משוררים לאומיים

טל-יה

New member
משוררים לאומיים

נוסטלגים יקרים.. איזה משוררים הם הפייבורייטים שלכם? ואיזה מביניהם השיר המועדף עליכם הכי הכי שמרגש מזמזם לכם ? משוררים כמו: אהוד מנור אלכסנדר פן דן אלמגור יהונתן גפן נעמי שמר נתן יונתן לאה גולדברג רחל חמוטל בן זאב ברור שיש עוד משוררים אבל זה מספיק אני למשל אוהבת את העגורים ו.. מה יפים הלילות בכנען..

gilan

New member
קשה מאוד מאוד לבחור רק אחד../images/Emo79.gif

קיבלתי היום במייל קובץ וורד מאוד מקיף שמכיל כמות עצומה של שירים ישראלים, לצערי איני יכול להעביר את הקובץ פה כי גודלו מעל ל- 600K . מי שמעוניין לקבל את הקובץ שישלח לי מסר ויצרף כתובת אי מייל. כמו כן יש אתר שירים עבריים חדש למי שאין עדיין את הלינק.

magy

New member
יש לי את הכחול...

שלח לי בבקשה.....את האתר......

murphy13

New member
המשורר שלי...../images/Emo79.gif

"אך בכל הדרכים מעולם לא אבדה לי דרכנו וגם אם לפעמים סערו מסביב הרוחות ואהבתי אותך, והיה לנו טוב, טוב עד כלותנו והיה לנו רע, ואהבתי אותך לא פחות..." יש לנו הרבה מאד משוררים נפלאים, אבל מי שחודר לנפשי יותר מכולם הוא יעקב רוטבליט (ואת השיר "דרכנו" אני מסוגל לשמוע רק מפי דני בסן, ולא במיחזור השטחי מהסדרה שלא אזכיר את שמה). האלבום של דני בסן משנת 85 כולו שירי רוטבליט, ואחד מהם - "תהיה לנו מלך" - נשמע כל כך ריאליסטי ועצוב. הערב ב"לילה גוב" שמענו עוד שיר כואב שלו -"פרצופה של המדינה". אגב נתן יונתן, אני מאד אוהב את שירו "אהבת ערב" בביצוע שלישיית המעפיל. ויש לי חור בהשכלה: מעולם לא ידעתי מיהם שני הגברים בשלישיה. אז אשמח לקבל פתרון לתעלומה (אפשר לחפש ברשת, אבל יותר נחמד להיענות בפורום הזה). להתראות murphy13

magy

New member
מאז שמומה נסגרה

אני בבבעיה.... הכל היה שם........פתוח לקהל...... דיסקוגרפיה.....וביוגרפיה........ חבל שנסגר........חבל............... זו היתה אינציקלופדיה מדהימה של הזמר העברי..... אבל אחפש

דברים שרציתי לומר ../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif

"יש דברים שרציתי לומר ואינם נענים לי המילים שבחרתי אינן הטובות מכולן עמוקים מני ים הסודות שאינם מובנים לי שאולי לא אבין,לא אבין לעולם לא בכל הדרכים שרציתי ללכת הלכתי בדרכים שהלכתי טעיתי ודאי לא פעם אחת ועצבות מהלה כל שמחה ,כל שמחה ששמחתי כמו בקשתי דבר דבר שאבד חלומות שחלמתי והם מקיצים בי עדין שבריהם בעיני נשטפים מפני בדמעה ולילות יסורים לא ספורים שהטבעתי ביין כאובד בדרכי בדרכי הרעה אך בכל הדרכים מעולם לא אבדה לי דרכנו וגם אם לפעמים סערו מסביב הרוחות ואהבתי אותך והיה לנו טוב טוב עד גדותינו והיה לנו רע ואהבתי אותך לא פחות " כל מילה נוספת מיותרת הנסחף

דני בסן ותיסלם

הייתי מעריץ היסטרי של תיסלם .... ואת השיר "פרצופה של המדינה" כתבו במסגרת אחד מסיבובי האיחוד שלהם לתקליט האוסף יחד עם השיר "יש לך אותי ". והשנים חלפו ו"פרצופה של מדינה "אקטואלי ונכון היום יותר מתמיד. אלבום הסולו של דני בסן מ85 אהוב עלי במיוחד וכולל את השירים" בית הספר לחופש נדיבור ,הי אדמה ,תהיה לנו מלך ,השד יוצאמין הבקבוק ,ניתן לסחיטה ,ככלות הכל והתמונה (האהוב עלי ביותר ), גרדו את השעם,הרוחות הרעות,אסיר נמלט. גם "ניתןלסחיטה" וגם "אסיר נמלט" משתמשים במוטיבים שחוזרים ואהובים על רוטבליט ושהשתמש בהם גם בשירים שכתב ליהודית רביץ. "רחבת הריקודים " ועוד אחד ששמו פרח מזכרוני. וכמובן שהשיר המפורסם ביותר של רוטבליט הוא "שיר לשלום "

mevav1

New member
../images/Emo24.gifאוי איזה שיר....

זה בין השירים שאני מטורפת עליהם. מירב.

טל-יה

New member
אויי איזה שיר ../images/Emo9.gif

הביצוע הכי יפה הוא כמובן של בתו קרן רוזנבלום ששרה אותו בערב המחווה לאביה חבל שהלך אחד מהמשוררים הלאומיים שלנו. שבוע שעבר בתכנית של שירה בשידור (בציבור) עם יוני רועה הוקדש חלק ניכר מהתכנית לשיריו וזה הקפיץ את הקהל והקפיץ גם אותי והשבוע לחובבי השירה בציבור יש שירים של נחצ´ה היימן. תהנו ושבייס שלום לכולם

mevav1

New member
נכון טליונת, זהו הביצוע המרגש ביותר

ושמת לב שיאיר ז"ל בכה כשהיא שרה את השיר???.

mevav1

New member
ומה לגבי אהוד מנור הגדול????

שכחתם את שיריו היפים, כמו ימי בנימינה?????

magy

New member
הוא בכה......

נדמה לי שכבר היה חולה מאד. והשיר ממש מבשר רעות..... "גשם אחרון" מזכיר את השיר....."זה הקיץ האחרון שלי איתכם....." כשהגשם יבוא אני אעלם........וכו´...... אצלו, זה היה הגשם האחרון..... גם אהוד, גם נעמי שמר, גם המון המון כותבי שירים, ובטח יעקב גלעד שכתב לפוליקר..... יש לנו יוצרים נפלאים ומוכשרים....... בהמון תחומים........

טל-יה - ועוד משורר........../images/Emo63.gif../images/Emo16.gif

שעלי אהוב מאוד אברהם חלפי. אומנם תמיד דחקו אותו לקרן זווית - שדיברו במונחים של משוררים לאומיים, אבל, לאחר שנות יצירה רבות - קבל את המקום הראוי כאחד המשוררים החשובים. וכמוך, גם אני - אוהבת מאוד את השיר "העגורים" בבצוע שלישית המעפיל. לילה טוב. שבוע נפלא.

למעלה