משומר VS גבאי? או שבעצם....

zubumafu

New member
משומר VS גבאי? או שבעצם....

באתר ערוץ הספורט פירסמו שבלבול מתלבט אם להחזיר להרכב את.. *תופים תופים* אייל משומר! אז לפני שכולנו קופצים וצועקים "עד מתייייייי?!?", ממליץ להזכר בסגירות ההגנתיות הנוראיות של אלעד גבאי במשחק האחרון נגד הפועל ת"א. משומר שחקן חסר בינה, ומתוך 50 הרמות אחת יוצאת מדויקת. אבל הוא לא בור בהגנה כמו אלעד גבאי, ובטוח שהרבה יותר יציב ממנו.

אם אני מאמן מכבי חיפה - בעונה הבאה המגן הימני הפותח של הקבוצה יהיה אוראל דגני - זה השחקן הכי שלם ויציב מבחינה הגנתית בעמדה הזאת, וזאת העמדה המתאימה לו ביותר מבין כל העמדות ההגנתיות שהוא מתזז ביניהן (בלם, מגן, קשר אחורי). הוא מספיק חזק, התיקולים שלו טובים, המיקום שלו טוב. החיסרון היחיד של השחקן הזה הוא משחק הראש, וזה דבר פחות נורא עבור מגן.

Cade Foster

New member
יש לו חיסרון הרבה יותר גרוע ממשחק ראש

וזה שהוא אולי השחקן הכי חסר אחריות שראיתי אי פעם. הוא רוב הזמן בסדר גמור, אבל בכל משחק אתה תמיד תראה ממנו איזו הרחקה מרושלת, מסירה לשחקן יריב באזור מסוכן או חור בהגנה שנובע מחוסר ריכוז. זו התכונה הכי קריטית לשחקן הגנה ואין לו את זה בשיט.
&nbsp
בעית המגנים היא כמובן הבעיה המקצועית הכי גדולה של הכדורגל הישראלי. אם כבר הבאנו את עטר ושכטר אז הייתי אומר ללכת איתם ולוותר על חלוץ זר, כשאת המשבצת הפנויה ננצל כדי להביא מגן ימני נורמלי לראשונה מאז אלון חרזי. מבנה הזרים לדעתי צריך להיות כזה: סטויקו (
), מגן ימני, בלם (פאס יכול להיות פשרה לא רעה לטווח הקצר), קמארה ופליימייקר קדמי במקום ראיוס.

zubumafu

New member
אני חושב שבהשוואה ליתר שחקני ההגנה שלנו

שעברו השנה בקבוצה, אולי חוץ מפאס, הוא הכי יציב ועם הכי פחות שגיאות מביניהם.. כולל דקל קינן, צ'וצ'אליץ', טוואטחה, שיימן, משומר, גבאי ומתן אוחיון.

Cade Foster

New member
זה אומר הרבה יותר עליהם מאשר עליו

דגני יכול להיות טוב אולי רק בתור קשר אחורי. אחרת הוא עולה לנו בשער למשחק.

zubumafu

New member
מהמעט שהוא שיחק בתור מגן ימני

הוא היה מצוין. שומר על קו נבדל כמו שצריך (ומיקום באופן כללי), תומך בהתקפה, יודע להרים כדור, מהיר יחסית ופיזי מול חלוצים/קשרים קדמיים. כשסאלה עוד היה בקבוצה טענתי שאם הוא היה יכול הוא היה משכפל אותו ושם אותו גם כבלם וגם כמגן ימני.
&nbsp
אני חושב שרוב הטעויות שאתה מדבר עליהן נובעות ממשחק ראש, אבל אולי אני טועה.

למעלה