משהו שמציק לי.......

משהו שמציק לי.......

ידוע שאצלנו בחברה הישראלית נהוג להציב יעדים ולצפות ממך כאינדבדואל, לעשות דברים עד גל 30 וגם אחרי, כי כך נהוג. לדוגמא: לטוס אחרי צבא, לסיים תואר, להתחתן, להביא ילדים וכיו"ב. ואף אחד לא ממש עוצר לחשוב לרגע האם המסלול הזה נוח ומתאים לכל אדם כפרט. יש לי ידידה שכל הזמן אומרת לי "יו אני עוד מעט בת 30 ולא הספקתי כך וכך" ואני שואל "מה לא בסדר בלעשות את זה בגיל 31? (למשל) אותו קונספט חברתי מכניס אותי ללחץ דווקא מבחינה תעסוקית כי ידוע שאם אתה לא עובד, אתה לא ממש שווה וישר כולם חושבים שמשהו דפוק בך (והרי כולנו היינו מובטלים ונתקלנו בשאלות חטטניות והערות עוקציניות) סוג העבודה שלי הוא כפרילנס ולפעמים יש לי ים עבודה ולעיתים אין לי. בימים האלה, אני יושב ומשתגע ממחשבות (וכמובן שלא משתף בהם אף אחד ואפילו לא את הפרטנר שלי) אבל מציק לי שפתאום אני חושב שאם אני לא עובד אז אני לא שווה וכל אותם תכונות חיוביות שיש לי מתגמדות לנוכח העובדה שכרגע אין לי עבודה הפרטנטר דווקא מבין ותמיד אומר לי "עוד לא למדת שככה זה אצלך, אל תתרגש" אבל אני מרגיש חרא עם עצמי למרות התמיכה. הקטע שבגלל שה"חברה" הכניסה לי את זה לראש זה משגע אותי ואני בטוח שכל אחד נתקל במחשבה של למה צריך לעשות משהו כי החברה מצפה מכם ואני אתן דוגמא שכן תבינו נניח...הבאת ילדים לעולם- לא כל אחת מוכנה לזה אבל מצפים ממנה להיות מכונה לייצור ילדים

../images/Emo45.gif צודק , צודק מאוד .

עבדתי במקום מסויים לפני שנתיים , ואני יודע מה זה פרילנס (אני לא כזה) . לא כולם עושים את אותם דברים כי כך נהוג . לא כל אחד זורם עם הזרם . לדוגמא : אני לא ממש הבנתי את הקטע הזה של לטוס לפני\אחרי צבא . לא ממש עשיתי את זה . לא סיימתי שום תואר . (להתחתן היה בעצם כנראה החלום החבוי שלי , ואולי לכן הגשמתי אותו , למרות שלא חשבתי בכלל שזה יקרה לי , ועוד כל כך מהר) . אנחנו חלק מהחברה , אבל אנחנו גם אינדיבידואלים . כל אחד בוחר להיות דומה במשהו , וגם\או יחודי ומיוחד בפני עצמו . ההודעה שלך הזכירה לי מישהו (אותו מישהו שכנראה היה פרילנס בעבודה שעבדתי לפני שנתיים , והיה גדול ממני בכמה שנים). אז אם אתה אותו מישהו , או מישהו במצב דומה (כמו המשפט האחרון בהודעה שלך) , אם אתה נשוי יחסית טרי , ועדיין ללא ילדים , אז קחו את הזמן ואל תמהרו . לא נראה לי אבל אמנם , שבכל משפחה זה כך , שכל אחד ואחת , כל הורה והורה , מצפים מהאישה להיות מכונה לייצור ילדים. לא נראה לי , אבל אם אתה כותב שכן , זה ממש לא חובה .

אחד/ת שעובד באופן עצמאי...

בזמן שנוח לו..... לפי קריטריונים שהוא קובע היום יש הרבה פרילנס בהמון תחומים....הבנתי שזה לא רע העסק הזה.

אני חושבת שהבנו את דבריך ../images/Emo45.gif

אני בהחלט נוטה להסכים איתך... אך משהו שאני החלטתי בחיי....אני לא עושה כלום שהחברה מצפה ממני...אני עושה מה שאני רוצה ומה שהכי טוב לי
מה אחרים חושבים על זה? ת'אמת? לא מזיז לי בכלל....זורמת עם ה
...זורמת עם הרצונות..... ומבחינתי כלום לא נהוג אלא רק מה שאני אחליט עבורי...לגבי אחרים...שיעשו מה שבא להם.

למעלה