משהו ששמתי אליו לב....

Parabol

New member
משהו ששמתי אליו לב....

שמתי לב לאיזושהיא תופעה שדיי מעצבנת וגם דיי פוגעת... הדברים הבאים נאמרים בלי שום כוונה להעליב או לפגוע בכל דרך שהיא במתנדבי מד"א חדשים... האמת שאין לי בעיה כלל וכלל עם מתנדבים חדשים.. אני מכבד ומעריך אותם מאד.. בדיוק כמו כל מתנדב וותיק... אבל יש לי בעיה קטנה עם אנשים שבדיוק סיימו את הקורס 60 שלהם.... (אני מדגיש בדיוק סיימו).. והם לא ממש מתנדבים במד"א.. עוד לא היה להם מקרה אחד.. שלא לדבר על זה שאין להם מושג איך נראה אמבולנס מבפנים... בכל מקרה. האנשים האלה יוצאים מהקורס עם ידע בע"ר.. הבעיה היא שהם בטוחים שהם יודעים מה לעשות... ז"א מן הסתם הם יודעים מה עושים ואיך עושים את זה... אבל העניין הוא שהעבודה (אם קוראים לזה ככה.) בשטח שונה במקצת מאשר העבודה כפי שהיא מצויינת בספרים.. (לא כך?) הם נתקלים במקרה והם בטוחים שהם יודעים מה לעשות.. ולא איכפת להם שאני שכבר היה לי יותר ממקרה אחד בסגנון הזה ואני יודע מה לעשות.. האמת שגם רובם יודעים שאני מתנדב.. ועזרתי לחלקם אפילו כדי ללמוד למבחן... אבל לאאאאאאאאאאאאאאאאא...מה פתאום שהוא יקח לי את המקרה? למה מה קרה??? למה מי מת!!!?? (המממממממ בואו נחשוב).. והנה דוגמא- היו היה לנו ילד שחטף התקף אפילפסיה.. GRAND MAL... ישר קראו לי.. אני בא ומה אני רואה... 2 ילדות רוכנות מעל הילד המפרכס ובכוח מחזיקות לו את הראש אחורה... הן כלכך מתאמצות עד שהשרירים שלהם פשוט בולטים... אני בא ושואל אותן מה הן עושות.. הן משתיקות אותי ואומרות לי שהן יודעות מה הן עושות ושהן עברו קורס מדא... אני שואל אם הן התקשרו 101.. ותנחשו מה? הן לא.... אני ישר מרים טלפון.. ותוך כדי שיחה עם המוקדנית מזיז אותן הצידה... הן זזות... וברקע עדיין אני שומע אותך כוסעות ומברברות עם חברות שלהן על איך שאני העפתי אותן... ועל איך שזה לא יפה כי "עברנו קורס מדא..." אני מסביר להן מה הן לא עשו נכון.. אבל לא איכפת להן.. "אנחנו עברנו קורס 'מדא'..." בקיצור מבוי סתום.. בכל מקרה.. הרגשתי צורך לחלוק את זה אתכם... ותודה שקראתם עד לכאן...

אני מבין לליבך

הקטע הוא שהם לא מבינים משהו אחד: זה שראיתם משהו פעם אחת לא אומר שאתם תותחים בכל מצב כי כל נסיעה שונה מקודמתה....הם פשוט לא מבינים את זה נחשי מה? אני מכיר מתנדב חדש שחושב שצריך להוריד לו חונך...אבל לא יודע להסביר מה זה אי ספיקת לב...ולא יודע מה ההבדל בין ל"ד סיסטולי לדיאסטולי... כמו שאמרתי אני מבין לגמרי על מה אתה מדבר

Yev

New member
רק לא הבנתי קצת מה הבעיה...?

לא ממש נתתה רקע למקרה.. ואיפה זה היה וכו' יש לי שאלה.. הבקורת שלך על זה שהם לא התקשרו למד"א? (שזה זה מצודק והיו צריכות) או שעל זה שהם שמרו על נתיב אוויר בקנאות כזאתי? הרי באפיליפסיה צריך צריך להרחיק דברים מסכנים(כגון רהיטים), ולשמור על נתיב אוויר? ככה לא? (כאילו אם אני טועה אני מוכן לקבל הערות)

Yev

New member
אני ניסיתי שוב לקרוא את מה שכתבתה.

הבקורת גם שצורת הקיבוע(מצח סנטר אני משער), לא הייתה נכונה?

Parabol

New member
אז ככה...

דבר ראשון... זה שהן לא נתנו לי להתקרב ואפילו הרחיקו אותי בכוח (מסויים) מהמקום... דבר שני... הן לא התקשרו למד"א.. דבר שלישי.. אז ככה... עד כמה שאני הבנתי מהמדריכים שלי צריך לפחות נתיב אויר עם 'מצח סנטר'.. אבל! כשהחולה מפרכס.. והוא פרכס דיי חזק (ז"א ההתכווצויות שלו היו חזקות מאד..) לא צריכים להחזיק לו את הראש בכוח.. צריכים להשכיב\ להשעין אותו על הצד... וכמובן שלרפד לו את הראש.. (מה שהן גם שכחו לעשות..) אבל גם העובדה שהן החליטו שבגלל שהן 'עברו קורס מדא' מותר להן לעשות הכל ושיש להן פתאום סמכות.. ובגלל שהן 'עברו קורס מדא' פתאום מותר להן לעשות הכל.. דיי מעצבנת אותי... מה גם שהן עדיין לא גמרו את הקורס!(היום זה הסתבר לי...)

../images/Emo104.gif האמת שגם ידע מהספרים

מה שרשום זה לשמור על נ.א, להרחיק מחפצים וכו' (לשמור על הראש) אבל רשום שלא לגעת בזה שחטף את ההתקף... אני טועה? ואם כבר העלית את זה- זה הדבר שהכי מפחיד אותי! עוד לא עשיתי נסיעה ראשונה (
) ותיארתי לעצמי שמה שכתוב לי במחברת לא קשור בהכרח למה שבאמת אני אצטרך לעשות אז אם כבר העלית את זה, אומנם כבר קיבלתי המלצה חמה להקשיב למה שהנהג אמבולנס אומר (קדוש!!) וזה באמת נשמע טוב! אבל למישהו יש עוד המלצות טובות?

מה שהנהג אומר זה

לא עניין של קדוש אלא עניין של הגיון. גוף האדם עובד די דומה למנוע של מכונית ....אם אתה מכיר את המערכת ואיך היא עובדת צריך רק מעט הגיון בריא לדעת מה עושים. כמובן שצריך ידע בסיסי אל תבינו לא נכון... בעצם הנהג הוא אדם קצת יותר מבוגר , שקול, וחסר התלהבות מזיקה. ישנם מתלהבים אבל רובם יודעים להפנות תהתלהבות לאפיקים חיוביים. ולעניין כל מקרה לגופו: העקרון הוא מניעת נזק אפשרי גם לחולה וגם למטפל(SAFTY) כך שאם הוא משתולל לא צריך לסכן את נפשך אלה לנסות ולמנוע ממנו לפגוע בעצמו במידת האפשר ולהתכונן לרגע שאחרי שהלוא כל התקף מסתיים מתי שהו ב...

PHTLS

New member
כתבת לא לגעת בזה שחטף התקף

כאילו שזה מדבק... אני לדוגמא, אם לידי ילד היה חוטף התקף בחדר עם הרבה דברים שאפשר להתקע בהם, אני מניח שהייתי מחבק אותו (לא חיבוק חזק על-מנת לנסות לעצור את ההתקף או משהו.., אלא להחזיק אותו כי אין עם מה לרפד). לכל דבר יש יוצאי דופן

Vtach

New member
ה'לא לגעת' בא כדי להגן על המטפל...

מה דעתך על הרעיון להזיז את הדברים???

PHTLS

New member
דיברתי על מצב תיאורטי, כדי להראות

שלא כל משפט בקורס 60 (כמו ה"לא ! לגעת במי שחוטף התקף")

orend123

New member
מסכים

אני מסכים איתך, תחילה נתייחס למקרה- אמרת שהחולה פירכס בצורה רצינית למדי ושהן החזיקו לו את הראש בשיטת מצח-סנטר? אסור! הן ישברו לו את המפרקת ככה, מה גם שיש ספאזם ככה שסביא למדי שהלשון לא תצנח, לכן הקיבוע היה לא הכרחי. דבר ראשון לעשות: לרפד את הסביבה, אחר כך להתקשר למוקד ולמסור את כל הפרטים. ולעניין השני, אני מסכים איתך בזאת, דיברתי עם מתנדבים חדשים שרק עשו את הנסיעות הראשונות, וכמובן הם צתלהבים מכל מקרה ומנפחים הכל, למה לא? זה בריא. אבל הם מתווכחים איתי על דרכי טיפול וכו', על מקרים שהם אף פעם לא ראו ולא טיפלו. מה גם שהפרוטוקלים של הקורס שלהם לא יודע מתי התעדכנו, ולי גם יש ידע טבו יותר משלהם במגוון נושאים, אני גם קורא ומתעניין בדברים ובזמני החופשי אני גם מתנדב במיון טראומה. ואפשר גם לגשת לסוג אחר של אנשים: אלה שעשו איתך את הקורס ולא התנדבו פעם אחת, אתה מגיע לאירוע והם מפנים את כולם וצועקים זוזו אני ממד"א, ישר מכריזים פיקוד 10, וכמבון הם עסוקים כל כך בלהראות לכולם שהם חכמים שלא טיפלו בכלל בנפגע, רגע החייאה זה 4 או 6 הנשמות פתיחה? בלי לפגוע באף אחד, בברכה.

Yev

New member
מניסיון לא רב...

כעקרון לא מדיגשים את העניין, של מתי לשמור על נתיב אוויר. פשוט אחרי הגורמים והסימנים. מופיע החלק של הטיפול משהו בסגנון של 1.להרחיק חפצים(כגון רהיטים) 2.לרפד את הראש. 3.לשמור על A.W או A.B.C 4.חמצן 5.שיקול נט"ן (ככה לפחות אני זוכר) אז זה לא מומש מוסבר העניין, ואף פעם לא אמרו לי שזה יכול להוביל לשבירת מפקרת. אז אם יש פה למישהו קישור לפרוטוקול של אפי רצוי שישים קישור. ומהנסיון הקטן שלי של כמה מקרי אפי': היה לי מקרה אחד של STATUS APILAPTICUS. הוכנס A.w חמצן, ובמשך הנסיעה כן היה קיבוע. כמובן לא משהו רצחני, אבל כן במצב כזה של שמאפשר נתיב אוויר ועוד כמה מקרים שכן נשמר על נתיב אוויר. אז נראה לי שהטיית הראש צריכה לעשות באופן מושקל. המצב שבו מתואר שהילדות פשוט מאמצות את הידיים, בהחלט אולי לא הכי טוב. אבל שוב, לא רוצה סתם לדבר. מחכה לתגובות האנשים היותר מקצועיים בפורום.

למעלה