משהו שקראתי

סלים וארזה

New member
מנהל
משהו שקראתי
ירון ארבל, אחד ממומחי הכדורסל האירופי הגדולים, הוא היום בצוות של ניו אורלינס פליקנס. הוא גם התארח בפורום בעבר (פעמיים).
הוא מתראיין ואומר שגל מקל הוא שחקן שיש לו ראיית משחק טובה ומשחק פיק אנד רול טוב.
http://www.calcalist.co.il/sport/articles/0,7340,L-3646993,00.html

יש לי הרגשה שהבאתו של גל מקל לפליקנס היא לא מעט בגלל ארבל וישראליותו. הרי לפליקנס לא היה צורך דחוף ברכז נוסף כשיש להם את הולידיי, פרדט וגם אוסטין ריברס יכול להוביל כדור. אבל הבאתו של מקל בקלות יכולה לבסס את מעמדו כרכז שני ברגע שיצליח לקלוע יותר טוב מהשדה.

נ.ב. בקי גריפין כותבת שאנטוני דיוויס הוא הקווין דוראנט הבא. ממש לא. דייויס הוא שחקן פנים, דוראנט הוא פורוורד עם יד פנטסטית מכל הטווחים. זה כמו לומר שסטף קארי הוא הקרל מאלון הבא. אם כבר אז אנטוני דיוויס הוא מה שציפו שיצמח מדווייט הווארד.

Puskas

New member
דעתי הבלתי מלומדת
1. לפליקנס בהחלט היה צורך ברכז כי היו להם מעשית רק שלושה גארדים בריאים בסגל שהם הולידיי, ריברס ופרידיט (ראס סמית' הרוקי נשלח לליגת הפיתוח) כשכמובן שהם משחקים בימים אלו עם טייריק ב-2 ובאביט ב-3.
האם הרכז החסר היה חייב להיות מקל? כנראה שלא.. מניח שהיו אופציות אחרות לא פחות טובות אבל רכז הם בהחלט היו צריכים.

2. דייויס זה הדאנקן הבא לדעתי.. פורוורד ארוך ומוכשר שעושה הכל על המגרש (הגנה, התקפה, חס', חט', רב', אס' וכו').
לא סתם כינו את דאנקן הביג פנדמנטל.. גם דייויס מסתמן כאחד כזה..
מי השחקן שניראה כפי שהווארד היה אמור להיות? בוגי קאזינס כמובן.. סנטר טיפה אנדרסייזד בגובה (11'6 כשהווארד הוא 10'6) אלא שבניגוד להווארד, בוגי הוא כישרון על מבחינה התקפית ומפתח לאט לאט את ההגנה והמסירה וזה ניראה מעולה.

סלים וארזה

New member
מנהל
מלכתחילה דאנקן לא היה אתלטי כמו דיוויס
הביג פנדמנטל עשה הרבה דברים יפים, אבל לא ממש התעופף מעל הסל כמו דיוויס. הוא הרבה יותר העדיף משחק עם הגב לסל וקליעה עם הקרש סטייל וולטון. אני יודע שאני כוללני, אבל אני ממש לא רואה דימיון בסגנון המשחק בין אנטוני דיוויס לטים דאנקן.

Puskas

New member
לא אמרתי שהוא בול דאנקן
יש משהו שיש לדאנקן אי אפשר ללמד וזה שכל..לבן אדם יש IQ כדורסל מהגבוהים שראיתי ולמרות היסודות, הגיוון והראש, הוא היה נטול אגו כל הקריירה ודשא צמח סביבו יופי.
דייויס מאוד מזכיר אותו בורסטליות המקצועית בשני צידי המגרש, אני לא יודע האם הוא משתווה לביג טימי ב-IQ כדורסל אבל אין ספק שהוא שחקן אינטליגנטי מאוד וגם אם יש יתרון קל בתחום הזה לטימי אז כפי שאמרת, דייויס עם יתרון אתלטי עליו.
סה"כ שני PF סופר מגוונים, אין להם משהו שהם רעים או אפילו בינוניים בו, בהכל הם מעל הממוצע לגבוה ובחלק מהדברים הם בטופ.
דייויס אגב, כמו דאנקן, שחקן שמאפשר לאחרים לבוא לידי ביטוי סביבו, ממש לא דומיננטי ברמה בעייתית כמו קובי בראיינט נניח.
אני מעריך את זה מאוד כששחקן הוא כישרון אדיר שיכול לעשות 35 ו-15 כל ערב אבל מעדיף לעשות 25 ו-10 ולתת כמה אס' לחברים.
יש לי הרגשה שככל שיתבגר, כך דייויס יהפוך את סגנון המשחק שלו לדומה יותר ויותר לטימי (חוץ מאתלטיות שתמיד תהיה שם).

למעלה