משהו שרשמה סבתא שלי.

צביקוש21

New member
משהו שרשמה סבתא שלי.

הרגשתי צורך לרשום את המשפטים האחרונים שרשמה סבתא שלי בספר המשפחה שלנו. לדעתי הדברים שהיא רשמה נוגעים לכל אנשי הפורום כאחד! "תם ולא נשלם ספר המשפחה..... הזכרונות הם הגבול. הדורות שמפיהם יכולתי ללמוד על שורשי משפחתי אינם עימנו עוד. השרשרת נותקה וחוליותיה אבדו. ניסיתי לאסוף את השברים, להיזכר , ליצור רצף... עלה בידי אך מעט. חוליות כה רבות חסרות , כבר אין את מי לשאול. בלית ברירה אנו הננו הגיבורים, אנו ובנינו,ובני בנינו אחרינו. אנו נושאים בתוכנו את זכרון כולם. הראשונים עם האחרונים. אנו חוליית הקשר בין הדורות. דברים פעוטים ודברים גדולים, דברים שמחים ודברים עצובים, הכל נארג ביריעה אחת בזכרוננו." וכל מילה נוספת מיותרת.....

כמה מרגש. כמה נכון. דברים מן ה ../images/Emo23.gif

באמת אין מה להוסיף על דברים שכאלו. האם תביא את ספר המשפחה למפגש? ארנון

צביקוש21

New member
בהחלט

אין ספק שאלה דברים מהלב. וכבר רשמתי שאני מתכוון להביא את הספר לפגישה. אם אתה שואל לשאלה כזאת אז כנראה שלא עקבת אחרי ההודעות שלי..... בכל אופן בשמחה אני יביא את הספר וכמו"כ אני יביא עוד ספר שסבתא שלי כתבה. הספר נקרא: "בני עקיבא לודז"- לדיוקנו של אירגון נוער בטרם שואה. (כתבה את הספר סבתא שלי ד"ר דינה שטרן)

נראה לך שאני לא עוקב? פגעת בי ../images/Emo122.gif

אבל, איך אמרו הגששים פעם: "עם הזכרון אין לי בעיה. הבעיה שלי, זה עם השכחה"... חג שמח, ארנון

צביקוש21

New member
חג שבועות שמח לך ולכולם ! ../images/Emo173.gif

ארנון: שיהיה לך ולכל אנשי הפורום חג שמח ! שיהיה חג שקט ושמח ! ושניפגש כאן כולנו במוצ"ש בריאים ושלמים! חג שמח ! אגב ארנון... אולי הגיע הזמן לפתוח את אתר האינטרנט של הפורום? שמעתי שיש איזה פורום בשם הורים לפעוטות או משהו כזה שהקימו אתר אינטרנט לפורום משהו חבל"ז. הגיע הזמן להקים לפורום הנפלא הזה ולכל האנשים המקסימים של הפורום אתר! בית משלנו! לטיפולך המסור ארנון...

friend9

New member
הזכרונות הם הגבול?

אני חולק על דברי סבתך שהזכרונות הם הגבול. יש את מי/מה לשאול !!!!!!!! בנוסף לזכרונות של בני הדור, יש מגוון רב של מקורות משלימים (ולפעמים הם רבים מזכרונות הסבתא): *ספרים. זה כולל גם זכרונות או מידע על/של דורות קודמים לסבתא; *מאמרים בכתבי עת. (מקור זה כמעט ולא מוצה בפורום זה); *אתרי אינטרנט ובהם חומר גנאולוגי או הפניות לחומר כזה; *מקורות ראשוניים: מפקדים, רשימות לידה-נישואין-מוות, מצבות,ועוד; *חומר מפי אנשים שהסבתא כלל לא היכירה (כפי שראינו כאן בפורום, מתבררים קשרי משפחה בין אנשים שלא ידעו כלל זה על קיומו של זה.) והמסקנה: בחיפוש בלתי נלאה, ובשיטות שונות וצולבות, יש תקווה להעשיר את "ספר המשפחה". לדעתי סבתך הבינה זאת ולכן נתנה יד לכתיבת הספר.

למעלה