משהו שעובר לי בראש...

בלאגנית

New member
משהו שעובר לי בראש...

רציתי לשאול את הבנות פה שכותבות בפורום...איך משפיע עליכן (אם בכלל) הנושא של קניית נשים ונשים שמוכרות את עצמן בזנות, כשאתן מחפשות בן זוג? זה לא מוזר לכן שלכאורה כשאתן יוצאות עם מישהו יש תחושה של רצון לשיוויון וכיבודכן בתור נשים,אבל מצד שני איפשהו בכל מני מקומות אפלים ,מתרחשים דברים משפילים שעושים לנשים, בנים שהולכים לנערות ליווי וככה מקבלים אישה ואיך זה גורם לכן לחשוב כשאתן נמצאות עם מישהו שאומר לכם שהיה בעבר אצל זונה...זה לא גורם לכן קצת לחוש נחותות יותר בתור נשים? שכאילו יש מקומות שאשכרה בנים יכולים לקנות נשים ולעשות איתן מה שבא.... זה משהו שחשבתי עליו וגם השרשור הזה גרם לי להעלות את ההודעה אשמח לשמוע את התייחסותכן\ם

האמת שממש לא-

אני מאמינה שמדובר בבחירות- בבחירה שלנו איך שיראו אותנו- אם נתנהג כאנשים מכובדים כך יראו בנו. לגבי בחור שהלך לזונה- כל עוד זה היה משהו חד פעמי כהתנסות, זה בסדר מצידי אבל אם הלך כמשהו קבוע זה כבר יעורר בי סימן שאלה מה הוא מחפש אצלי- סקס או יותר מזה.

ס א ט י ן

New member
למזלי בן זוגי לא עשה את זה

אחרת היה לי קשה להיות איתו מבחינה מוסרית...זה היה מאד מפריע לי. אבל זה לא גורם לי להרגשי נחותה. עצם העובדה שעושים דברים כאלו לנשים מסוימות לא אומר עליי שאני נחותה יותר מכל אחד אחר. זה ידוע שמאד ומתמיד האישה היתה במעמד נחות יותר, וגם היום, למרות הליברליות הגדולה יותר ולמרות שמנסים לשנות את זה, לנשים עדיין יותר קשה במקומות כמו העבודה או אפילו על הכביש.... מצד שני, אני אישית, לא מרגישה את האפליה על עצמי. זה נראה לי הרבה יותר רחוק. וכמו כן אני גם מצפה מבן זוגי שיתיחס אליי בשוויון מלא. ובקשר לנשים שמוכרות את גופן. יש גם גברים שמוכרים את גופם... הכל מתחיל לקבל יציבות מסויימת. ועד כמה שזה מזעזע, זה מניחה שזה גם עניין של בחירה. כי לא משנה איפה נולדת ומאיפה באת- אם יש לך אופי חלש, תוכלי להפוך לזונה גם אם הגעת מבית עשיר עם שני הורים, ולא רק אם נולדת למשפחה ענייה ואין לך שום דרך לפרנס ואת מסתבכת עם המאפיה ואחרים.

תראי

אני לא רואה את עצמי כחלק מקבוצה ענקית שנקראת "נשים", כי אין כזה דבר, נשים הן לא קבוצה. הן בעלות סטטוס משותף שנקרא "קטיגוריה מינית". אני לא רואה קשר ביני לבין הנשים האלו שעוסקות בזנות כאילו שהן מייצגות הנחיתות הנשית. אם את משתמשת במילה "נחות" כשאת מדברת על הנושא הזה של הזנות וסחר בנשים, אז הרשי לי גם לומר- שאם הנשים נחשבות נחותות על שמוכרות את עצמן, גם הגברים נחשבים נחותים לא פחות- על שהם אכן באים ו"קונים". אני לא רואה קשר ביני כאדם יחיד, כפרט בחברה, לבין הדברים האלה שקורים, ובטח שאף אישה לא צריכה לחוש בושה ואשמה משום ב"מקומות אפלים מתרחשים כך וכך דברים". האשמה היא למעשה לא על מין מסוים- זכר או נקבה- אלא על שני המינים. או בעצם יותר נכון לומר - על מין אחד ויחיד- על המין האנושי כולו. אני חושבת שאם אישה מכובדת יוצאת עם בחור מכובד, שניהם לא מתעסקים כלל בנושא הזה. הנושא הזה לא מעסיק אותם, והם לא חושבים עליו כגורם לבושה ונחיתות בין המינים. לסיכום הנושא לא משפיע עליי כלל כיוון שאני לא רואה את עצמי כחלק מזה. אני מודעת לכך שהדברים האלו אכן מתרחשים, אבל אני לא רואה שום סיבה מדוע עליי לחוש אשמה מעצם היותי אישה כל עוד אני לא תחת הקטיגוריה של "נשים אשר עוסקות בזנות". אני חושבת גם שלא תהיה לי בעיה לצאת עם בחור שהיה בעבר אצל זונה וראה בזה איזו חוויה חד-פעמית שסקרנה אותו והוא רצה לנסות, וכמובן שאני מסכימה עם מי שכתבה פה מעליי שאם הדבר חוזר על עצמו בקביעות זה מצביע על בעיה מסוימת.

נקודה נוספת שרציתי להעביר...

שאם כבר מרגישים נחיתות זה צריך להיות על כך שאנחנו כביכול שייכים למין האנושי שבו מתבצעות הזוועות האלו, אבל שוב, המין האנושי הוא לא קבוצה אלא קטגוריה. ולכן אני מניחה שאף אדם לא יחוש בושה על כך שהוא משתייך למין האנושי, על אף שהוא יודע על הדברים הזוועתיים שהמין האנושי יכול לעשות ולגרום. לסיכום- הנשים לא צריכות לחוש נחותות על כך שנשים עוסקות בזנות אלא שני המינים...

האמת שאין כאן עניין של בושה

אם בן הזוג התנסה בעבר בקיום יחסים עם "זונה" שיבושם לו בתנאי שההתנסות היתה חד פעמית ושלא גרר איתו איזו מחלת מין. ישנה בעיה כואבת ורגישה בנושא סחר בנשים. חלק מהעוסקות במיקצוע מוברחות לארץ בדרך לא מקובלת ולכן מסתבכות עם סוחרי הנשים.(רצוי לציין שוב שהבנות אכן יכלו למנוע את הגעתן לארץ וליפול במלכוד במידה והיו חושבות לרגע מי האדם שעומד מולם ומדוע עליה לתת את הדרכון ולשמוע שבכדי להגיע לישראל הן יצטרכו לשמור על חשאיות. ובכלל, האם הגיוני שבמדינה שלא שלהם הם יוכלו להרויח כל כך הרבה כסף מעבודת ניקיון או טיפול בקשישים/ילדים, תחשבו לבדכן האם כל זה לא מדליק לכן
?). אך יש גם נשים שבוחרות לעסוק בזה מרצונן הפרטי, לצערינו הרב. נחותה מעולם לא ארגיש מפני שלמיטה חולה בטוח שלא אכנס.

למעלה