משוב כן
או

קדן

New member
משוב כן../images/Emo45.gif או ../images/Emo31.gif

האם לדעתכן כדאי להעביר בין ההורים דף שאלות כמשוב הכולל בתוכו שביעות רצונם לגבי כל מה שקשור לגן ? האם יש למישהי דוגמא למשוב מאין זה. אני מתכוונת בשנה הבאה להעביר משוב כל שלושה חודשים לערך, נראה לי שזה יתרום לקשר בין הההורים לגן. זה יתן לי תמונה לגבי תחושת ההורים ועוד ועוד יתרונות. ובכן , מה דעתכן ?

גננת אא

New member
נראה לי רעיון טוב

גם אני תכננתי לעשות משהו כזה. כמו כן חשבתי להכין אחד כזה לתחילת שנה ובו יציינו ההורים את ציפיותיהם מהצוות, מהגן, מהגננת והסייעת. מה שעתך?

יעלים

New member
טופס משוב טוב!

הוא לא כבד מידי וההורים לא נדרשים לכתוב הרבה (לא בכמויות שאני מכירה)

חניני

New member
ציפיות ../images/Emo45.gif משוב ../images/Emo31.gif

יש לבחור לדעתי את ההגדרות של המילים בקפידה. לכן מוטב ציפיות הדדיות.ולא תמיד צריך להגדיר הכול בכתב. אלא אם בונים אמנה משותפת.

יעלים

New member
מכיוון שאני עדין יחסית ירוקה בשטח

אני מאוד נגד משובים. כל הלימודים כל קורס משוב אז די נמאס לי, אפילו אחרי מספר שני כל בשטח (גם כמורה וגם כגננת) כל סוף שנה משוב. משוב יכול להתאים לכמה מההורים שאינם אומרים את אשר על ליבם אבל יש בני אדם שאינם אוהבים את הדרך הנ"ל _כמוני) ומעדיפים לומר במקום או לא לומר כלל (שתיקה היא לפעמים אמירה!) בעצם אני לא יודעת אולי רצוי להכין משהו רק שלא יקראו לו "משוב".

angel10

New member
משוב

לא כל אחת בנויה כדי לקבל משוב- משוב עלול לערער ומצד שני- ביקורת בונה - מוסיפה המון יש גם לקחת בחשבון שלא לכל הורה יש את הבגרות והיושר לכתוב משוב אני באופן אישי נדלקתי על רעיון המשוב ואם אקבל בשנה הבאה גן אני מאמינה שאחבר כמה טופסי משוב- 1. לתחילת השנה 2. למהלך השנה 3. לסיכום השנה ואולי בעצם נוכל ביחד לחבר משוב ? מה דעתכן?

krn

New member
משוב בכתב

לדעתי צריך לדעת למלא משוב, אני לא מאמינה שכל ההורים מסוגלים לעשות זאת. לדעתי בסוף שנה שווה לעשות שיחות אישיות ולבקש מההורים להגיד את מה שעל הלב

קדן

New member
למה בסוף שנה ?

אני עורכת כארבעה חודשים לאחר פתיחת שנה שיחות אישיות ,כדי לשמוע ולהשמיע

angel10

New member
למה בסוף שנה? כי:

אני רוצה לדעת לסיכום השנה:האם הגן פעל בהתאם לציפיות ההורים האם במבט לאחור היתה שביעות רצון מהצוות, ומכלל הפעילויות בגן כיצד ראה ההורה את ילדו במסגרת הגן וכו. זה אמור להיות מעין דף שיסכם את השנה ויתן לי ולצוות נקודות למחשבה ורעיונות להמשך הדרך.

angel10

New member
אבל כמו שכתבתי קודם אמורים לדעתי

להיות שלושה סוגי משוב- כאשר משוב לסוף השנה הוא השלישי מבין שלושה משובים שונים הראשון מתבסס יותר על ציפיות ורושם ראשוני השני יכתב בצמוד לעבודה השוטפת בגן במהלך השנה והאחרון יהווה מעין סיכום לשנת הלימודים

krn

New member
כדי לקבל משוב על השנה

ולמסור מידע להורים

קדן

New member
רעיון טוב, נראה לי שגם אני אעשה

זאת . אבל, אני חושבת שצריך לתת אפשרות כזאת להורים ויחד עם זאת להסביר שאנחנו עושות הכל על מנת שהציפיות שלהם יתגשמו אך יש להניח שלא נצליח להגשים את כולן. אם זאת חשוב גם לנו לדעת עם אלו ציפיות הם מגיעים ונוכל לכוון את עצמנו בשילוב האני מאמין שלנו על מנת שכולם יהיו מרוצים ובעיקר שהילדים יצאו מורווחים.כך גם לדעתי נזכה לשיתוף פעולה עם ההורים במהלך השנה . ומי כמונו יודעת כמה ששביעות רצון ההורים משפיעה על האוירה בגן.

חניני

New member
ציפיות? משוב? ומימוש ציפיות

בנות אתן לא ממהרות? נראה לי שכדאי ראשית לנסות לברר מה יכולות להיות ציפיות של הורים ממסגרת הגן ובמקביל גם ציפיות של הצוות החינוכי בגן מההורים ורק אח"כ להתקדם. ובזהירות... הכנת טופס כתוב? לדעתי לא בשלב זה.

למעלה