משה רבינו. חובה לקרוא!!!

משה רבינו. חובה לקרוא!!!

כדאי לכם מאד לקרא, לאט ובריכוז.. הוא לא היה חוזה עקשני וחריף מחשבה, הוא אמנם הלך למדבר ונטה שם אוהל,אבל לא כדי לישב את השממה אלא כי כך צווה, הוא גם לא כתב הרבה ספרים ואת רב המכר היחיד שהוא אכן כתב-מישהו הכתיב לו וכבר בפס' הראשון מופיעה פעמיים המילה 'את'. הוא לא היה דיפלומט מזהיר,לא בן למשפחה הנכונה, אין שום מידע על גיסים מפורסמים שלו,והוא גם לא חבש את המקום הראשון של שום גימנסיה. לא היה לו חוש הומור, הוא לא טיפוס חביב ולא נרשם על שמו שום צינור מים מהפכני, להיפך,דווקא הסיפור של המים הוא זה שסיבך אותו... וגם נאומי גמגום רבים לא היו חסרים לו. נו,טוב,הוא לא היה "אשת ברזל", אפילו לא איש דברים,ואצלו כולם היו בחורים נחמדים,הוא לא היה בעל מוח אנליטי, לא עישן ולא שתה, וברשומות אין סימן לכך שהיה ג'ינג'י או דוגרי. לא היה לא שום כישרון רטורי, הוא לא הלהיב המונים ולא היה לו גינונים, הוא לא התעקש אף לא הבליג ולא כיווץ גבינים, והמוסד היחיד שבו הוא שירת היה המשכן,הוא לא היה חולם גדול ולא חזה שלום וביטחון ואפילו את הדבר שהוא כן חזה הוא לא זכה להגשים. הוא לא חתר תחת אף אחד , לא קנה נשק ולא הקים צבאות. לא היתה לו קריירה שנייה, הוא לא קבע ולא ניווט ואפילו לא נרצח כדי להפוך לגיבור לאחר מותו, הוא לא ניחן ביופי מראה, לא היה אשף תקשורת ולא שלט היטב בשפה זרה,אפילו בשפה שלו לא ממש. הוא לא היה גיבור קרבות מעוטר, לא ידע לפרק שעונים וגם פסנתרים לא ברור אם היה אז בכלל, הוא לא היה בולדוזר צולח תעלות, לא עבד אדמה בחייו ולמרות שהוא הרים כבש אחד או שנים בימי חייו, אין על כך תיעוד מצולם, הוא לא נולד מן ההיעדר והנבצרות, לא רץ 20 ק"מ כל בוקר וזה לא היה "מקום העבודה שלו". אבל הוא היה המנהיג האחד והיחיד של העם הזה, הגדול ביותר של כל הזמנים, זאת בגלל מה שכן היה לו: היה לו אלוקים, זה שהמציא אותו זה שהפעיל אותו , זה שניהל אותו וזה שחי בלבו. הוא היה מנהיג עם אלוקים. והיה עוד משהו , קטן, טריוויאלי, שמסתתר אי שם בין הפסוקים כמעט לא מורגש: "והאיש משה עניו מאד מכל האדם אשר על פני האדמה" זה למה. חזק.

אולי,

אבל יש להבדיל בין מנהיג בכל תחום שהוא למנהיג רוחני. שים לב את הפשטות של מנהיגי הדור ואיזה כבוד נותנים להם ולהבדיל אין אף מנהיג,ולא ראש ממשלה שיוכל להגיע לפיסגה-עם ענוה במקום גאוה ויחצנות.אז מה המסר של מה שכתבת?נהנתי לקרוא אבל המסר שנוי במחלוקת

סליחה

אבל מנהיגי הדור כיום, לא מתקרבים לרמת ההנהגה המסופרת באגדות על גיבורי התנך.

מימוש,

נראה לי שלטובת האוירה הנעימה בפורום אין טעם לקחת אישית דעות של אחרים ולהגיב עליהם בצורה פוגעת. הכבוד שלך לאחרים זהו כבודך העצמי!

אני יודעת ששמו לא נופר כי אתזה הוא

כתב כבר בהודעתו הראשונה,ומאחר שאינני יודעת את שמו אז קראתי בשם הניק שלו

אוף אתה לא מבין אותי!

אנלא יודעת את שמו אבל כשרוצים להסגיר אדם פונים בשמו ושוב את שמו אנלא יודעת אז קראתי בשם הניק. עכשיו ברור?!

קסמאישי

New member
ניסוח יפה אהבתי

אבל זה לא מדוייק הוא הרג את עוג מלך הבשן אז הוא היה גיבור מלחמה (והקים לבד את קרשי המשכן) ואם הוא ידע (משמים) את כל מה שכולם ידעו וידעו בתורה וידע את טעמי המצוות יותר משלמה המלך אז יש להניח שהוא היה חריף ועוד משהוא אבא שלו ואח שלו היו מנהיגים של עם ישראל לפניו

קסמאישי

New member
בקיצור

למשה רבינו לא היה את כל התכונות שמייחסים למנהיגים בדרך כלל ובכל זאת הוא היה המנהיג הכי גדול ויש גם סיבה כי הוא היה עניו

פופקס

New member
אוי. ניסיתי אבל אין לי סבלנות.

בא לי לעשות סקר מי פה עוד כמוני: כמה באמת קראו את הכל? (חוץ ממי שהגיב)

למעלה