משהו שעלה לי לראש..

Yael Floyd

New member
משהו שעלה לי לראש..

אם האדם הוא לא טורף מטבעו, ובכל זאת, תמיד לאנשים יש את התירוץ של "שרשרת המזון" ושאי אפשר בלי בשר וזה לא בריא וכל זה, קיימת אפשרות לקחת טורף, נגיד אריה, ולגדל אותו כצמחוני בריא וכשר למהדרין? <יעל, סתם סקרנית באופן מיוחד>

NightElf

New member
../images/Emo163.gif תיאורטית זה אפשרי לדעתי...

אם יספקו לאריה את כל מה שהגוף שלו צריך,חלבונים,וויטמינים וכולי אז זה יהיה אפשרי לגדל אריה צמחוני\טבעוני,זה עניין של תקציב פשוט לדעתי,ויקר בטח...

TheHead

New member
היה כתוב איפשהו

אולי אפילו כאן? שהכלבה הכי זקנה בבריטניה (בת 22. זה יותר ממני!) ניזונה מתזונה טבעונית. הבעלים שלה דאגו לזה. אם גרמו לכלב לאכול את זה אני מניח שגם האריה יוכל, למרות שחלק גדול ממה שהוא עושה זה הפעילות הפיזית של ריצה וכו'... מה כבר יישאר לו לעשות אחרי שתקחי את זה ממנו? או שתבנו לו איילה מטופו? בכל מקרה, תפוח אדמה. |המן|

Neta558

New member
לא הייתי ממהרת להשוות בין כלב לאריה

כלב הוא חיה שבויתה משך שנים, את האריה ניתן לפעמים למצוא אפילו בטבע (אבל מהו בכלל טבע בעולמנו?). מערכת העיכול של טורפים בנויה שונה מאשר של חיות צמחוניות. אני לא בטוחה שכל חיה טורפת ניתן לגדל ללא בשר. מבנה שונה של מערכת עיכול, משמעות יכולות עיכול אחרות. זה יכול להתבטא באורך המעיים, ברמת חומציות, במספר קיבות וכו'. ואם מישהו באמת יודע את כל הביולוגיה שמסתתרת מאחורי הנושא, אשמח לשמוע וללמוד
(אשמח גם לקרוא מאמרים, אפילו באנגלית, בנושא)

יש להבדיל בין אוכלי כל לטורפים...

כלב הוא אוכל כל מובהק, כל הצרכים הפיזיים שלו יכולים להיות מסופקים ע"י מזון מן הצומח. אריה לעומת זאת (או כל חתול אחר למען האמת) הוא טורף מובהק, הוא יוכל להתקיים מתזונה צמחית, אך ורק אם תהיה מועשרת בתוספי מזון, או שתהיה מאוד מאוד מיוחדת. (ובלתי סבירה בעליל אני משער).

yaeltal

New member
ממש לא.

אריה הוא טורף מובהק והגנים שלו הם שהופכים אותו לכזה, לא הסביבה. כדי להפוך אריה לטבעוני תצטרכי להעביר אותו שינוי גנטי מהותי, שלאחריו מה שייוותר כבר לא ממש יוגדר כאריה. זה לא שאפשר נניח רק לשנות את הגנים שאחראים על אורך המעיים או על סוג השיניים (נניח וניתן היה לעשות כזה דבר) וכך להפוך את האריה לצמחוני. גם מכיוון שקבוצה הרבה יותר גדולה של גנים אחראית לכך שהאריה יהיה טורף (גנים שקובעים, מעבר לעניין הלעיסה והעיכול, גם דברים כמו ההתנהגות התוקפנית הדרושה לשעת הטרף, מאפיינים גופניים שדרושים בשביל לטרוף, התנהגות התא המשפחתי של האריות ועוד המון דברים נוספים) וגם מכיוון שגם גנים שלא בהכרח קשורים לנושא הזה יושפעו מהשינויים- כי אם יש קבוצת גנים מסוימת שהיא קבוצת הגנים של אריה, השילוב עצמו הוא שמאפשר את שרידתם של הגנים בקבוצה הזו.

למעלה