משה (וכולם) בקשר לסקר,

משה (וכולם) בקשר לסקר,

אני חושב שהוא חשוב באמת כשהייתי בבית"ר אחד הוויכוחים העיקריים שלי היו איפה מקימים את המעו"זים ואיפה צריך להקים אותם אני חושב שצריך במשקי חרות בית"ר הכי הרבה אחר כךיש דרוג אבל לא משנה זה לא העיקר אני חושב שקודם יש להסביר מה הוא כל דבר ולהסביר שזה לא קשור לתוכן האידאולוגיה זאת אומרת כן אבל לא רק. אתה יודע אני בטוח שהיו פה כאלו שרשמו נגיד יש"ע כי הם חשבו וואלה זה מה שרוצים לשמוע ממני או אני יגדיר את זה אחרת זה כביכול מרכז האידאולוגיה של בית"ר היום אז זה האיזור החשוב ביותר אבל לוגיסטית, הגיונית, ואפילו אידאלית הוא חשוב אך לא החשוב ביותר, אני חושב שצריך לכתוב הקדמה לסקר אם הסבר ולאפס עליו, על מהותו, ועל השפעתו של כל מקום על התנועה אותו.... אם תרצה או אם משהו ירצה אני יסביר למה אני חושב שהכי חשבו להשקיע במשקי חרות בית"ר....

MS6

New member
אני דווקא הצבעתי בשביל עיירות פיתוח

לדעתי עיירות הפיתוח הן המפתח לפעילות השוטפת של התנועה, ואני גם שמח שהמצב משתפר בעיירות הפיתוח. בקשר למשקי חירות-בית"ר זה יותר עצוב מאשר חשוב.. מה הכוונה? עצוב לי פשוט שאנחנו בכלל צריכים לדבר על פתיחת מעו"זים במשקי חירות-בית"ר, זאת אומרת זה הרי ברור מאליו שבית"ר צריכה לפעול בהם. אבל עדיין התועלת בפעילות שם לא תהיה גבוהה כמו התועלת בפעילות בעיירות הפיתוח.

Time2timE

New member
לתלמיד ז'בוטינסקי..

עכשיו כזה ברור מי אתה... חבל שלא הגעת לתל חי
מקווה לראות אותך בקרוב
ולגבי הדיון.. לדעתי בית"ר צריכה להתחזק גם במרכז. בעיקר הסיבה שלא יגיידו שבית"ר היא תנועה ש"יכולה" רק על ערי פיתוח.

משה וטל...

משה, אתה יודע מה "עצוב" זו בדיוק ההגדרה לדעתי, ואני חושב כפי שאמרת שהרי זה היה צריך להיות ברור שבישוב שהוקם על ידי בית"ר יהיה מעו"ז. אני לא מסכים איתך שזה פחות יצליח מעיירות הפיתוח למרות שיש משהו במה שאתה אומר מבחינת עובדות, אני חושב שכפי שבקיבוץ יש השומר הצעיר וכולם הולכים ולבני עקיבא יש את בני הישיבות וככה לכל תנועה יש את הקהל שברור שהוא שלה גם בלי לקחת פעילות ב100% מהזמן הוא רשום בתנועה ככה צריך להיות גם בתנועתינו אנו יש לנו ישובים (מושבים) שהם שלנו וכנהוג במושב אין הרבה אפשרויות לבילוי ואופצויות לתנועת הנוער באותו ישוב קטן ולכן כולם הולכים לתנועה הקיימת באיזור ולכן אני טוען שאם בישוב של בית"ר תהיה תנועה אז כל הנוער אהיה שם כי אין לו אפשרות אחרת, ככה מצליח לנוע"ל ולצופים וכד'.... אז נכון צריך להקים גם בעיירות פיתוח וגם בשטחים אבל אני חושב שלוגיסטית הרבה יותר מתאים להקים בישובים קטנים, מושבים, משקי חרות בית"ר (שבהם קהל היעד הוא ברור כי הסבא ידחוף וההורים ידחפו וכו'...) וכד'... אגב דווקה במרכז הארץ חשוב להשקיע אבל זה כמעת המקום האחרון כי שם יש כל-כך הרבה אפשרויות שלמה שאנשים ילכו דווקה לתנועה קטנה ואנונימית כמו בית"ר... וטל, זאת טל מהרצליה? מה נשמה לצערי בתל-חי הייתי בצבא אבל לטקס יום השואה כנראה שהגיע....לפחות למקום.... בברכת תל-חי וא"י השלמה יאיר קלויר....

למעלה