משה המהגר, שים לב: LANGUAGE POLICE

משה המהגר, שים לב: LANGUAGE POLICE

תתחיל להרים טלפונים. בעוד כמה חודשים עומד להתפרסם בארה"ב ספר בשם LANGUAGE POLICE, העוסק בפוליטיקל קורקטנס. להלן דוגמאות מהספר של הנחיות מאת רשויות ממשלתיות ואחרות לגבי ביטויים שאסור להשתמש בהם בספרי לימוד ובחינות. כל הדוגמאות אמיתיות. אדם וחווה (להחליף בחווה ואדם כדי להדגים שלגברים אין עדיפות) תולעת-ספרים (מוגדר כמעליב) זקן (אסור לשימוש כשם תואר שמתאר חוסר ישע או תכונות שליליות אחרות) בקתות (מוגדר כ"אתנוצנטרי". יש להשתמש ב"בתים קטנים") לא-שפוי (מעליב. אמור "אדם בעל בעיה רגשית או מחלה נפשית") המזרח התיכון (אסור לשימוש עקב השקפת עולם אירופאית. מעתה אמור: דרום-מערב אסיה) ג'ונגל (נאסר לשימוש. יש לומר "יערות גשם") ודוגמאות לביטויים נוספים שאסורים כי הם לא "פוליטיקלי קורקט". אמא רוסיה פוליאנה אלוהים כת פנטי שטן סנילי עבד טומבוי יכטה

לא יודע מקס. איכשהו לא נראה לי

שמחר נשמע את קולין פאוול אומר ב-CNN: אנו נחושים לסלק את סאדאם, אותו דיקטטור בעל בעיה רגשית מדרום מערב אסיה

אופס, משה, התחלק לך...

לא "דיקטטור", כי אם "מנהיג בעל העדפות שליטה אסרטיביות". אבל אתה משתפר

little wave

New member
../images/Emo6.gif מסכנים שלי באמריקה, בואו

לאנגליה פה אפשר להגיד מה שרוצים, כמה שרוצים ואיפה שרוצים.... (עובדה שמדהימה כל פעם מחדש את כוכבי הוליווד שמתארחים בכל מיני תוכניות אירוח בטלויזיה)

roy269

New member
כל זמן שאתה לא

מניף את התינוק שלך מעבר למעקה

Ayelet CA

New member
../images/Emo6.gifנגיד שאתה לא עובד עלינו

ובאמת האמריקנים החליטו לקחת את בעיותיהם הרגשיות צעד נוסף קדימה (אל עבר התהום), המילים שהבאת כדוגמא מעלות מספר תהיות, שאלות והצעות: 1. את מי "תולעת ספרים" מעליב - את התולעת? 2. מה יהיה על פיצה האט? יקראו לה מעכשיו pizza small house? 3. אני הייתי קוראת לאדם (או לחווה) שאינו שפוי - "מאותגר נפשית" 4. האם בעקבות ביטול "המזרח התיכון" יפתרו הבעיות ויבוא שלום? האם השלום יגיע גם לצפון-מערב אסיה וגם לדרום-מזרח? 4.1 מה רע בהשקפת עולם אירופאית? 5. למה אסור ג'ונגל? איך יקרא מעתה הסרט של דיסני: "the rain forest book"? 6.פוליאנה? למה? ובכלל מה יקרה עם אנשים סנילים שלא יזכרו שאסור להשתמש במילים מסויימות 7. אלוהים? למי נתפלל? ומה יהיה על thanks god או oh my god ובמי נשים מבטחנו? in who we trust??? 8. אם כת ושטן יצאו מהמילון, איך נקרא לאנשים המשתייכים לכת השטן? ובכלל האם אתרי האינטרנט יצטרכו לשנות את מילות החיפוש שלהם?

אילת, בחיי, לא המצאתי את זה

ככה את מכירה אותי? פויה! הספר, מאת עמיתתי המכובדת הפרופסורית דיאן רביץ', יתפרסם במאי בהוצאת קנופף היוקרתית. אני יכול לארגן לך הנחה.

למעלה