משו לא ברור

משו לא ברור../images/Emo53.gif

"ואז נהיה חורף שהביא איתו תשוקה למכשירי חשמל"... לא ממש הבנתי את הרעיו פה... מישו יכול לעזור לי?

jeackyh

New member
הרעיון בניתוח שיר

שכל אחד מבין אותו אחרת. לדעתי הוא מדבר על הרצון להיות בבית, עם התנור וכל המכשירים שנורא נוח איתם ומפתחים איזה שהיא עצלנות, עצלות.

אהא ספיר צודקת

אבל גם.. תסתכלי על זה.. (לדעתי כמובן) בשירים שלו מופיעים הרבה מוטיבים אלקטרוניים.. "יהיו לי מכשירים שיעשו מה שאני אגיד ולא מה אחרים" אוב יותר מדי הרבה שמלא באלקטרוניקה ועוד ועוד.. גם בראיון הזה שזוהר הביאה הוא דיבר על המוזיקה האלקטרונית ואמר שכבר מגיל צעיר מתעסק עם הסגנון הזה.. אז.. בעיקרון נראה לי שהוא בן אדם דיי "אלקטרוני". וחורף= תנור, הסקה וכל דבר מחמם!!!:]

מממ..

תראי... לדעתי זה אומר שהביא איתו רצון לאושר.. אם מתייחסים לזה ככה-החורף בשירים של עברי זו עונה דיכאונית... ומכשירי חשמל שמחממים מחזירים לו את התחושה של הקיץ... אפשר לחשוב שעברי מחפש אושר מדומה.. כי בעצם-איך אפשר להשוות בין חום טבעי לחום ממכשיר חשמל?.. איך אפשר להשוות בין אושר טבעי לבין אושר שמגיע מכדורים/סמים או כל דבר אחר...אולי מוזר.. אבל נראה לי מתאים לשיר...

../images/Emo51.gif

שתי הרעיונות מאוד יפים.. ואם כבר עזרה- אז אני צריכה עוד אחת אחרונה "תקשיבי די.ג'יי זה לא שם פרטי, למרות שחצי ת"א תסתובב כשתצעקי".. למה אתם חושבים שהוא התכוון להגיד פה?

לדעתי זה שוב העניין של האלקטרוניקה

וההתפתחות שלה.. כי ביננו.. כל הטראנסים והמוזיקה הזאת באה לידיעה בזמן האחרון בטירוף.

זה בדיוק מה שזה נראה...

שכולם כל כך התלהבו מהעניין של להיות די ג'יי שכולם נהיו כאלה, ויש את אלה שעוד יחשבו שזה שם של מישהו...

זה דוקא פשוט

שאומרים דיג'י אומרים- דיג'י הנרי (השם הראשון שקפץ לי לראש הקשר בינו לבין הנרי בעלי מקרי בהחלט). כאילו שהשם הפרטי זה דיג'י. זה על אנשים שהם לא רק דיג'י במקצועם, שהפכו את הדיג'י לכל מה שהם, לפוזה שלהם לחיים שלהם. שבשביל אנשים ובשבילם כל מה שהם זה דיג'י. זה על תרבות שהופכת ונהיית שיטחית יותר. או אולי סתם כי חצי תל אביב נהיו דיג'יים פתאום ויש בזה עדריות מסויימת. או סתם כי זה משפט יפה.

beenINSANE

New member
לי נראה

שהוא מוחה פה על זה שהיום כל ילד שיודע ללחוץ פליי במערכת כבר קורא לעצמו דיג'יי. אבל זו רק דעתי כמובן.

"צר עולמי כעולם נמלה(גרסת כרטיסי

אשראי) יש לכם מושג למה גל אוחובסקי פתח ככה את ספר שיריו של עברי?

"צר עולמי כעולם נמלה(גרסת כרטיסי..

אשראי)" יש לכם מושג למה גל אוחובסקי פתח כך את ספר שיריו של עברי?

beenINSANE

New member
הילה...

"רק על עצמי לספר ידעתי, צר עולמי כעולם נמלה"- זה ציטוט משיר של רחל המשוררת. הכוונה היא שאני חי לי במין עולם צר, במין בועה ומתעסק בעצמי. גרסת כרטיסי האשראי- הגרסה של ימינו. כלומר, עברי כותב שירים שמתייחסים אליו ומספרים עליו ועל העולם הכביכול צר שלו. וכרטיסי האשראי כמובן באים מהשיר שלו. גל אוחובסקי בעצם הציג את הסגנון של עברי- אמן שכותב על דברים אישיים שלו ומספר על עצמו.

אריהOfir

New member
אוקי

אנשים שכל החיים שלהם מתרכזים בחומריות- מכונית בגדים וכו'... העולם שלהם צר כעולם נמלה. "האנשים החדשים" מלא במסרים חברתיים, ביקורת על הסביבה החיצונית של עברי.

האמת שהשבוע הייתה לי הארה בנוגע

לשורה הזאת. אבל אני לא ממש נזכרת בה. בעיקרון זה מין כזה, מכשירי חשמל, זה כזה דבר שבבית, זו כזו התרחקות מהחיצוניות. (חורף-מתרחק מהחיצוניות, נכנס פנימה). החורף הביא איתו רצון לשבת מול התנור, מול המחשב, מול הטלביזיה ולהיות עם עצמך, בלי תסבוכות של האנשים שמסביב, רק אתה והמכשירים שעושים מה שאתה אומר (מלטף ומשקר...), לא מתלוננים לא מבקשים ממך שתשקיע בחברות שלהם. רק המכשירים ואתה. ואז גם יש לך את הזמן וכל האנרגיות שלך מכוונות אל תוך-תוכך.

בקשר לשורה השנייה...

נראה לי שזה מדבר על הרצון של כולם להיות הכי אין..הכי מגניבים.. שמרוב שיש כל כך הרבה שרוצים להיות אותו דבר..זה כבר נהיה משהו שלכולם יש..או שעברי מתכוון לתלאביבים..אם תקראי את ההמשך.."למרות שחצי תל אביב תסתובב כשתצעקי.." זה אומרת-שתל אביב היא הדוגמא..שם כולם רוצים להיות הכי הכי חדשים "מיוחדים" אלקטורונים.. או שיכל להיות שעברי מתייחס לאנשים שבונים סיגנון חיים סביב משהו-סביב העבודה..שכמה שהיא נהדרת..היא לא הכל... או או או..שעברי בעצם מנסה לשדר לנו (כן בטח..חשב בדיוק אליי..) מסר.. שכיאלו..צאו מזה..אתם נראים אותו דברר...ובונים סביב משהו את כל החיים...ה'כשתצעקי' גם מסמן משהו..הוא היה יכול להגיד שתקראי או שתגידי..אבל תצעקי מסמן לצעוק לעזרה..אולי..ומה שהוא מנסה להגיד שכבר נשבר מזה..יכול להיות..

למעלה