משושה

מיה163

New member
משושה

שלום .

רציתי לשאול אם משהו יודע .

לפני שבועה מתה אצלי גורה מפרוו , עכשיו מציעים לי גור חדש שעבר 3 חיסוני משושה , האם לא מסוכן להכניס אותו לבית ?

תודה .

משושה ופרוו

קודם כל, תנחומים על הגורה. זה בהחלט אירוע קשה.

כאשר לוקחים גור חדש אחרי אירוע פרוו, צריך לזכור כי הבית שלך נחשב נגוע, ולהקפיד לקחת גור מחוסן. אם הגור מחוסן כראוי אז הסיכון נמוך ביותר.

מה הכוונה מחוסן כראוי: לרוב בגורים צריך 3 חיסונים נגד פרוו או משושה (שמכיל את חיסון הפרוו בתוכו). ההפרש בין החיסונים אמור להיות כ- 4 שבועות, והחיסון השלישי צריך להינתן אחרי גיל 18 שבועות.
מה שאת צריכה לעשות זה לבדוק באיזה גיל ובאיזה תאריך הגור קיבל כל חיסון, אם הוא עומד התנאים - אפשר לקחת אותו (אין לצערנו 100% בעולם, אבל בתנאים האלו כבר הייתי לוקח גור). אם לא, או אם יש לך ספק, את מוזמנת להציג את הנתונים, וננסה לייעץ לך.

שיהיה אימוץ מוצלח,
אסף

מיה163

New member
משושה

תודה על התשובה .

הכלב בן 15 שבועות אחרי חיסון של דחף משושה .

אם כן

לא הייתי מכניס אותו לבית אלא לאחר חיסון נוסף בגיל 18 שבועות לערך (בתלות במועד החיסון הקודם), והייתי מחכה 10 ימים מהחיסון הזה טרם הכנסתו הביתה.

לא כל כך ברור לי החישוב שלך

למה החיסון השלישי צריך להינתן אחרי גיל 18 שבועות? או שלא הבנתי אותך נכון...
הפרוטוקול שאני מכירה זה חיסון ראשון בגיל 6-8 שבועות ואז שני חיסונים נוספים כל 3-4 שבועות (משמע משושה שלישי עד גיל 16 שבועות).

אגב, אני אישית לא הייתי מסתכנת בלהכניס גור (גם אם חוסן מלא) לבית שהיה בו פרוו...

הסבר

הסיבה לקביעת המועד (ולמעשה הסיבה לכמות חיסוני הדחף) היא שבגיל 18 שבועות אנחנו כבר בטוחים שמערכת החיסון הגיעה לבשלות ותיתן תגובה ראויה לחיסון, כך שהכלב יקבל את ההגנה בה אנו חפצים.
כן חיסון ראשון ניתן בגיל 6-8 שבועות., והחוכמה היא לרווח את החיסונים כך שהחיסון השלישי אכן ייתנן במועד. יש מקומות, וישנם גזעים (רוטוויילר למשל) שבהם ההמלצה היא לתת גם חיסון רביעי כדי שהמרווח בין החיסונים יהיה קצר ועדיין נגיע לחיסון בגיל הזה.
אגה, קיים בשוק חיסון ההוריקן, שעפ"י היצרן ניתן לתת רק 2 מנות בגיל 8 ובגיל 12 שבועות, וכך להקנות לגור הגנה. החיסון הזה מכיל כמות וירוסים גבוהה הרבה יותר מתוך כוונה לייצר תגובה חיסונית משמעותית יותר.

מקווה שעכשיו זה מובן,
אסף

מיה163

New member
פרוו

הבנתי .

אז כמה זמן את ממליצה להמתין לפני שאני מכניסה גור חדש ?

מיה163

New member
משושה רביעי ?

אז מה שאתה אומר , אם הבנתי נכון , זה שאני צריכה לעשות לו 4 חיסונים ?

sapirdvm

New member
כיום מקובל בעולם

לתת 3 חיסוני משושה כמו שד"ר אסף כתב לך.
ישנם עדיין שטוענים ש4 חיסונים זה נכון יותר, אך מנסיוני, גם 3 יספיקו למרבית האוכלוסיה.
יש אפשרות לבדוק את רמת הנוגדנים בדם לאחר החיסונים ולפי זה להחליט אם יש צורך בעוד חיסון(4).
ובקשר ללו"ז, יארחיב טיפה את הלו"ז שד"ר אסף כתב: נהוג לחשוב שעד גיל 16-17 שבועות יש בדם את הנוגדנים של האמא שהעבירה לגורים בעת היותם ברחם בזרם הדם המשותף. בגיל 16-17 שבועות הם מתכלים ולכן אלו שבועות קריטיים וחיסון בגיל 16-18 שבועות חשוב ליצור עצמי של נוגדנים של הגור כנגד מחלות הגורים

למעלה