איתן, גזע ו-nebari ניראים לי יפים. אולי כדאי להתפטר מרוב הענפים והעלים למלע וללכת על סיגנון upright . משהוא כמו בתמונה המצורפת (כמובן שצריך לראות עים זה מתאים למיקום הענפים). מה עים הפחית קולה? המשך יום נעים
שלום מאורו-אכן נתת לי כוון מוצלח בקשר לעיצוב,אני אבדוק אפשרות ליישם אותו.אני שמח לשאלתך בקשר לפחית קולה,המטרה של הפחית היא לתת קנה מידה לגודל העץ והיא נבחרה כיוון שיש לה מידה אוניברסלית,אבל אני לא מתנגד להצעה חלופית ,אכן יום נעים לכולנו-איתן
איתן, אני חושב שגם אלון השעם שהצגת קודם לכן, מבקש: "אנא עצב גם אותי...." לפני מספר חודשים רכשתי אלון שעם עם גזע דיי דומה לזה שהצגת. עובי הגזע בבסיס כ-6 – 7 ס"מ. העץ במקור היה בגובה של כ2 מטר. היו לו לא מעט ענפים מאד נמוכים. "קיצצתי" אותו בזמנו לגובה של כ-60 ס"מ. בשבועות האחרונים הוא התחיל להוציא ענפים מכל מקום אפשרי בגזע ובענפים הקיימים. גם אני מתלבט איך להמשיך איתו.... אולי בהזדמנות אעלה תמונה שלו. המרקם של הגזע באלוני השעם ממש שווה את ליבי. ארז
שלום כפיר,אלון השעם הוא בן 18 שנים בערך,מקורו במשתלה.כעקרון אין לי עצי יאמדורי,ואני מאוד מקווה שלא יעשו מנושא הימאדורי מטעמים ופולמוסים למיניהם ,כבר דשו בזה די והותר .בעבר הלא רחוק שיהיו לנו ימים יפים-איתן .
כנראה Thuja orientalis. זה מין ברוש ממוצא סיני. בגלל המישוריות של הענפים קשה לעצב כבונסאי. מי שהוא כבר אמר שהדבר החשוב ביותר בבונסאי הוא לאתר חומר גלם מתאים - זה כנראה אינו ממש מוצלח. בברכה יונתן
כנראה Thuja orientalis. זה מין ברוש ממוצא סיני. בגלל המישוריות של הענפים קשה לעצב כבונסאי. מי שהוא כבר אמר שהדבר החשוב ביותר בבונסאי הוא לאתר חומר גלם מתאים - זה כנראה אינו ממש מוצלח. בברכה יונתן