שהוא הבין שהארי לא יבין, שניהם ידעו שהארי ייקח זאת כבגידה, שסנייפ יהיה חייב להמשיך בתוכנית ולרדת למחתרת. אבל בכל זאת, האמרה על כך שהוא פחדן- לאחר שהוא עשה את המעשה הכי אמיץ שיכול להיעשות, מכאיבה יותר מכל דבר אחר. ואנחנו הרי מכירים את סנייפ בתור אחד מאופק, אך בעל נטיה להתפרץ שלא בכוונה מול הארי, ולחשוף את חולשותיו. זה היה מאוד אמיתי מצד סנייפ, להגיד את האמרה הזו, זה הופך אותו לבנאדם.

rds15

New member
../images/Emo45.gif מסכים.

זה אחד מהדברים שבגללם אני חושב שסנייפ טוב, והרצח של דמבלדור זה משהו ששניהם תכננו.

גמני בטוח שסנייפ טוב

ואפילו האגריד ושאר המורים מתקשים להבין שסנייפ בוגד...הם תמיד אומרים שסנייפ ברח כדי לשמור על סיפור הכיסוי שלו. ואם דמבלדור בוטח ובטוח שסנייפ טוב, אז גמני בטוח ומאמין שסנייפ טוב. (אני סומך ומאמין בדמבלדור)

אקארי

New member
צודקת-הוכחה!!

הרי מתי שסנייפ הרג את דמבלדור,הוא התחנן,נכון?< זה סביר שדמבלדור יתחנן על חייו?הרי כבר כמה פעמים דמבלדור אמר (אני לא בטוחה"המוות הוא רק עוד הרפתקה בחיים" או משהו כזה,אז למה שהוא יתחנן??? חשבתי ואולי דמבלדור התחנן שסניפ כן יהרוג אותו,וימשיך באיזה תוכנית כלשהי שלהם.(הרי סנייפ מוכשר בלטת הכרה,ולכן הוא יכל לקרוא את כוונתו של דמבלדור) תחשבו דמבלדור אומר"סוורס, אני מתחנן" כעשיו נהפוך את ל"סוורס אני מתחנן,תמשיך בתוכנית".לא נשמע יותר הגיוני????

shiran004

New member
אה-הא..

בפעם הראשונה כשקראתי את הקטע הזה אני הייתי במן מצב של "דמבלדור מתחנן לסנייפ?" ואז בתיאור שסנייפ הורג אותו, שדמבי מת, איך הוא נזרק מהבניין... אז הראש שלי לא עכל "סנייפ הרג את דמבלדור" [חח הייתי כמו האגריד אח"כ] אז חזרתי לעמוד הקודם... קוראת כל מילה. וזה פשוט לא הגיוני. דמבלדור? התחנן על חייו? דמבלדור, זה שלא מפחד מהמוות?

AnGeLiNa JoNsOn

New member
ברור!../images/Emo141.gif

"סוורוס, אנך ממך (הרוג אותי, כפי שתכננו!
)..." "אבדה קדברה!" (תודה!)
סתם, אני באמת חושבת שזוהי הכוונה אחרת רולינג הייתה דואגת שזה יהיה נחרצות, למשל "סוורוס, אל תעשה את זה....להלהלהללהלה" למרות שגם זה היה יכול להיות מתוכנן, אבל מילא

אנחנו לא יכולים לדעת את זה

מהתרגום, כי יכול להיות שזה היה כתוב בצורה שונה באנגלית [שזו השפה שרולינג כותבת, וככה זה יוצא כמו שהיא רוצה]

shiran004

New member
גם אני מאמינה בתאוריה הזו../images/Emo13.gif

ואני מסכימה בכל מה שאמרת עכשיו...

צודקת..

גמאני חושבת שסנייפ טוב.. ושדמבי לא מת.כי הוא לא. דמבי חי. והוא יחזור.

daganly

New member
סנייפ רע

הוא רצח את דמבלדור ואין סיכוי שזה היה מתוכנן ההרגשה הנוראה בספר חזקה מכדי שזה יהיה מתוכנן חוץ מזה לא שמעתם רולינג אמרה שלסנייפ יש פיצול אישיות

למעלה