משושה

zooom360

New member
משושה../images/Emo27.gif

חייבים לתת 3 משושה
פעם אמרו לי, נראה לי הוט' שלי (אני לא בטוחה) שצריך לתת 2 משושה (הכלבה שלי קיבלה 3 ואמרו לי שזה בגלל שהתחילו לחסן אותה צעירה) אז מה באמת האמת? ואם צריך לתת 3 מה קורה אם נותנים רק 2?

משושה לגורים

יש גישות שונות לעניין, שנובעות בין השאר מגיל הכלב וסוג החיסון הניתן. בעיקרון בארץ מומלץ לחסן גורים בסדרה של 3 חיסונים. אחת הסיבות החשובות לכך היא שבגור צעיר התגובה של מערכת החיסון לא אפקטיבית, ולא מאפשרת הגנה ארוכת טווח. גורם נוסף שמשפיע הוא רמת הנוגדנים שהגור קיבל מאימו במהלך ההיריון וההנקה. הנוגדנים האמהיים מגינים על הגור עד שמערכת החיסון שלו חזקה מספיק, אבל עם הזמן הם נעלמים (בערך בגיל 3-4 חודשים). הנוגדנים הללו גם מתערבים לנו בחיסון ו"נלחמים" כנגד הוירוסים המוחלשים שבו. הגישה שלי היא לתת לגורים 3 חיסונים, כאשר האחרון שבהם חייב להיות אחרי גיל 18 שבועות. אם התחילו את סדרת החיסונים בגיל מבוגר אפשר לשקול מתן שני חיסונים בלבד (בכלבים מעל גיל חצי שנה אני עושה זאת). גם המצב ההפוך קרה לי כמה פעמים - כאשר גור קיבל חיסונים מוקדם וצפוף מידי, והחיסון השלישי ניתן לפני הגיל הקריטי (מבחינתי), ואז הגור קיבל חיסון רביעי. חשוב להחיל את סדרת החיסונים בזמן, כי אנחנו לא יודעים מתי רמת הנוגדנים האמהיים המגינה על הגור תרד, ולא לחכות עוד חודש כדי "לחסוך" חיסון. מצד שני אין סיבה לתת יותר מידי חיסונים.

zooom360

New member
אז למה לא כדאי לתת 2 חיסוני

משושה? האם זה לא מגן על הגור מפני מחלות?

תלוי בגיל

כפי שאמרתי, זה תלוי בגיל הגור בעיקר, ואולי גם בחיסון עצמו. אם הגור בן 8 חודשים כנראה ניתן לתת רק שני חיסונים, אם הוא בן חודשיים אז צריך 3 חיסונים. אם רוצים לדעת בודאות ניתן לעשות בדיקות נוגדנים לפני החיסון ולראות האם הוא נחוץ או לא. החיסרון של בדיקות אלו הוא שהן לוקחות זמן ועולות כסף, ולכן הולכים לרוב לפי הנתונים הסטטיסטיים מהעבר לגבי מספר החיסונים וגיל הגור.

למעלה