משולחנו של .....

MajoR_ToM

New member
משולחנו של .....

החלטתי . זה קורה לי הרבה בזמן האחרון . כל הזמן מחילט דברים . קשה פשוט לבוא אל החברים שלך ולצאת בהכרזה פילוסופית . כי קשה להיות נתון לביקורת ולדיון פנים מול פנים . לכן אכתוב את זה פה . יותר קל ויותר נגיש . הדרך היחידה להגיע לחוכמה אמיתית , כמות זעירה ממנה ככל שתהיה , צריך בכל עת וכל יום מחדש להטיל ספק בכל מה שאתה מאמין בו ובכל עקרונתיך . וזהו .

נעל

New member
למקרה שמישהו יקח את זה מילולית

ככל שאתה מרחיב את אופקיך אתה מאמין (ולא-מאמין) ביותר ויותר דברים. ככל שעוברים הימים אתה נתקל ביותר ויותר דברים שאתה צריך להטיל בהם ספק יום-יום. בסופו של דבר אתה פשוט חוסם את עצמך עם הסקפטיות העצמית הזו. כך שצריך לדאוג למינון יותר הגיוני. מדי פעם לעשות בדק בית זה לא נורא. עוד דבר, התהייה החוזרת יום אחר יום עלולה להוביל בסופו של דבר למצב שבו אתה מרגיש שזה לא נכון דווקא לקבל את אותה תשובה בסופו של כל יום (הכל בסדר, למשל) וזה עלול דווקא להשפיע לרעה ולגרום לך להתנדנד. כשאומרים את אותה מילה יותר מדי פעמים ההברות מאבדות את המשמעות, וכששואלים את אותה שאלה, פשוטה ככל שתהיה, יותר מדי פעמים אתה כבר לא בטוח כל כך בתשובה. נעל ;-)

נעל

New member
נעל -באמת- הייתה רוצה

לשמוע על הספקות שאתה, או כל אחד אחר שעוקב אחרי הדיון הזה, מעלה לגבי הדברים שהוא מאמין בהם. זה לא עניין של זלזול עכשיו, או העלבה, מעניין את נעל לראות איך אדם שמאוד בטוח בעצמו ומפגין דעה בצורה כזאת שבד``כ אי אפשר להזיז אותו מ``מ לימין או לשמאל (לא פוליטית), איך אדם כזה באמת מטיל ספקות במה שהוא מאמין (אם זה לא אישי מדי). אולי נעל תקלוט כאן צדדים נסתרים אצל ארכדי... נעל ;-)

MajoR_ToM

New member
אי בניגוד להרבה אנשים שאני מכיר

איני איש של אידיאלים . אני מתעב אידיאלים . אנילא סובל קיצונים . אני חושב שאין שום הבדל בין הימני ה``אספספוף`` שצועק `` מוות לערבים `` , לשמאלני ה``האינטלקטואל`` שצועק `` דור שלם דורש שלום`` כולם אותו דבר מאמינים באופן עיוור בעקרונות אבודים . אין שחור ולבן . אף אחד לא צודק באמת . צריך להיסתכל בצד האפור . ההתנגדות שלי לדת - עמדה בכל ספק שניסיתי להטיל בה . יום אחר יום ופעם אחר פעם . יש לי הרבה פילוסופיות חיים שעירערתי או תיקנתי או חידדתי רק עקב העובדה שנחשפתי לעוד מצבים . אין אמת מוחלטת . אין מסלול מוגדר . אין סוד בקצה הדרך . צריך ללימוד להתאים את עצמך ולהתפתח .

יש לי הצעה בקשר להתפתחות:

תתפתח בחברת פרסום כי יש לך כישרון להמצאת סלוגנים קליטים. סתאם דאחקה, גם אני משתמש בסגנון הייצירתי הזה של חזרה על מבני משפט.... בדיוק למדנו בספרות בביאליק על ``השמש זרחה, השיטה פרחה והשוחט שחט``. בנאדם חכם יחסית למטומטמים של אותה תקופה.... פושע.

נעל

New member
היי, נעל גילתה מילה חדשה!

נעל קראה שוב את ההודעה ומצאה משהו חדש שם באימרה, משהו ששינה קצת את המשמעות (``בכל עת``). עכשיו זה יותר טוב... (קצת מוזר ש``כל יום`` זה לא בסדר ו``כל עת`` כן?) נעל ;-)

למעלה