משהי יודעת מה ההבדל

sarity33

New member
משהי יודעת מה ההבדל

בין סימילאק טופ לסימילאק ADVANCE. מה עדיף?? אנחנו עם סימילאק ADVANCE אבל יש ליעל כאבי בטן חזקים ולפנ שאני מזפזפת לי בין פורמולות רציתי לנסות משהו "בתוך המשפחה" כמו טופ אבל לא הצלחתי להבין מה ההבדל ביניהם בהשוואה למוצרים אחרים שלהם ששם ההבדל ברור - ללא לקטוז, צמחי וכד'. תודה

נייטי

New member
הטופ זה לא רק לגיל שנה ומעלה?

אנחנו כמעט מההתחלה על איזומיל כך שלא באמת יודעת רק זכור לי משהו במעורפל.

נעיתה

New member
לא יודעת כל כך

עד עכשיו היינו עם איזומיל. שמתי לב שסימלאק גן (לדעתי מעל גיל שנה) הוא זול משמעותית מכולם ולכן אני משתמשת בו.

אמאדובה

New member
אי אפשר לדעת מה ההבדל לדעתי

יצרניות תמ"ל די מטשטשות את הדברים האלה
אז אי אפשר לדעת אם אדוונס שונה מהטופ פחות מאשר ממטרנה למשל.

sarity33

New member
תודה לכן

כנראה שלא סתם לא הצלחתי לעמוד על ההבדל זה באמת לא ברור אפילו לא למוכרות בסופר פארם. בכל אופן תודה

אמאדובה

New member
את יכולה להתקשר לשירות הלקוחות שלהם

אם כי לא הייתי סומכת על ברבורי השכל שלהם
בטח יגידו לך שהכניסו לאדוונס ויטמינים שיכניסו את הבת שלך לאוניברסיטה עד גיל 5 או משהו כזה. אבל הם בטח יידעו על זה יותר מהמוכרות בסופר פארם...

sarity33

New member
תשובה לאמאדובה + תהיות לגבי פורמולה צמחית

בדיוק בגלל הסיבה שציינת החלטתי שאין טעם והסתפקתי במה שכתוב באתר שבעצם מרמז שבאדוונס יש בדיוק את מה שצריך כדי להכניס את הילדה שלי לאוניברסיטה בגיל 3
את יודעת חשבתי על זה פעם מי שלא הניקה נתנה קורנפלור ואיזה ויטמינים או מה שזה לא יהיה יש בקורנפלור שלא היו בפורמולה הצמחית של רמדיה?? בטח אמרתי עכשיו משהו טפשי וכנראה שיש לזה הסבר הגיוני אבל באמת לא חקרתי עד הסוף מה התרומה של חלב פרה + קורנפלור בהשוואה לפורמולה של רמדיה שעשתה את כל הבלאגן. יש לי תחושת בטן חזקה שאם אני אעבור לפורמולה צמחית השקט יחזור למשכננו וזה מן הסתם מה שהייתי צריכה לעשות בזמנו עם טליה (אותם תסמינים של אי שקט והתפתלויות אצל יעל) משום מה פתחתי מן אנטי לפורמולה הצמחית ואני מניחה שזה קשור לרמדיה. אני ממש מתבאסת שכל כך הרבה נסיבות אילצו אותי להפסיק להניק - גם מעוט חלב וירידה במשקל של יעל, גם לשון קשורה שהקשתה עליה יניקה בזמן קפיצת הגדילה + העובדה שטוענים שלשון קשורה מסביקה גם את הגזים המרובים+ יניקה משד אחד בלבד מאחר ויש לה טוטיקולוס והיא הייתה יותר עקשנית ממני לא לינוק מהצד השני בקיצור עם כל זה לא היה קורה הייתי ממשיכה להניק והייתי יותר שקטה עד גיל חצי שנה לפחות. תודה
שיהיה לילה טוב

אמאדובה

New member
כמה דברים

קודם כל, אנא השליכי הצידה את ייסורי המצפון על ההנקה. זה לא יעזור לאף אחד עכשיו
את עשית ועושה את המיטב בשביל יעל. דבר שני, פורמולה צמחית זה לא רעל. אלעד קיבל פורמולה צמחית (אמנם לא בלעדית) בגלל אלרגיה לחלב ולא היתה שום בעייה (מלבד זה שהיא פשוט מסריחה
) מה שקרה ברמדיה הצמחית היה יכול לקרות בדיוק באותה מידה בפורמולה החלבית. אני מבינה את האנטי שלך אבל בהחלט שווה לנסות. ולגבי מה שעשו פעם - את יודעת מתי בני הדור שלנו התחילו לאכול מוצקים? (כולל אלה שינקו) תחזיקי חזק... בגיל חודש. בדקתי לא מזמן את "יומן התינוק" שאמא שלי ניהלה באדיקות ומגיל חודש התחילו לתת בהדרגה דייסות, פירות טחונים וירקות. הם בפירוש לא נתנו חלב פרה + קורנפלור (אם כבר, נתנו חלב פרה מדולל. בקורנפלור אין כלום מלבד קלוריות). אז הויטמינים הגיעו משם, אני מניחה.

sarity33

New member
לא הסברתי את עצמי נכון בנקודה מסוימת

העניין עם רמדיה הביא לתודעה את האפשרות שפורמולה יכולה להיות לא בטוחה, במקרה היא הייתה צמחית. לגבי פורמולה צמחית לאנטי שלי אין שום סיבה הגיונית למעט העובדה שזה נתפס אצלי כפחות בריא בחשיבה הראשונית לא כי זה באמת נכון. שמתי לב שגם הסובבים אותי הגיבו באותה צורה ואין לי הסבר הגיוני לכך. במחשבה נוספת, זה אפילו נהפוך הוא שכן היום יש הרבה מאמרים שטוענים שחלב פרה בכלל לא בריא גם לבני אדם בוגרים. אבל עדיין כנראה ששנים של צריכת חלב כזה + שטיפות מוח שזה בריא לתצרוכת סידן לגדילה וכד' יצרו חשיבה מוטעית כזו. לגבי יסורי המצפון את בהחלט צודקת אני מתרגלת את עצמי כל הזמן לא להצטער על משהו שלא ניתן לתקן. והעובדה שהצלחתי להניק 3 חודשים היא מבחינתי ההישג. זו לא הייתה חויה קלה משום שיעל אף פעם לא הייתה נינוחה על הציצי שלי אלא תמיד עצבנית וחסרת שקט וזה בהחלט היה הקלה מסוימת לשתינו כשזה הופסק. אני מודעת לזה שפעם נתנו מוצקים בגיל מאוד צעיר אבל את יודעת "מרבה דעת מרבה מכאוב" לא פעם נתקלתי במידע מחקרי שטוען שזה יכול לגרום לנזק משהו לגבי אנזימים שמפרקים את האוכל (חייבת לרוץ לא ממש חכולה לפרט) ואז כשיש לך מידע כזה בידיים את קצת מסתייגת המהעצות של הסבתות והדודות. יום נפלא

אמאדובה

New member
גם אני לא הסברתי את עצמי נכון ../images/Emo6.gif

לא הצעתי לך או לאף אחד שקורא פה לתת מוצקים בגיל חודש - ממש לא!!! בהחלט היום יודעים דברים שלא ידעו לפני 30-40 שנה. רק עניתי לשאלה שלך "איך תינוקות שלא ינקו קיבלו ויטמינים חיוניים לפני היות הפורמולות". גם לדעתי (הלא מקצועית) פורמולה צמחית נתפסת כ second best וגם אני חושבת שהחלבית עדיפה, *למי שזה לא גורם בעיות* (אגב, הבעיות שחלב גורם לבני אדם בוגרים לא בהכרח רלוונטיות לתינוקות! תינוקות צריכים חלב מסוג כלשהו...) אבל, שמעתי על יותר מילד אחד שהפורמולה החלבית גרמה לו לכאבי בטן, ועדיין הפורמולה הצמחית טובה ומזינה ועובדה שיש ילדים אלרגיים לחלב שגדלים עליה בלי בעיות.

sarity33

New member
יקרה יקרה יקרה!

לרגע לא חשבתי שאת מציעה את זה. באמת. למרות שזה אולי יכול היה להשתמע מדברי. היה לי ברור שאת מסבירה לי (המפגרת) איך פעם נהגו ככה ובכל זאת יצאנו בסדר. ואם חשבתי משהו אז זה איך לא חשבתי על זה בעצמי הרי גם אצלנו סיפרו שנתנו מוצקים מוקדם (אני שמעתי על גיל 3-4 חודשים). את חושבת שזה שאכלנו מוצקים בגיל מאוד צעיר גורם לנו לא להבין אחת את השניה???

אמאדובה

New member
ברוררר ../images/Emo6.gif

איזה אומללות אנחנו שלא קיבלנו פורמולה עם LC FUFA או משהו בסגנון. יצאנו אהבלות

אמאדובה

New member
אין מה לומר...

רואים שהקורנפלור שאמא שלך נתנה לך היה יותר שווה משלי. עליי חסכו כנראה

פורמולה צמחית פחות מומלצת רפואית

וונחשבת נחותה יותר תזונתית לכן חד משמעית ההמלצה של משרד הבריאות היא לעבור אליה רק אם יש אלרגיה מוכחת לחלב. מה שכן, את יכולה לנסות כמה ימים ולראות מה קורה.

עד כמה שאני מבינה

(ואני לא מבינה הרבה...) "אדוונס" זו גירסת ה"פרמיום" החדשה שלהם, כלומר, קו שלם של מוצרים מקבילים ל"טופ" ולכאורה משודרגים. (למה לכאורה? כי אני אל באמת יודעת אם הם משודרגים. לפעמים זו דרך של חברה להעלות מחיר על מוצר על ידי שינוי מינורי). למיטב הבנתי המרכיבים מעט שונים, אבל זה לא צמחי או דל לקטוז. שימי
לגבי הטופ, שהיו דיווחים לגבי הטופ 3 שעורר הקאות. משרד הבריאות לא מצא קשר, אבל נשים שאני מכירה דיווחו שכאשר הפסיקו אם הטופ 3 פסקו ההקאות. בכל מקרה, זה ספציפי ל"3".

sarity33

New member
מעיין הברכה תודה ../images/Emo140.gif

גם לי הייתה הרגשה שזה הסיפור משום שיש הרבה ערפל לגבי למה יש שתי סדרות מוצרים ומה ההבדל בינהן. לגבי הפורמולה הצמחית זה גם הרושם שקיבלנו מדבריו של הרופא לא באמת הצלחנו להבין ממנו למה זה פחות טוב ומאחר שהטרדנו אותו טלפונית לא התעקשנו לקבל תשובה ברורה יותר. בכל מקרה היום עברנו למטרנה ובסוף החודש יש לי תור להומאופטית. אני יודעת שאצלי מאוד רגישים בכל מה שקשור לעיכול אז אנסה גם את הכיון הזה. את הפורמולה הצמחית אני אשאיר כאופציה אחרונה. תגידי, יש משהו שאת לא יודעת ולא בקיאה בו?? את מדהימה! המון

למעלה