משהו שקרה לי היום.

Boogieman

New member
משהו שקרה לי היום.

היום ירדתי מהאופנוע, וראיתי איש, יותר גדול ממני (זאת אומרת, באמת איש גדול), שיכור או מסומם. הוא היה רוסי ונראה כמו אחד מבוגרי אפגניסטן שנדפק להם המוח שם. הוא הסתובב לידי, ואז הביא אגרוף חזק ללוח עץ שעמד ברחוב (פתח לעצמו את כל היד בלי להרגיש). שמתי עליו עין וסגרתי את הרצועה של הקסדה כדי שיהיה יותר קל להחזיק אותה ולהניף אם צריך, זה יכול להיות נשק לא רע. בינתיים הוא נטפל למישהו שעבר וגם תפס לו את היד באיזשהו שלב, כנראה בשביל לבקש סיגריה. אח"כ ניגשה אליו בחורה שעברה שם ונתנה לו שתי סיגריות, אני העברתי את הקסדה ליד שמאל והוצאתי את מחזיק המפתחות המרושע ביד ימין למקרה שאצטרך להיחלץ לעזרת עלמה במצוקה. הוא לקח את הסיגריה והתמוטט. ניגשתי אליו, פניתי אליו ברוסית ושאלתי אם הוא צריך עזרה לקום. הוא אמר שהוא צריך אש, הדלקתי לו את הסיגריה וניסיתי, ללא הצלחה, לעזור לו לעמוד. בינתיים הגיע לשם שוטר ואני הלכתי לדרכי. אז חשבתי, אני כבר הכנתי את עצמי לעימות אלים, ואילולא הבחורה שהציעה לו סיגריה הוא היה כנראה נטפל אלי באיזה שהוא שלב. האם הידע שלנו בא"ל והמודעות שלנו למצבי סכנה גורמים לנו להכנס יותר מדי בקלות למוד של קרב במקום לפתור את העניין בדרכי שלום? אני זיהיתי איום, הכנתי את עצמי, הבנתי שאמנם הוא גדול וחזק ממני ולא מרגיש כאב, אבל גם מטושטש ולא יציב כך שאפשר להפיל אותו בקלות. אבל הרעיון לנסות לעזור לו או לתת לו סיגריה לא ממש עלה על דעתי עד שהגיעה הבחורה. מה דעתכם?

יוסיא

New member
אני חושב שכולנו מכירים את התרחיש

הזה.... אני לפחות , חשיבתי השתנתה אלפי מונים מאז שהתחלתי להתאמן בצורה קבועה. הרבה סיטואציות אני מזהה שיש להם אופצייה להפוך לאלימים ולכן אני דורך את עצמי כקפיץ לכל מה שלא יהיה.לפעמים עצם זה שזו פעולה שלנו יכולה ליצור הסלמה אצל הצד השני כך שמה שבעצם קרה זה שפעולת המגננה שלנו יזמה את ההתקפה, משהו בסגנון "נבואה שמגשימה את עצמה". אני חושב שננדין דיבר על זה פעם. לא פעם אני הולך עם חברה שלי ומזהה תרחיש שיכול להיות בעייתי ולכן אדרבא כשאני עם עוד מישהו שהיכולות הלחימתיות שלו שואפות לאפס הדבר אפילו יותר מלחיץ, במיוחד כשזו בחורה . אך ברוב המקרים חברה שלי לא מבינה על מה אני מדבר ובהרבה מקרים היא צודקת ואני סתם הייתי לדבריה "פרנואיד". אך תמיד מקנן בליבי הפחד של מה אם?...... ולשם כך אני מעדיף תמיד להיות דרוך ובמקרים כמו שציינת , אשתדל לחשוב פעמיים אך לא אוותר על הידע של זיהוי תרחישים מסוכנים גם אם במחיר של טעות בזיהוי פעם ב..... , מתוקף הסטטיסטיקה המחייבת. עם כל זה אין לי בעייה , בעייתי מתחילה כאשר ידוע שיש מצב אשר דורש מאיתנו עירנות מוגברת וכי אתה יודע שלעניין לפניך ישנה אפשרות להפוך למכוער.פה ישנה שאלה מעניינת... ידוע לכולם או לפחות לי בכל אופן שהמכה הראשונה של אחד הצדדים היא קריטית. תמיד כדאי להיות זה אשר נותן את המכה הראשונה , מכת ההפתעה. אמנם רוב אמנויות הלחימה מבצעים את אימונם כתגובה למכה או להתקפה מסויימת , בהרבה מקרים בהם הייתי מעורב או עד... האדם אשר התקיף ראשון ניצח ולפעמים הדבר אפילו לא הגיע לקרב עקב ההלם שהשני נכנס בגלל אותה מתקפה. עכשיו , אחרי שעברנו את כל זה , נגיע לעיקר: אם קרה מקרה וזיהיתי מצב שיכול להגיע לידי קרב...ואני מזהה את כל האלמנטים שאני אמור להיזהר מהם...האם לתקוף ראשון בשביל לקבל עליונות ולגמור את העניין כמה שיותר מהר ? או לחכות למתקפה הראשונה של היריב... " אבל הוא התחיל". ובדיוק כמו שכתבת בהודעה מעליי, מה אם ישנו מקרה שיזוהה כבעייתי , ואתה מחליט לתקוף ראשון...ומסתבר לך לאחר מכן שהיה אפשר גם אחרת ולולא אתה לא ביצעת את ההסלמה הראשונה המצב לא היה מגיע לידי כך. דוגמאות לכך יכולות להיות בהודעה שמעליי , ובהודעה שננדין העלה בזמנו... שאלה שמעסיקה אותי קצת....מה אתם חושבים???

amir_aikido

New member
לא חושב שיש תשובה לשאלתך

בכל מקרה, לא נוכן לבדוק מה היה קורה בדיעבד... אני חושב שהאישיות שלך והתחושה שלך את המצב הן הגורמים הכי חשובים במצב שכזה. ואכן, גם אלמנט הסטטיסטיקה משחק פה תפקיד. קשה להתמודד עם סוג המצבים שתיארת, אולי חלק מהפתרון הוא ללמוד ולעשות מאמץ להרגעת המצב מתוך בטחון עצמי בעצמך, אך גם אני אינני בטוח שאני יודע כיצד לעשות זאת. אמיר

אני חושב שפעלת מצויין

לפי איך שתיארת את המקרה, היה לך כל היסוד להניח שאתה עלול להיות מאויים (אדם נראה שיכור או מסומם, נותן אגרוף חזק ללוח עץ, נטפל למישהו ותופס לו את היד...), והכנת את עצמך למצב כזה. אני מניח שלא היית דופק לו את הקסדה לראש או מכניס לו אגרוף עם צרור המפתחות לפנים אם הוא היה מתקרב אליך כשכל מבוקשו היה סיגריה. גם אם הוא היה מבקש את הסיגריה בצורה מאיימת זו לא היתה עילה לתקוף ראשון, אבל כן עילה מצויינת להכנס למצב היכון. האימונים גרמו לך לזהות מצב מסוכן ולהיות מוכן. הבחורה, שהיא ככל הנראה חסרת ידע בתחום הזה, לא זיהתה את המצב כמסוכן ולכן אולי עברה לידו (ולא חצתה את הרחוב לצד השני כשהיא מזהה מבעוד מועד מצב בעייתי), ולכן הוא יכול היה לפנות אליה ולבקש ממנה סיגריה. זו דעתי, רן.

דונתלה

New member
אתה

לא יכול להיות בטוח שסיגריה היתה עוזרת... כי אז אולי הוא פתאום ירצה גם כסף למשל לדעתי פעלת בצורה הנכוכה ביותר כדי להגן על עצמך, אם ויקרה משהו .ומה גם שלפי תאורך עדיף להתרחק מבחור כזה ולא להתקרב (ולחפש צרות) כדי לתת לו סיגריה.לדעתי.

זאת אפשרות אחת (לגבי הבחורה)

האפשרות השניה שהבחורה קראה את המצב הרבה יותר נכון, שיש פה בן אדם במצוקה, שלא יודע איך לבטא את הצורך שלו, שהיה כנראה גם פיסי וגם נפשי. מה שהיא עשתה זה אייקידו במיטבו - ניטרול התוקף תוך מניעת נזק לעצמה לסביבה וליריב עצמו.

גם אני חושבת משהו בסגנון...

זה לא כל כך נדיר שאדם שנראה שונה ומתנהג מוזר הוא בסה"כ אדם שזקוק לעזרה. אמנם קשה לצפות את ההתנהגות אך כבר יצא לי לגשת בזהירות לאדם ב"סגנון" הזה ולהציע לו עזרה בזמן שחבריי צעקו מאחוריי שאני משוגעת ושלא אעיז להתקרב אליו ושהם תכף קוראים למשטרה שתעצור אותו וכו'.. וכו'... בסופו של דבר הוא פשוט היה חולה ואכן נזקק לעזרה, הוא פשוט לא יכל להגות את המילים שהוא רצה. התגובה הפיזית שלך לדעתי היתה בסדר אבל יחד עם הדריכות והעירנות שצריך במצב כזה אפשר גם לנסות להתבונן באדם ולהעריך אם זה אפשרי לנסות להושיט לו יד

יכול להיות שהיא היתה רגישה מספיק

כדי לקלוט את זה שאותו אדם נמצא במצוקה וזקוק לעזרה. זו נק' מאוד מענינת. רגישות מהסוג הזה הרבה יותר מפותחת לדעתי אצל נשים מאשר אצל גברים (אני מקווה שאני לא מעצבן כאן מישהו/י), שמה שהרבה יותר סביר להניח שיראו באירוע כזה את הסכנה להתפתחות אלימה. בכל מקרה אני מקווה בשביל אותה בחורה שגם בעתיד תשים לב מה קורה מסביבה ושלא תיקלע לעולם לאירוע אלים בגלל שלא שמה לב או שטעתה בקריאה שלה את המצב.

«Jimmy Page»

New member
Better safe than sorry

אני חושב שזה נכון לגבי הכל. עדיף להיות יותר-מדי-דרוך, מאשר לא להיות דרוך מספיק, ולחטוף ברגעי אמת. באותה מידה, הוא היה יכול להיות בן אדם שיכור ובמקום לחפש סיגריה, לחפש לדפוק למישהו מכות. ואתה היית שם. אז עשית נכון, כשנכנסת לעמדת תקיפה. המצב מאיים, יש פוטנציאל לסכנה... לא עשית שום דבר לא נכון.

ננדין

New member
יש כזה דבר יותר מידי דרוך...

בגלל זה יש הרבה פליטות כדור במחסומים... אני לא זוכר מי מאורחי הפורום סיפר על חשיבות שיעורי משחק כחלק מהגנה עצמית אבל אני מאוד מסכים עם זה... חשוב להיות דרוך ומוכן לקרב ו BOOGIEMAN, פעלתה נכון (אני מקווה שהייתי עושה אותו דבר...) אבל אני חושב שיכולת משחק שתתן לך את האופציה להסתיר את העובדה שאתה מוכן לקרב או להחצין אותה (לפי בחירתך) תשמש כלי חזק ביותר במידי המתגונן... החיים זה משחק, לא? (לרוב לא משתפים אותי במשחק...)

Boogieman

New member
אה, יכולת משחק זה חיוני לגמרי.

כבר יצא לי, בזכות זה, להחלץ ממצבים שבהם האימון שלי עד עכשיו (ועוד איזה 10 שנים קדימה) לא היה עוזר לי. במקרה הזה, לא הראתי סימן שאני מכין את עצמי, לא עשיתי שום דבר שנראה "קרבי" ולא יצרתי קשר עין. החצנה מתאימה לסיטואציות שונות לחלוטין, מהסוג שבו אתה מקווה לנטרל סכנה בעזרת איום, וזה הימור כי אתה חייב להיות מוכן לממש את האיום שלך.

Boogieman

New member
מסקנות בינתיים.

בגדול, אני מסכים עם מיתר נדיר, הבחורה בהחלט שיחקה אותה הרבה יותר טוב ממני. אגב, הוא לא ביקש ממנה סיגריה, היא ניגשה אליו והציעה לו בעצמה. מצד שני, היא העמידה את עצמה בסכנה שאילו היתה מתממשת, היא לא היתה יודעת להתמודד אתה (כנראה). אז אני פעלתי נכון, אבל עשיתי חצי עבודה. הדבר הנכון לעשות היה להכין את עצמי לעימות, ואז לגשת אליו ולהציע לו סיגריה.

Justie

New member
עירנות רבותי, עירנות.

קודם כל יפה לך שהיית עירני וידעת לפענח מצב עם פוטנציאל לאלימות, אף פעם אי אפשר להיות מספיק מוכן. דבר שני, הסנסיי שלי חוזר ומדגיש, שימוש בטכניקות פיזיות זה רק 5% של הגנה עצמית שאר 95% זה לדעת למנוע ולהימנע מלהיכנס למצבים של אלימות, כמו כן הוא תמיד אומר שאם הגעת למצב אלים, הפסדת! אני אישית לא נקלעתי למצב שבו אצטרך להשתמש באלימות כבר הרבה שנים וזאת מאז שהייתי קיו 7, אז כנראה שלמדתי דבר או שניים בקיו 8-9. (או כמו ששואלים אותי כל הזמן, יצא לך להשתמש במה שלמדת?... כן אבל לא מכות...) מהבחורה כולנו למדנו ותודה ששיתפת.

למעלה