משהו שרציתי להגיד...

משהו שרציתי להגיד...

שלום רב, בתור אדם כמוכם בדיוק, חניך שבט אחיה, מדריך בבני עקיבא בסניף תל אביב צפון, יוצא לכל המחנות ונהנה מהחיים רציתי לומר לכם כמה דברים אחרי צפייה בפורום של כמה חודשים בלי להגיד כלום. אני לא יודע איך לקרוא לזה... מגעיל, דוחה, לא כיף... אני קורא את השרשורים ומרגיש פשוט אווירה לא טובה. מה שאני שמתי לב זה שאת הבנים שנכנסים תמיד מקבלים יפה. או יותר נכון מקבלות יפה... כמו אסף עקיבא או כאלה... ודווקא את הבנות כמו זיהום סביבתי (סליחה, לא יודע את השם) או כאלה פחות מקבלים... הבנות תמיד נראות מתלהבות מכל בן חדש שנכנס ותמיד מראות ידידותיות ומגיבות על דברים שהוא אומר וכו'... והבנים, כטבעם, הרבה יותר אדישים ולכן לא מתרגשים מכל בת שנכנסת... יש פה מן גוש כזה של אנשים שבתוכם הם מסתדרים מעולה, קוראים אחד לשני בשמות הפרטיים, צוחקים על מלא בדיחות פרטיות מהעבר ונהנים בכללי אבל את החדשים לא מכניסים למעגל הזה. ראיתי המון חדשים שבקושי מגיבים על דבריהם. עוד דבר, הרמה של ההתכתבויות פה היא נמוכה מאוד. מדברים על דברים כל כך לא רלוונטים לנוער קדוש כמו נוער בני עקיבא. אולי כדאי שתחליפו את שם הפורום ל"סתם נוער דתי משועמם"... רק פעם בהמון זמן עולה כאן וויכוח חריף ומתאים וגם הוא די נמחק מהר כדי שחלילה לא יהיה כאן סתם משעמם. בקיצרו האווירה כאן היא ממש לא מה שצריך להיות אצל נוער בני עקיבא ואני קצת מתבייש בשביל התנועה שלאנשים שחיים על מחשב ואינם יודעים באמת מה זה בני עקיבא זה הנציגות שנו, זה מה שהם רואים. אני לא חושב שזה ייצוג בכבוד. אני יוצא מנקודת הנחה שאינכם מכירים אותי וגם לא אכנס יותר לכאן ולכן אני מרגיש שיש ממש מקום להגיד את הדברים ששאמרתי שאולי עוד רבים חושבים כמוני אבל אינם מעיזים להגיד זאת. מחילה אם פגעתי במישהו שהזכרתי את שמו. מלכישוע, תל אביב.

נמממ, למה אותי אף פעם לא מזכירים??

כל פעם שיש שירשור זועם, אני מקופח! לא פייר... חוצמזה מלכישוע יקר, אמרת שלא תיכנס לפה יותר, כמה מתערבים שתיכנס לבדוק תגובות??? שלך, (בשם הפרטי) אהוד!

תודה מלכישוע, שהערת לנו. ../images/Emo13.gif

פותח על הנושא דיון, וחשבנו ביחד כל הפורום מה לעשות, ואנחנו בעז"ה עוד נפתח דיונים משמעותיים וחשובים שקשורים לבני עקיבא, נושאים שצריכים לעניין ולדובר ע"י נוער בני עקיבא, נוער דתי, ולא רק שרשורים של 'מה נשמע וזוכרים אותי או מה אכלתם היום...' במחילה אני אם נוזכר כאן שם של פותח שרשור זה או אחר. מקווה שהרעיון הכללי הובן. אנחנו נשתפר בעז"ה ואנחנו משתפרים ב"ה גם עכשיו. אז תודה לך, ומאד נשמח אם תשתף אותנו בדבריך וחושבותייך בנושאים שקשורים לנוער דתי ולבנ"ע, וכך הפורום "יעלה" מדרגה נוספת. [ד"א, אתה גם חניך של שבט אחיה ת"א צפון? אז בשבט שלך אתה מכיר את בת-חן תאם? היא מדריכה איתך אולי?]

חיחיחיחיחי

"נוער דתי משועמם".... חיחיחיחי
אהבתי!!!!!!!! תמר ליאור, סליחה רבה! אבל תשקלו את ההצעה שלו....

אני לא יודע אם...

בס"ד אני לא יודע אם תקרא את התגובה שלי או לא אבל אני כותב כאן תשובה גם בשביל אנשים אחרים שייכנסו וגם בשביל חברי הפורום. קודם כל אתחיל מזה שלא ניסית להשתלב בפורום, כל הרצון שלך היה להסתכל מהצד, ולצערי מה שרואים מבחוץ לא תמיד הוא מה שרואים מבפנים. אם היית מנסה להשתלב אולי היית נתקל בדברים אחרים. אכן יש כאן חברה ממש מגובשת אנשים שהם הרבה יותר מחברים וירטואלים אלא מכירים אחד את השני טוב מאוד ונהנים להיות אחד עם השני הן מאחורי המקלדת והן פנים מול פנים בכל מיני מקומות מפגש בין אם זה מאורגן ע"י הפורום (מפגש פורום) ובין אם זה בהפגנה או מאורע אחר... בעבר כל חבר חדש שהיה מגיע לפה היה נבלע מהר מאוד לתוך החברה של הפורום משום שבפורום לא היו הרבה אנשים וכל אדם היה מישהו חדש שמנסים לצרף על מנת להגדיל את הקהילה. היום יש לנו ב"ה חברה קהילה נורא חזקה ומגובשת (וזה אחרי שנים של עבודה-מי שזוכר את השנים הראשונות שלי בתור מנהל יכול לדעת כמה אני והדסה/גילת/תמר) השקענו על מנת להביא את הפורום למצב שהוא היום מגובש ומלא תנועה מבלי התערבות של המנהלים עם כל מיני נסיונות שיכנוע על מנת להכנס לפורום. מלכישוע, אם תנסה להצטרף לחברה חדשה ואני לא מדבר על פורמים אלא נגיד ותעבור לגור במקום חדש ותרצה להצטרף ולהכיר חבר'ה חדשים, תצטרך להשקיע, ולהראות את עצמך על מנת שיקבלו אותך אחרת אם אתה לא עושה זאת אתה לא מתקבל לשום חברה. גם כאן, יש פה המון אנשים שהגיעו אמרו שלום בפעם הראשונה ומאז השתתפו בשירשורים/דיונים ומאז ועד היום הם חלק מהקהילה החמה של הפורום-ואני לא אומר סתם קהילה חמה כי יש כאן אחלה אנשים וממש חמים ואוהבים. אם הנך רוצה להיות חלק מהקהילה הזו או כל אחד אחר צריך גם להכנס ולהראות נוכחות כמו בכל קהילה אחרת הן וירטואלית והן לא וירטואלית. ולסיום וזו לא פעם ראשונה שאני אומר זאת. הפורום הזה הוא אכן פורום בני עקיבא אך אין זה אומר שאנו נדון כאן כל היום על עינייני התנועה יש גם חיים פרטיים לאנשים רעיונות ואידיאלים גם מעבר לתנועת בני עקיבא ולכם יש פה מגוון נושאים רחב לדיון. במידה ועולה נושא מסוים שקשור לתנועה אנשים דנים בו ומפתחים אותו והשיחה ברמה גבוהה מאוד ועיניינית מאוד. אך כאשר אנשים רוצים לשתף בחויות זוהי זכותם המלאה. בניגוד לפורמים אחרים בהם מדברים רק על נושא הפורום בקהילה כאן אנחנו משתדלים לדבר על דברים מעבר לבני עקיבא מעבר לתנועה כי יש גם חיים מעבר לזה. אני בניגוד אליך גאה שיש את הפורום הזה שנותן במה לאנשים הן בנושאי התנועה והן דברים בחייהם הפרטיים ואני לא מתבייש בו בכלל, מי שרוצה לקחת בו חלק ו"להעלות את הרמה" מוזמן לעשות זאת ולא להעביר ביקורת מבחוץ-קל מאוד להעביר ביקורות על אנשים ועל חברה, להרים פורום ולהיות חלק ממנו זה הרבה יותר מ"שלום קוראים לי יונית אני בת 15 מעכו ואני אוהבת חומוס) ומאז להעלם לשבוע, אלא לקחת חלק פעיל בפורום ובזכות זה לקנות לך מקום בחברה כמו בכל חברה אחרת ומשם גם להעלות את הרמה אם זה מה שאתה מחפש-אנשים פה צמאים לדברים גבוהים וכשיש אותם הם מתקבלים בברכה. בהצלחה בהמשך ידידי מקווה שאולי תקח על עצמך להצטרף לכאן ולתרום לנו מהידע שלך ומהרצון שלך לרמה גבוהה ולפורום איכותי...

פרפר8

New member
מיסטר מלכישוע..

קודם כל אקדים ואומר, שאתה זכית לדבר שלא הרבה זוכים לו. לא בכל מקום מי שבשבט אחי"ה ומדריך (!) זה אומר שאידאלים וכל הדברים הקשורים לזה - מעניינים אותו. פעם זה היה תנאי קבלה שמי שרוצה להיות מדריך צריך להיות בנאדם משכמו ומעלה, עם אידאלים וחזון להעלאת הרמה בסניפו, בעירו במדינתו וסופו של דבר 'לתקן עולם במלכות שד-י' שזה בסופו של דבר אמור להיות החזון של כולנו. אבל היום, עקב כל מיני דברים שנעשו והורדת הרמה בסניפים (חלקם!), שגם זה עניין לדיון אבל לא לעכשיו, החבר'ה שאמורים להוביל את הסניף (אני לפחות חושב, שכל דתי לאומי כיום צריכה להיות לו תחושה של שליחות אדירה אז קל וחומר שמנהיגי תנועת הנוער בסניף x) הם לא החבר'ה הכי שפיצים בעולם. אבל מה? הם לא רוצים להיות מנותקים לגמרי, אז הם גם בפורום של בנ"ע וגם מבלבלים שם ת'שכל על "קוראים לי יונית אני בת 15 מעכו ואני אוהבת חומוס" לא שאני אומר שכל דיון פה צריך להיות ברמה גבוהה ואסור שיהיו צחוקים וכאלה אבל בכלליות הפורום הזה צריך להיות שונה בתכלית מפורומים אחרים, כי החבר'ה הם חבר'ה הרבה יותר איכותיים! הבעיות (שמעניינות אותם לפחות) זה לא זה שחברה שלי עזבה אותי אתמול, אלא איך אני מקרב לבבות? איך אני גורם לאנשים להתקרב למסורת? איך אני מארגן מלווה מלכה במוצ"ש [בהקשר הזה אגב, מה שקרה פה לפני שבוע עם האמא שבנה התאבד היה פשוט חילול ה'. להלן כמה מהתגובות שלנו "אנחנו סך הכל בני אדם, אם מבקשים משהו, איננו חייבים לעשותו, ומותר לנו לצחוק עליו!" זה אחד. עוד אחת ""חובשי הכיפות" "חובשי הכיפות", די! אנחנו בנ"א בדיוק כמוכם! תפסיקו לנסות למצוא סיבות ללמה אנחנו לא בסדר." עוד אחד "תגיד יהיו ת'מפגרים שיגיבו כמו מפגרים.. אז למה היא ציפתה? הא? שיגידו לה מסכנה פוצי-מוצי-שמוצי?". אז כן, אנחנו אמורים להיות שונים. אנחנו אמורים להיות יותר טובים!) אז מלכישוע, אין הרבה מה לעשות חוץ מלתפוס ת'חבר'ה שלנו, הטובים, לנער אותם חזק ולהתחיל להזיז דברים (אם תרצה פרטים פנה אליי). ובנוגע לפורום, אני בטוח שאחרי הדיון הזה משהו ישתנה, אבל בינתיים יש דיונים טובים מדי פעם, שתף אותנו בדעותייך.

ליאור, קראתי את כל מה שכתבת....

פעם ראשונה בחיים שלי קראתי הודעה ארוכה עד הסוף!!! אתה צודק אבל גם הוא צודק.....
ו....לי קוראים נועה אני בת 16 וחצי מכרכור ואני אוהבת שוקולד

שלום מלכישוע...

אפי' בלי התגובה של ליאור, אני חושב שאם הדבר באמת מפריע לך איכפת לך- המחוייבות מוטלת עליך. אם אתה רואה דבר מה שצריך שיפור- אדרבא, תשפיע, תרומם. זו לא חכמה להטיף מן החוץ, כך לא מזיזים דברים. ישבת והתבוננת באנשי הפורום כמה חדשים. חשוב מה היה קורה אם בכל פעם היית כותב דבר מה רציני והולם לפורום בנ"ע, פותח עוד דיון, משרשר דברי תורה. בברכת "...אינם קובלים על הבערות אלא מוסיפים חכמה...".

../images/Emo84.gifמסכימה איתך חלקית

גם לי מאוד הפריע רמת השיחות הרדודה (לא כולם, חלילה) כאן בפורום וזה גם היה אחת מהסיבות לזה שדי הפסקתי לכתוב כאן... מאוד היה נחמד אם היו ויכוחים יותר על רמה, ובכלל, שיהיה הבדל בין פורום "בני עקיבא" שמאוכלס ברוב רובו באנשים דתיים מאשר פורמים אחרים. וזה יכול להתבטא בהמון דברים כמו שאמרתי ברמת הדיונים ובכלל, צורת דיבור והתנהגות אחד כלפי השני. יחסי הבנים-בנות בפורום באמת קצת מביישים כי בכל זאת אומנם זה אינטרנט אבל כמו שאנחנו משתדלים לשמור על דיסטנס מסוים במציאות צריך לשמור עליו גם מאחורי המסך. אני לא רוצה לבוא ולחנך כאן אנשים אבל היו כמה שירשורים שבאמת הרגשתי שזה מאוד לא לעניין הדיבורים וה"התנהגות" של האנשים פה... אני מסכימה עם "שדה חרוש" בנוגע לזה שאולי אם זה מפריע לי אני לא צריכה רק לדבר אלא לתקן, אבל אני מרגישה שהפורום כל כך רדוד שזה לא במקום לפתוח כאן דיונים ברומו של עולם... אולי אני טועה, ואם כן, אני מצטערת! בכל אופן, בנוגע להצטרפות של אנשים וזה שלא מקבלים יפה, אני חושבת שדוקא אם רוצים אפשר להתקבל ל"חבורה" של הפורום, אבל אולי אני באמת לא יודעת...

אולי צריך לחשוב...

כיצד יתכן שפעם הפורום היה ברמה אחרת? אני מאמין שזה לא בלתי אפשרי... ומלבד זאת, חברי פורום יקרים (פניה נרגשת...
). נראה לי שגם לכם יש מה להוכיח בעצמכם. איני יודע מה איתכם אך אם לי היו קוראים רדוד הייתי רוצה להוכיח אחרת.

../images/Emo84.gifשאלה טובה

לי אין תשובה לזה כי אני ממש לא מותיקי הפורום, וגם לא יודעת אם הוא היה יותר טוב... ואני לא אמרתי שהם רדודים, הם אנשים טובים ומלאים בתוכן אבל יש מקום להוכיח את זה...

פרפר8

New member
בכל בנאדם יש ניצוץ

רק יש כאלו שצריך לעבוד איתם קשה כדי לראות אותו...

פרפר8

New member
אני בן..

דורון... פ"ת הד"ג (לא כבוד גדול).. נעים להכיר.. "ואני לא אמרתי שהם רדודים, הם אנשים טובים ומלאים בתוכן אבל יש מקום להוכיח את זה..." אני אמרתי מה שאת אמרת, רק במילים יותר יפות..

למעלה