משו שהיום קראתי

אורי_ח

New member
משו שהיום קראתי

אדם ואילן היינו הך אחד קשה ואחד רך אחד גבוה ואחד מך אדם ואילן היינו הך (הבעש"ט) שבת שלום וחג נטיעות שמח

דמטרוס

New member
לאילן שורשים

עד לב ארץ יגיעו ומהו אדם? פרודת עפר בחלל תנוע לאילן נוף מפואר ומהו אדם? ציצת שיער עלובה ועל כן לא אדם הוא אילן ולא כל אדם הבעש"ט ובמקום בו עוקרים עצים אין טעם להתהללות עצמית (מישהו...)

דמטרוס

New member
מה אנוש אם לא רימה ותולעה

אני עוד הייתי נחמד. ובגדול אני סולד מכל ההשוואות האלה בין האדם לבין עצים, במיוחד כאן, כאשר עוקרים עצים ללא הבחנה, בין אם המטרה היא להגדיל שטחי נדל"ן ובין אם המטרה "הגנה" על ישובים. ועל כן - האדם הוא ציצת שיער עלובה.

אורי_ח

New member
דמטרוס, האם היית נחמד בעיני עצמך?

או לדעתך בעיני אחרים? נחמדות היא כמו העניין של טעם וריח. הרבה "נחמדים" אינם חביבים עלי ויש כאלה שלהפך ומה מונע ממך לשוב ולהיות "נחמד"? האם מדיניות העקירה (ורגשותיי בעניין זהים לשלך) משקפת את מאוויינו, שלך ושלי? ולמה זה הופך גם אותך ואותי לרימה ותולעה? בברכה, אורי

דמטרוס

New member
אינני מבין מדוע השאלות האישיות האלה

מה קשור אם אני נחמד או לא לדברים שכתבתי?

אורי_ח

New member
זכותך להמשיך ולדבר

ברמה פילוסופית - פוליטית - אידאולוגית, בתוספת ציטוטים ומשפטים מכאן ומשם. כאן בפורום "שכול ואבדן" כותב כל איש את אשר בראשו ועל לבבו. אך מאחר ובכל זאת הזכרת את עצמך: "...אני עוד הייתי נחמד. ובגדול..." חשבתי שאולי תרצה לדבר על זה טיפה יותר בהרחבה. אבל אני לא פסיכולוג שלך ולא מנסה לדובב אותך. תרגיש טוב גם בלי לענות לי. ושתהיה לך שבת שלום אורי

סאטורן23

New member
אני מודה לך על הזכות שהענקת לי

אינני חושב, שדברי התייחסו אליך אישית, אלא הגבתי לדברים שכתבת. אני חושב, שיש לי הזכות האמיתית לא להיות מתושאל ברמה אישית, גם אם זה פורום "שכול ואובדן", וכל אחד רשאי לומר את שעל לבבו ועל ראשו. אינני מבין את ההערה הצינית והמלגלגת בראשית דבריך על היותי מצטט או זורק משפטים... האם זה הנוהג בפורום שכול ואובדן להגיב לדברי אנשים, בזלזול ולעג לאנשים עצמם? יום פה לך

אורי_ח

New member
שלום סאטורן

לא הייתה בי טיפה של כוונת לעג וזלזול. אך אם כך חשת אני מצטער בכל הכנות. כשמישהו כותב שאדם אינו אלא "ציצת שער עלובה" או "רימה ותולעה" ועוד כמה אמירות שלא ירדתי לסוף מובנן והקשרן, הריני מגיב בניסיון להבין יותר. אפשרות אחרת היא להתעלם. כך היית מעדיף? בפראפרזה על משפט ידוע אומר לך: אני מתייחס אליך - משמע אתה קיים. רוצה לומר: אתה חשוב לי. אני חש אמפתיה כלפיך, גם אם תדחה אותה. חשוב לי להבין את דבריך, לא כל כך את הפרוש המילוני - מקראי או ההקשר האידאולוגי - פוליטי אלא יותר מהו הסאב-טקסט של דברייך. מהו המסר הרגשי. אך כמובן שאתה צודק. זכותך לא להיות מתושאל ברמה האישית. כוונתי הייתה אך לטובה. ולשאלתך - לא, אין זה הנוהג ב"שכול ואובדן" להגיב בלעג וזלזול, אך זה קורה לפעמים למרבה הצער, כי הבמה חופשית, וכמעט לחלוטין בלתי ניתנת לצנזור. ולסיום: איני מעניק פה זכויות והיתרים, אלא שותף שווה לחבריי וחברותיי בפורום הזה, על אותו בסיס שמאחד את כולנו (אולי רק קצת יותר "וותיק", ומשום כך "מנוסה ובקי" באירועים פורומיים ובנוהגים שנתגבשו פה עם הזמן). שבוע טוב לך. אורי

דמטרוס

New member
תודה על הסברך הארוך...

אני חושב שדברי דיברו בעד עצמם. אין בי חיבה ל sharing המקובל פה. הוא נראה לי תמוהַ, וקצת לא הגיוני, אבל מי אני לשפוט. אינני חדש בהלכות פורומים (7 שנים - זה הרבה זמן). אשמח אם דברי ידונו ברמת הדברים ולא ברמת הכותב אותם. אני שמח שאתה מכיר בקיומי, כמו שאני מכיר בקיומך. היכולת לקבל את האחר כמות-שהוא היא מאבני היסוד של ההומניזם.

למעלה