משהו שרציתי לשתף...

dagystyl

New member
משהו שרציתי לשתף...

אני ממשפחה דתייה. יש לי אחות בת 7.5. כמו בכל חינוך דתי, וכמו כל ילד או ילדה שמתחנכים להם, בגילאים האלו כמובן זה ברור להם - בן לוקח בת ובת לוקחת בן. בערב יום שישי לפני שבוע כשהתיישבתי בבית לקרוא עיתון ליד אמי ואחותי (כאשר אמי ממשיכה להתלונן על כך שנשארתי בבית ועזבתי את הדת לגמרי...) פתאום אחותי היפנתה אליי שאלה: "מה זה לסבית?" אני מודה שהייתי קצת בשוק שהיא אמרה את המילה הזאת... ואמא שלי גם... אמא שלי אמרה לה: "מאיפה שמעת את המילה הזאת..? אל תשתמשי בה יותר...!" לי זה היה ברור התגובה הזאת... אבל משהו שמציק לי מאוד לאחרונה זה שאחותי בשבת אחת לפני שאלה אותי: "בת כמה אני יהיה כשאתה תתחתן?" כמובן שאמרתי לה שהיא תהיה גדולה ויפה ואני לא בדיוק יודע להיגד מתי זה יהיה..." בתוכי רציתי לבכות חזק ולהוציא את כל כאבי וכעסיי על הנושא ועל אי ידיעתי בדיוק מה הנני הולך לעשות בעוד מספר שנים כאשר כל קרובי המשפחה יתחילו ללחוץ על כפתורי הלחץ שנקראים "יאללה, הגיע זמן חתונה". ההורים שלי לא ממש יודעים איך לעכל את העניין והם מקווים למצוא אותי "מתוקן" באחד מן הימים שבעתיד. לפעמים זה נראה לי שאם הייתי בא עם פתק החלפה הם היו מחליפים אותי בעד מוצר סוג א'. לא שאני מסווג אותנו כמוצר ב', אבל מי שמכיר יבין למה אני מתכוון (זאת דרך החשיבה של הורים דתיים). כמובן שההורים שלי אוהבים אותי, ורוצים את הטוב בשבילי. אבל אני בעצמי כבר לא בטוח איזו החלטה תעשה לי טוב. יש כאלו שיגידו פה שאני עוד צעיר בשביל לחשוב על זה כרגע (אני בן 22.5) אבל בכל זאת החודשים עפים, שנים עוברות, ואני יודע שזה יגיע מתישהו... כשאומרים לך ש"הכל בראש" אתה מרגיש שנחתת בעולם אחר, אין מי שמבין. מה שהכי מתסכל אותי זה שההורים שלי עדיין לא קלטו שזה לא וירוס או שפעת. הם יודעים כבר 3 שנים ועדיין מכחישים בתוקף. אני לא מבקש שיקבלו את בן זוגי בחיבוק ונשיקות על שולחן השבת, את זה כבר הפנמתי שלא אקבל לעולם, אבל שיבינו שאין אפשרות לשנות זאת ושיעזבו אותי לנפשי. שיבינו שזה לא באפשרותי להשתנות, ושינסו לשכנע אותי להחליט החלטות חשובות בחיים, לא משנה אם ההחלטה להתחתן כרגע לא נראית לי, העיקר שיעלו את הנושא בצורה כזאת. ושייתנו לי ללכת בשקט לאן שאני הולך בלי חקירות שב"כ. ובלי כמעט לנעול את הבית לפני שאני יוצא ולהראות לי פרצופי אבל. אבל זה לא קורה. אני ה"רע" בסיפור. אני "למדתי" את זה, ועליי להוציא את הלימוד הזה מהראש. מי יכול להסביר להם שזה לא ככה?? כל מי שהם הלכו אליו יותר החמיר את המצב... זה התחיל עם הפסיכולוג (שהייתי מוציא לו את כל השיניים אם הייתי מוצא אותו עכשיו...!) שנתן להם להבין ולשמוע מה שהם רצו, והמשיך עם הרב המחנך שלי בתיכון שהגיב בקיצוניות רבה ואמר להם שאני מורד בחינוך שלהם (כ"כ דבר טיפשי לומר...). אני לא רואה יחסי שלום ביני לבין הוריי אם אני בסופו של דבר יחיה עם בן זוג... וזה ממש עצוב. וכבר נגמרו לי כל הרעיונות... בחיי, מה בסה"כ רציתי (כמו כל אחד) ? לגדול ולהיות מאושר ולשמח את ההורים... הצעות, רעיונות ותגובות יתקבלו בברכה.

SmartToyBoy

New member
../images/Emo24.gif

נדמה לי שהרבה זמן לא ראיתי אותך dagystyl... אז קבל חיבוק ענקקקקקקקקק
אני יכול רק לתאר לעצמי איפה אתה עומד כרגע, כי אצלי ההורים לא יודעים (ולא נראה לי שידעו בזמן הקרוב). מה שאתה מתאר משותף להמון צעירים (דתיים או שלא) בחברה הדתית. אני מאמין שאתה יודע, ואם לא אז שתדע, שהרבה הרבה אנשים (ביניהם גם אני) מפעילים כל כח שאפשר על מנת שהמצב הזה ישתנה, ולו במעט. אנחנו רוצים שאנשים בוגרים, בשנות ה- 30-40-50 לחייהם, יבינו שאי אפשר ל"הוציא את זה מהראש", שהנטייה המינית היא לא משהו בר שינוי (לפחות לא כפי הנראה כיום) ושהיא עוד חלק מהאישיות שלנו. אני מחכה ליום שאחד הרבנים כדוגמת הרב שרלו הי"ו או אחד מאישי הציבור הדתיים יקח קצת אומץ ויוזמה בידיים ויכריז משהו! בנתיים מתפרסמים מאמרים, שו"ת וכיוב' וכולנו מחכים ליום שבו יקבלו אותנו כמו שאנחנו (שאולי יגיע). איני יודע מה טיב היחסים שלך עם הוריך, אבל האם אתה חושב שיש סיכוי מסויים לקיים איתם (או עם אחד מהם) ביוזמתך, שיחת נפש? אבל אמיתית - של בן עם אמא, עם אבא שלו. לדעתי זה ממש יכול להועיל. אני מתאר לעצמי שכבר ניסית לומר להם, אבל אולי בשיחה שקטה וכנה, בנחישות, זה ישפיע יותר. "אמא, תביני, לא בחרתי להיות כך. זה לא תלוי בי או ברצון שלי. אני ואף אחד אחר לא מסוגל לשנות את המשיכה שלי. חיים "רגילים" עם אישה, כרגע, במקום בו אני נמצא, יהיו נגועים בשקר ויגרמו לי סבל. האם כך תרצי שיראו חיי? האם תחושי בטוב שאני סובל מידי יום ביומו? איך את מרגישה אמא עם היחסים שכבר כל כך לא טובים בינינו?" זאת רק נגיעה, באמת. קח את זה לנקודת המבט שלך, לאיפה שאתה עומד הוריך. אם הכל לא הולך - זה אולי רגע של חשבון נפש: מה אתה מעדיף - לחיות (אולי) בניתוק (מסויים) מהוריך חיים שלמים ואמיתיים, או לחיות באושר (מסויים) עם הוריך ולגרום להם אושר, אך בו בזמן להקריב חלק מחייך? תמשיך לנסות, ובעזרת ה' הלוואי ותצליח
שבוע נפלא, SmartToyBoy.

dagystyl

New member
תודה SmartToyBoy אלו מילים יפות...

דבר ראשון, כן הרבה זמן לא יצא לי לכתוב... פשוט, כשכואב אז כותבים ומוציאים את זה, ועכשיו זה כואב לי. כואב לי וקשה לי לקבל את המצב. אני אחד הנכדים הכי אהובים על סבתא שלי (מבין אולי 20...) ואני לא רוצה לחשוב מה יקרה לה אם היא תדע. אני גם לא אוהב להחצין את הנטייה ואני לא עושה זאת ביום-יום. אבל כשבן דודה שלך בן ה-10 שואל אותך אם יש לך חברה ומתי אתה רוצה להתחתן אתה חייב לענות לו שזה יקרה בעתיד. וכשדוד שלך שואל אם יש לך חברה אתה משקר, אבל מרגיש בלב צביטה. כי אם תגיד את האמת, זה לא יתקבל בברכה. זה יתקבל אפילו בקללה. הלוואי והמציאות הייתה קלה כמו שניתן לחשוב... שיחה אישית לא יצא לי לנהל איתם (או עם אחד מהם..) מה שהיה כל הזמן זה הערות ועקיצות מצידה על הנושא וכן תגובות מצדי (לפעמים לא ממש תגובות שקטות...) ומעבר לכך שהנושא מאוד כאוב ולי אין רצון לפתוח את הנושא וגם להם, אלא אם כן קורה משהו שקשור. ואני באמת שמח לשמוע שאתה SmartToyBoy ואחרים מנסים ומשתדלים לתת שקיפות עולם אחרת ושונה על ההומואים. דבר אחד שלא ממש הזכרתי - אמי עוברת כרגע תקופה לא קלה. אחותה בבי"ח במצב קשה מאוד. והיא גם איבדה אח לפני 7 שנים. בקיצור מצב קשה, וגוברת בי ההרגשה והחובה כביכול לנסות להסב לאמי אושר בהמשך החיים. אני יודע שאני עלול לשלם על זה ולאבד את האושר הפנימי שלי, אבל אני מרגיש שאני לא יכול למוטט את אמא שלי. חיבוק לכולם פה...
אני משתדל להיות חזק (למרות שיש לי כרגע דמעות בעיניים...) נראה...

SmartToyBoy

New member
אנחנו איתך ידידי...

תמיד תמיד , מתי שתרצה. לדבר, להתייעץ. תרגיש חופשי גם לפנות אלי בפרטי :)

ezzv

New member
אני מבין אותך כל כך

אני קראתי את מה שרשמת ואני הרגשתי כאילו מישהו סיפר את הסיפור שלי אני בן עדיין דתי ואוהב את הדעת למרות שלאחרונה יש לי הרבי דברים בלב אצלי במשפחה כלום יודעים חוץ מאבא (אמא ו4 אחים) גם אני הייתי אצל פסיכולגים לא אצל אחד אז אני כל כך מבין ואם תרצה לדבר אני אשמח כי אני יודע איך זה שצריך אוזן קשבת אם תרצה שלח הודעה ואתך לך תמסנגר שלי

למעלה