משוגעים

simla101

New member
משוגעים

אנשים שלום ראיתי אתמול דבר ששינה לגמרי את דרך חשיבתי. הבנתי שאין אף אחד משוגע. גם אחד שלוקח על עצמו מקלעים ורובים ומתחיל לירות ברחוב. לא הוא לא משוגע אנחנו הפכנו אותו למשוגע קבענו לא סליחה מס´ אנשים מצומצם קבע שזה לא נורמאלי. למה לא? כי לא כולם עושים את זה? זה לא נכון אני בטוח שיש מספיק אנשים שהיו רוצים לעשות את זה. אבל זה לא הנושא הנושא הוא שהגעתי למסקנה שאם יש דבר כזה נורמאלי כי אזיי יש רק איש אחד כזה וכלונו משוגעים. מה אתם אומרים מבלבל לא?

דז

New member
משוגעים

לגבי כול אדם הוא עצמו נורמלי . אדם מבין את עצמו ואת הסיבות שלו הכי טוב . בתפיסה של כול אדם הדברים שונים , אני רואה מישהו כחמוד ומישהו אחר לא סובל אותו . בכול תפיסה של אדם יש קבוצות של משוגעים ונורמלים , וההגדרה נקבעת לפי השוני מהאדם שתופס , או לפי השוני מהנורמה החברתית . נורמה חברתית זה מה שרוב האנשים תופסים ויודעים כנכון

MARMELAD

New member
ל101 ../images/Emo4.gif

מבחינתי משיהו שיורה באנשים ברחוב יודע בדרכ כלל(למעט מקרם נדירים ביותר) בידיוק מה הוא עושה ובחר לעשות לכן הוא לא משוגע בעיני אלא מישהו מיפלצתי. שלך חנה גונן

המממ

צדקת לפי דעתי בזה שאמרת שאין כזה דבר נורמאלי זה נכון זו סתם עוד מילה שבני האדם המציאו זרקו והחליטו שזה קיים אבל כולנו שונים וכולנו שווים אני לא חושבת שזה שפוי להיות נורמאלי כי הגדרה של נורמאלי זה רגיל, נורמאתי, שיגרתי. אף אחד לא תמיד הולך לפי הנורמא לא הולך עם הזרמם הם השגרה ואף אחד אבלן אף אחד לא רגיל כי בעצם אם משהו רגיל אז תגידו לי רגיל!!!

desert water

New member
משוגעים זו הגדרה שדי ממהרים להשתמש

בה... בגלל היא איבדה מהמהות שלה וכמעט לכל אדם שעושה משהו שונה יש את הנטיה לקרוא משוגע. מישהו שעולה עם רובה ויורה... לא היתי מגדירה זאת משוגע... היתי מגדירה אותו כמישהו שהגיע לנקודת השבירה שלו... מפני שלדעתי דבר כזה לבטח נובע ממצוקה כל שהיא... וגם אם לא, גם אם זה לכיף הפרטי שלו כמה שזה חולני קשה לי להגדיר זאת שגעון. אבל אלו בהחלט דברים שיש עליהם הסכמה כללית, שלקחת חיי אדם זה לא בסדר ומישהו שעולה על גג ומרסס בלי או עם שכולם יודעים מה המניעים שלו, הוא שבר כלל מוסרי מוסכם! ועל כך הוא חריג! אבל הנושא הזה הזכיר לי נושא דומה... האם כל דבר שאנו מגדירים רוע הוא רוע! :) היטלר! סמל לשינאה כללית. סמל רוע טרוף ואף גאונות תכנונית. האם אפשר לומר עליו שהוא עשה דברים מתוך רוע? הוא,אחרי הכל! עשה דברים מתוך אידיאולוגיה, נכון, אלו דברים שאנו מחשיבים לא מוסריים ונוראיים והם אכן כאלה. אבל המניעים להם... האידיאולוגיה היתה שהיהודים הם עלוקת האנושות... ואם מסתכלים על ההיסטוריה הם היו כאלה בגרמניה...כיסחו את הכלכלה בשביל תושבי גרמניה... אז האם אפשר לקרוא לזה רוע מושלם? או מעשים רעים? תנו תשובה

בכל זאת יש כמה משוגעים

לא יודע מה ראית ששינה לך את החשיבה, אבל אם תבקר בבית משוגעים, בטח תשנה את החשיבה שוב, יש שם אנשים חולים ממש (דיכאון, סכיזופרניה ועוד) ןהם בוודאי משוגעים

pookipsi

New member
בקשר ל"משוגעים"

לפי דעתי התקופה מגדירה מהו "משוגע". דרך החיים, תפיסת העולם, המחשבה הכללית, כל אלה קובעים מיהו "משוגע" ומיהו ה"נורמאלי". קצת מסובך? אנסה להסביר ע"י דוגמא: אבא לוקח את הבן שלו, קושר אותו ומתכוון לשחוט אותו. מישהו נכנס בדיוק כשהסכין מונפת, ומונע מהאבא לעשות את המעשה. לאחר מכן, בבית המשפט, האב טוען שהוא שמע את קול אלוהים שאמר לו לשחוט את בנו. נשמע לכם קביל? אז פעם קראו לזה עקדת יצחק, וכולם אמרו שאברהם הוא קדוש - הרי אלוהים דיבר אליו. אף אחד לא פיקפק באברהם לאחר המעשה - הרי אלוהים דיבר אליו. כי פעם לא ידעו לאבחן "מחלות נפש", ומי ששמע "קולות", משמע ה´ דיבר אליו, והוא אוטומטית הפך לקדוש. והיום? ישר לבית משוגעים! כי היום, מי ששומע קולות הוא "משוגע".

נורמה.

עד כמה שרומנטית מצטיירת לעתים הנון-קונפרמיסטיות, לא ניתן להתעלם מן המושג הנקרא ´נורמה´. נורמה מצויה בכל תחום בחיינו, אם במתמטיקה, פילוסופיה או כל תחום אחר. לנורמה ניתן גם לקרוא נקודת מוצא, או נקודת אפס. הווה אומר : מקום מרכזי מוסכם שככל שמתרחקים ממנו מתקבלת המשמעות הלא נורמלית. הנורמה מתבססת בעיקר על העניין הכמותי. מכך נובע שאם רוב האוכלוסייה אינה נוטלת נשק ויורה, אחד שיעשה דבר זה, הוא בהכרח לא נורמלי. במידה והדבר היה נורמטיבי, ורוב האוכלוסייה היתה עושה מעשה שכזה, הפרט שלא, היה נחשב ללא נורמלי. דוגמה מצוינת לנורמטיביות היא הדמוקרטיה. בשיטה הזאת קובע הרוב את הנורמה (הכלכלית, מדינית, פוליטית, חברתית וגו´) הנבחרת. התנהגות נורמטיבית אינה מחייבת שבלוניות חשיבתית ו/או התנהגותית. למערכת הנורמות המקובלות (שמשתנות עם השנים) חשיבות מדרגה ראשונה לקביעת יחסינו למוסר ובעיקר להתנהגות מקובלת בין אדם לחברו. הנורמה כמו כן היא גם הבסיס העיקרי לחוק ומשפט. תא"י.

למעלה