משוחררת...

Blackbird fly

New member
משוחררת...

זה שבוע שאני בבית, תחת סטטוס "משוחררת"...
שבוע של קיא ודמעות. לא קיא כי אני בולימית, קיא כי זה לא הדבר הכי חכם לישון 3 שעות בלילה,
לקחת קלונקס ולעשן סמים במסיבת השחרור.
אני חייבת להגיד משהו. האשפוז הזה זה החוויה הכי מטלטלת שעברתי בחיים.
אפילו יותר מהאשפוז בבית המשוגעים.
הכרתי אנשים שנשארתי איתם בקשר, אנשים שבחיים לא חשבתי שאפגוש.
הגעתי למסקנה שאני חולת נפש. חולת נפש אמיתית.
כל פעם אני מגלה עוצמות חדשות וחזקות של סבל...
לסבל אין גבול. פשוט אין גבול.
זה הגיע למצב שכבר אמרתי- אלוהים יצור אכזר. ועל הזין שלי שלגזע האנושי אין מספיק שימוש בשכל כדי להבין מעשים שלו.
כל היום עובר לי בהרגשה שאני ממררת לכולם את החיים. שאני נטל נוראי על כולם.
אני ממרררת לכולם את החיים כשאני חיה, ואני אמרר לכולם את החיים אם אני אמות.
הרגשה נוראית. טוב, מי כמוכם יודע...
אבל- למרות הכל, אני לא מתתרטת על אף מילה שכתבתי בהודעה הקודמת.
באמת שהחלטתי להפסיק להתגרות בגורל שלי, במזל שלי, כשיגיע היום שלי אז הוא יגיע.
ואני אקבל אותו בזרועות פתוחות.
אבל בינתיים אני חיה, ואני אעשה את כל המאמצים לחיות חיים... טובים. במלוא הפשטות.
למרות שאני לא כ"כ מבינה איך דווקא כשהחלטתי לחיות, אני סובלת יותר מאי פעם...
אבל אולי זה עדיף מלהעביר את היום במחשבות של איך אני הולכת להרוג את עצמי.
לא יודעת. עוד לא החלטתי. האמת שאני לא יודעת כלום.
לפני כמה ימים חשבתי על התקופה שלי בביה"ח. הרגיל. איפה שתקעו לי פלטינה בירך וברזלים באגן ובמרפק.
וחוררו לי את הריאה. חשבתי על זה שאחרי שבועיים בערך, כשאיכשהו חזרתי לחשוב בצורה הגיונית,
ובפעם הראשונה מאז שהעירו אותי מההרדמה נזכרתי שקיים כזה דבר אלוהים.
(כן, אני מאמינה באלוהים. אחרי שנים שהייתי אתאיסטית מוחלטת ואחרי שנים שהאמנתי ושנאתי אותו וקיללתי אותו בלי סוף.
וסתם להבהיר- אני מאמינה באלוהים. לא בדת. השמיים יפלו לפני שאני אשמור שבת/אצום ביום כיפור/
אברך על זה שחירבנתי הרגע. נקבים נקבים חלולים חלולים.)
ואז כשנזכרתי בו- להפתעתי הרבה, בדיעבד, לא הייתה לי טיפת כעס עליו.
הדבר היחיד שאמרתי לו זה- "תודה". תודה שהשארת אותי להורים שלי. לא מגיע להם לאבד עוד ילד. היחיד שנשאר.
תודה על זה שריסקתי חצי גוף, אבל באיזשהו שלב אני אקום ואלך.
בזמן הכאבים צרחתי ובכיתי, ליטרים של מוריפיום זרמו לי בורידים שגרמו ליומיים של הזיות מטורפות.
ברמה שהזמינו פסיכיאטרית והיא איבחנה אותי כסכיזופרנית. כן, כנראה לרופאים לא היה מספיק שכל
להגיד לה- "צ'מעי, היא תחת מורפיום, זה גורם להזיות. בשום דו"ח פסיכיאטרי לא כתבו באבחנות "סכיזופרניה".
ועכשיו, אני גם אומרת תודה, אבל מה-זה תודה, על זה שהיו לי את הכאבים האלה.
כי יצא לי לפגוש כמה אנשים שלא מרגישים שום תחושה ברגליים, שהן משותקות לגמרי, שמתחננים להרגיש כאב כלשהו.
אני מפוצצת במזל בחיים שלי. כן, בדברים הקטנים והשטותיים יש לי חרא מזל, חוקי מרפי מתלבשים עליי בול.
אבל בדברים החשובים... כאילו פאק. כשהרופאים היו במאבק על הגוף שלי, אחד הרופאים יצא החוצה להורים שלי ואמר להם משהו כמו:
"כנראה שהלכה לכם הילדה. סיכוי מאוד קטן שהיא תשרוד". כבר הזמינו להם עובדות סוציאליות, שיכינו אותם לכל מצב שלא יקרה.
אבא שלי ברח מהן כמו מאש. אבא שלי בקושי היה מעורב בכל מה שהגוף שלי עובר בימים האלה.
הוא שאל את הרופאים שתי שאלות. אם אני אחיה, ואם אני אלך. על שתיהן ענו לו בחיוב.
אני חושבת שאלוהים תכנת את העולם הזה בצורה דפוקה לגמרי. שמתחילים להעריך דברים רק אחרי שמאבדים אותם.
כאילו, המצב הפיזי שלי, סבבה, ניחא. אבל אח שלי. הוא לא יחזור. יוצא לי לחשוב עליו הרבה בתקופה האחרונה.
נזכרתי במקרה שהיה לנו, שלעולם אני לא אסלח לעצמי על זה... בגיל 15. כמה חודשים לפני הוא מת.
היינו לבד בבית, אכלנו, ואני הלכתי להקיא. אח שלי אמר לי "אם את מקיאה- אני הולך מפה. תעשי את הבחירה שלך".
ובחרתי להקיא. והוא הלך. זונה שכמותי.
טוב, אחרי ששפכתי את כל החרא שהולך לי בראש...
אספר משהו. בביה"ח השיקומי בו הייתי, יש מכון לשיקום וטיפול בהפרעות אכילה.
שמעתי עליו הרבה, רובכן מכירות אותו וחלקכן טופלתן בו... אחסוך בשמות.
אחראי מחלקת השיקום בה הייתי מאושפזת קבע לי תור למנהל המכון.
התור הזה היה בדיוק ביום השחרור שלי, אחרי המסיבה שבסופה הקאתי ליטרים של קיא
והחבר'ה איכשהו סחבו אותי למיטה שלי. הגעתי לשם, התיישבתי, המנהל התחיל לדבר איתי ולשאול אותי שאלות,
נתן לי שאלון למלא, ואחרי 20 דקות אמר "טוב, את לא פה. את לא מתקשרת. ניפגש פעם אחרת".
בקיצור השבוע יש לי תור לרופא במכון. הרגשות שלי מעורבים בנושא הזה.
אני יודעת שאני חייבת לנצל את ההזדמנות הזאת כדי לטפל, באמת וברצינות, בהפרעת האכילה שלי.
כי אני לא חושבת שתהיה לי עוד הזדמנות. אבל אני לא יודעת עד כמה אני פנויה להתעסק עכשיו בזה.
כרגע זה שאני דוחפת אצבעות לפה ומקיאה כל מה שנכנס לקיבה שלי, זו הצרה הכי פחות נוראית שלי.
יש לי צרות הרבה יותר גדולות. לא יודעת עד כמה אני מוכנה לוותר על ההקאות ולהתחיל לאכול לפי תפריט.
כאילו, אני יודעת. אני לא מוכנה. אבל עדיין, אני אעשה כל שביכולתי כדי להתקבל לשם.
בנות אחרות מחכות חודשים בשביל תור של חצי שעה עם המנהל.
אני חייבת לנצל את זה. אני לא יכולה להיות כפוית טובה.
יש לי עוד הרבה דברים לכתוב, אבל לא בא להיות שוברת השיא באורך ההודעה שנכתבה פה אי פעם.
אני רוצה להגיד לכן תודה, על התגובות שאתן כותבות לכל הודעה שלי.
נכון שאני לא מגיבה בחזרה, אבל אני קוראת כל תגובה כמה וכמה פעמים ומתייחסת לזה במלוא תשומת הלב.
ואני מעריכה את זה מאוד. אז תודה.
לסיום- קלפנה וורה- אני מתגעגעת אלייך.
נו לונגר- אני חולה, חולה, חולה על צורת הכתיבה שלך. את חייבת לכתוב ספר או משהו. הוא יהיה רב מכר.
וחוץ מזה את יפה. יש לך פנים מהממות. אני מקווה שבתוך תוכך את יודעת את זה.
חלומות של אחרים- אני אשמח אם יהיה לנו יותר קשר...
חורה- אם תסכימי לקבל אותי לחיים שלך, אני לא אתן לך להיות לבד. דווקא כי אני כ"כ יודעת על מה מדברת.
אני מכירה אותך מלפני שנים, ואני חושבת שיכולות להיות לנו שיחות מאוד מעניינות ופורות על החיים. אם תרצי. בלי שום לחץ.
וד.א, כן, מחקתי אותך מהפייסבוק שלי... אבל מסיבה אחת ויחידה. אני לא מסוגלת לראות חתולים שחוטים.
הלב שלי חלש מדי בשביל זה. אבל אני מוכנה לשרוד את זה אם תרצי... ולא משנה כמה תגידי או תחשבי שאת חרא בן אדם,
אני אגיד לך משהו- בן אדם שכ"כ אוהב בע"ח כמוך, לא יכול להיות כזה.
ליטל- את נשמה טובה וטהורה. תודה על כל תגובה שאת כותבת לי. מעריכה את זה מאוד.
גרניום- אין לי שמץ של מושג מה עובר עלייך, אבל מקווה שרק טוב. בהצלחה. בהכל.
קולדון- את מקסימה. בן אדם מדהים. שיודעת בול מה לכתוב ובאיזו סיטואציה. ומפוצצת באינטליגנציה, שכלית ורגשית.
ולכל הבנות (וגם הבנים, מצטערת שכתבתי הכל בלשון נקבה)- מאחלת לכם רק טוב. שתצליחו להתמודד עם כל הקשיים.
שאני יודעת וקוראת לפעמים שיש לא מעט.
אני אגאל אתכם מייסורים, אשלח את ההודעה ואדליק סיגריה. השמינית בחצי שעה האחרונה.
חג סוכות שמח.

את יודעת

נראה לי שאת באמת חייבת לנצל את ההדמנות הזו. אבל באמת באמת לנצל אותה.
לא רק בגלל הרשימת המתנה ובלה בלה בלה, אלא דווקא בגלל התזמון.
כרגע את נורא בתוך זה, והלוואי שהרצון לחיות טוב יישאר אבל העוצמה של כל הרגשות תדעך עם הזמן
עכשיו נראה לי כמו זמן מעולה לתקוף את זה.

Blackbird fly

New member
כן

בעיקרון גם אני חושבת ככה, זה פשוט גם נורא מפחיד אותי.
במקרה שיקבלו אותי ואני לא אעמוד בציפיות ושוב אאכזב...
וגם בקטע שנכון, את צודקת, העוצמה של הרגשות תדעך עם הזמן
ודברים יכולים להשתנות במאית השניה, ובאמת אני חייבת לנצל את זה.
הייתי צריכה לשמוע את זה מבן אדם מבחוץ... תודה

קחי את ההזדמנויות שניתנו לך בשתי ידיים. זה לא הזמן לפעול לפי הפחד...

Kalphana Vera

New member

את מקסימה, והכל כל כך מבולגן כרגע וזה בסדר. החיים הם בלאגן.
קחי לך כמה נשימות ותתחילי לאט לאט לעשות סדר בבלאגן. אין ברירה אחרת.
את אמרת בעצמך- קיבלת הזדמנות, וחבל שלא לנצל אותה.
אני כל כך מכירה את זה שהפרעת האכילה שלך היא הדבר האחרון שמטריד אותך כרגע, אבל גם בזה צריך לטפל. זה לא משהו שנעלם מעצמו. בבקשה אל תהיי מאלה שחיות עם הפרעת אכילה במשך עשורים על עשורים. חבל, החיים הם כל כך הרבה יותר משגרת הקאות. כל כך חבל לי עליך, כי מגיע לך יותר מהחיים האלה. קיבלת כבר את מנת החרא שלך, הלוואי ומעכשיו החיים יתנו לך רק דברים נפלאים. כמו שמגיע לך.

את יקרה נורא לליבי, וגם אני מתגעגעת. ועדיין צריכה לספר לך על הרבה דברים שהשתנו מאז הפעם האחרונה שנפגשנו, חלקם השתנו בזכותך (איכשהו. את היית שם. משהו השתנה. לא בטוחה איך לקשר בין שתי העובדות האלה).
ובלי קשר אנחנו צריכות לשבת קצת. עבר הרבה זמן מאז הפעם האחרונה.

נשיקות,
ורה.

קולדון

New member
שוב פעם מדהים אותי לקרוא את ההודעות שלך. (ט)

לא חשבתי על הכאבים שאת עוברת בצורה הזו, וזה מאוד מרגש אותי לקרוא שאת מרגישה ומסוגלת בכלל להרגיש ברת מזל על הכאבים האלו.

אני חושבת שאת שופטת את עצמך קשה מאוד, מה שהיה עם אחיך, זה לא משפט הוגן. את לא אשמה בזה שהוא התאבד. וגם אני בטוחה שמאה אחוז שהוא בחיים לא היה רוצה לגרום לך להרגיש רסיס של חלק בהחלטה שלו. את היית ילדה קטנה, את היית במצוקה, ואת הקאת כי את חולה וסובלת , בדיוק כמו שהוא סבל כי שניכם עברתם חוויות מאוד קשות... וזו הייתה אחת הדרכים שלך להתמודד עם המציאות הלא פשוטה.
כשאני חושבת על כל הפעמים שהייתי בהרס, אני באמת חושבת לעצמי שלא בדיוק הייתה לי אופציה אחרת להתמודדות. זה לא שהייתי יכולה להגיד למישהו שאני סובלת והיו מקשיבים לי ועוזרים לי. זה לא שהייתי יכולה לקום ולללכת ולצאת מזה, כי הייתי קטנה, כי לא הבנתי מה קורה, כי המציאות הקשה נכפתה עליי, ובתכלס, הפרעת האכילה שלי אולי הרסה לי הרבה, אבל במצבים האלו זה עזר לי להתנתק קצת. וכשאני חושבת על מנגנון ההתנתקות הזה, כמה שהוא חולה הוא מגיע מקום של רצון להגן על עצמי ואני לא חושבת שזה כל כך נוראי ואולי גם עזר לי.
ממקום מאוד אישי אני יכולה לספר לך שאח שלי לקח דברים הרבה יותר קשה, לא הגיע להפרעות אכילה אבל הגיע למקומות מאוד מאוד מאוד קשים ובלתי הפיכים. כשאני משווה את עצמי אליו אני חושבת שיכולתי יותר להגן על עצמי בזכות היכולת המינימאלית שלי להתנתק מהציאות לתוך הפרעות אכילה. אולי זה קצת דומה למה שקרה איתך. הקאות במיוחד זו דרך להוציא החוצה דברים שקשה מידי להכיל.

אני יודעת בוודאות שאחיך דאג לך, אבל לא יכול היה להבין את התמונה הכוללת ואת המשמעות של הדברים שנאמרו ואת מה שקורה איתך, כי פשוט היה יותר מידי מהכל, גם בשבילו, גם כאחיך שדואג לך, גם בכלל מסביבכם. תנסי לגלות קצת יותר חמלה כלפי עצמך... מה את אומרת?

ועם כל מה שכתבתי- עכשיו את במקום אחר. את במקום חזק יותר, יש לך תקווה ואני בכלל לא חושבת שאת צריכה להתעלם מהפרעות האכילה שלך. להיפך. הכל משפיע על הכל, ואם תעשי עכשיו מאמצים להתמודד ולהלחם על עצמך, זה יחזק אותך גם במאבקים של בשאר הזירות, מה שנקרא.

חיבוק גדול!

Blackbird fly

New member
אוקיי אני חייבת לתקן אותך

אח שלי לא התאבד. הוא טבע בים.
ואת, ולכל הבנות שהגיבו, אני אתייחס לכל תגובה,
ברגע שיהיו לי מספיק כוחות. מבטיחה.
בינתיים תודה גדולה וחיבוקים ונשיקות בחזרה.

קולדון

New member
הו, מצטערת על הטעות..

זה איכשהו השתמע ממה שכתבת, שהוא הלך באשמתך..

אני צריכה לקחת נשימה עמוקה

אחרי ההודעה הזו ולפני שאני כותבת לך.
את כותבת את הדברים בישירות כזו, שגורמת להרגיש גם דרך המסך שאני רואה אותך באיזה רגע מאוד קשה שלך.
אני שמחה שאת נותנת לנו לראות אותך שם, זה עדיף על להיות לבד עם הדברים.
את אומרת דברים מאוד קשים על העולם הזה,
ואני חושבת על איך שעברת הרבה יותר מדי דברים קשים בשביל הגיל הצעיר שלך,
ואיך הייתי רוצה בשבילך שמעכשיו תצברי חוויות אחרות
אבל יודעת גם שמה שכבר עברת ילווה אותך לתמיד.
ושהעולם הזה תמיד יהיה מקום קשה עבורך.
אני יכולה רק לקוות שתמצאי את הדרך ליצור לעצמך גם התנסויות אחרות בעולם הזה.
כי אני יודעת שיש לו גם דברים טובים ויפים להציע.

את כותבת שעכשיו שהחלטת לחיות נהיה קשה יותר, ובעיני זה לא סתם, זה דווקא כי החלטת לחיות. כל זמן שלא החלטת אז "פתח היציאה" שהשארת לעצמך אפשר לך לדרוש מעצמך פחות, להתעמת פחות. ועכשיו, ההחלטה הזו מחייבת אותך להתמודד עם המחשבה על להשאר כאן בסביבה לטווח הארוך יותר.
בעיני, אשפוז בתה"ש יהיה המשך של התהליך הזה- כלומר, גם הפרעת אכילה היא במקום כלשהוא דרך לא להתמודד, דרך לברוח מהדברים שאת צריכה להתעמת איתם. וכשמוותרים על הפרעת האכילה, בהתחלה זה הרבה יותר קשה- כי אתה צריך להתמודד עם מה שהרדמת עד עכשיו.

במובן הזה אני חושבת שלא בטוח שזה הזמן הנכון עבורך לעשות את זה. כלומר, בוודאי שזה נכון לך להיות בתהליך טיפולי, ולקבל טיפול אינטנסיבי, ועזרה ושמירה אינטנסיביים. ובוודאי שנכון לך לא להזיק לעצמך, בשום צורה והפרעת אכילה בתוך זה כמובן.
במובן הזה אשפוז הוא דבר נכון שיכול לסייע מאוד.
אבל, ואני אומרת את זה מאוד בזהירות, את רק עכשיו עשית קפיצת מדרגה מאוד גדולה בדברים שאת בוחרת להתעמת איתם. ואולי צריך עוד קצת יציבות במדרגה הזו לפני שעוברים להתעמת עם דבר כל כך גדול כמו הפרעת האכילה ועם מה שלוותר על הסימפטומים מביא איתו.
אני חושבת שזה דברים שחשוב לחשוב עליהם באמת, עם הרופא שתפגשי ועם עצמך, ועם מטפל שמכיר אותך אם יש כזה.

מזכירה שאת לא צריכה לצנזר את עצמך וגם לא לקצר. יש פה מספיק מקום, באמת.

No longer

New member
היי את

אני כל כך שמחה מכל הודעה ארוכה שאת כותבת. אני כל כך שמחה שאת כאן (לא בעולם, גם בעולם, התכוונתי כאן בפורום) כדי לשתף במה שאת עוברת. התובנות שלך מדהימות ומרגשות. (וגם קצת עצובות. עצוב לחשוב שגם אחרי שאתה עובר את כל מה שעברת, עדין אי אפשר פשוט לעקור את ההפרעה הזו מהמערכות. עצוב לחשוב כמה זה טבוע חזק בך ובי ובנו.)
אני מקווה שבאמת תתפסי את ההזדמנות הזו, את כל ההזדמנויות החדשות שקיבלת, בשתי ידיים. ובעיקר שתרצי את זה. תרצי את זה ליותר מאשר ההישרדות הנוכחית, אלא ממש כדרך לחיות את החיים מחדש.

למה הגעת למסקנה שאת חולת נפש?

וממש תודה. הפתעתי אותי עם זה בטירוף, הלוואי שהיה לי משהו לתת לעולם בצורת ספר. אולי כשאלמד להתמיד עם דברים בסיסיים יותר כמו לאכול או לשים שעון, אצליח להתמיד גם במשהו מחייב כמו ספר.

lital172

New member
זה הזמן שלך..

קחי את ההזדמנות הזו בשתי ידיים ותתחילי לטפל בך . בכל הכאב הזה שבתוכך. באמת מתחילים להעריך רק אחרי שמאבדים.. והנה יש לך הזדמנות לא לאבד יותר או לפחות להעריך עד שיגמר....

למעלה