משהו שמציק לי בגן

משהו שמציק לי בגן

מפריע לי קצת היחס של הגננות בגן של הבת שלי בת השנה. הם כל היום מסתובבות עם פרצוף חמוץ, עושות טובה שאומרות בוקר טוב (מילא לי אבל לילדים...). מתייחסות לילדים בחוסר רגש.
דוגמא שהרגיזה אותי השבוע.
יום ראשון שמתי את הילדה בגן ואחרי חצי שעה אמרו לי לבוא לקחת אותה. כבר ב8.5 בעלי התייצב ואמר שהיה לה 39 חום. אחרי מנוחה של שעתיים הבריאה לחלוטין!! היה לה קצת חום לקראת ערב, אבל בלילה ישנה יפה מאוד והייתה בערב פעילה, חייכנית, כמו שהיא תמיד.
בלי יותר מידי התלבטות ביום שני שלחתי אותה לגן. הגננת סירבה לקבל אותה בטענה שאתמול היה לה חום ולא עבר 24 שעות. אמרתי לה שמ8 בבוקר אתמול עד 8 בבוקר היום זה 24 שעות בלי חום והילדה אחרי הגן כבר חזרה לעצמה. היא מתווכחת איתי ולא רצתה להכניס אותה. אחרי ששכנעתי אותה ניטפלה לי לעין של הילדה "יש לה דלקת בעין, היא תדביק ילדים אחרים". נכון שהיה לה קצת לכלוך בעין, אבל להגיד שזאת דלקת...קצת הלכה רחוק מידי. בסופו של דבר אחרי כמה דקות שאני מתעקשת לא להישאר בבית עם ילדה בריאה ולהפסיד יום עבודה, היא אמרה שתקבל אותה ואם יהיה משהו אז תקרא לי.
לאחר כחצי שעה התקשרתי לגן להגיד לה שתשים לב אליה ושגם אם יהיה לה חום שלא תיתן לה לבכות כל כך הרבה זמן עד שנגיע. (באותו יום שהיה לה חום היא בכתה בפינה כמה דקות טובות, עם דמעות ונזלת שלא ניגבו לה).
אתמול הוצאנו אותה מהגן הייתה אפטית, כועסת, אכלה כאילו כל היום לא האכילו אותה, אם מישהו רק סובב לה את הגב התחילה לבכות, לא החליפו לה בגדים, יש לה שריטה בחזה כנראה מטבעת. אמרנו שבטוח בגלל שדיברתי עם הגננת אז הביאו לה יחס לא יפה שכנראה פגע בה.
היום באתי לגן ורציתי לברר מה היה אתמול, הייתה רק גננת אחת בבוקר ש"במקרה" לא הייתה אתמול, ולא יודעת כלום, ולא יודעת עם מי אני יכולה לברר על האתמול.
משהו פה מריח לי חשוד יותר מידי.
המנהלת חולה מיום ראשון, אז אי אפשר לתת לה על הראש לגביי ניהול צוות העובדות.
מה הייתם עושות אם זה היה קורה לכן?
רק אציין כי בפסח נעבור דירה, ואני כבר מבררת אפשרות להוציא אותה לגן שיהיה קרוב אלינו. אבל בינתיים אין לנו ברירה.

רק אם את מוכנה לקבל בקורת תפתחי.

יתכן שאפשר היה לנהוג בכם קצת יותר ברגישות, יכול להיות שהיה מקום לתת יותר יחס בבוקר לילדה החולה, אבל!!!
ילדה שנלקחה הביתה עם 39 חום היא לא ילדה בריאה.
ילדה שיש לה קצת ,לכלוך" בעין אחרי שהיה לה חום גבוה זה אומר שהיא עם דלקת עיניים או דלקת אחרת.
במקרה שאת מתארת הייתי מתעקשת לקבל אישור מרופא שאכן הילדה בריאה ויכולה להיות בגן.
האם יכול להיות הכעס שלך נובע ממקום של קושי לתת מענה נכון לילדתך החולה? הבעיה היא לא רק שלך אנחנו חיים בעידן מאד תובעני , עם מדיניות העסקה שאינה תומכת בהורים עובדים. אין אמפתיה ויש סכנה ממשית לאבד מקום עבודה בגלל העדרויות רבות. כך שהלחץ שהורים מצויים בו הוא ברור ומובן. עדיין הילדים צריכים לקבל טיפול יחידני בעת מחלה. עדיין לגננות יש אחריות כלפי כל ילדי הגן ובגן אין אפשרות לנטרל איש צוות בכדי לבודד ולטפל בילד/ה חולה.
גם אם תעברי לגן אחר, כדאי שתוודאי שכך נוהגים עם ילדים חולים מכיוון שאם לא הרי שאת חושפת את הילדה שלך למחלות מיותרות בגן שיאנו נושא באחריות לבריאותם של כל ילדי הגן.
שיהיה לכם בהצלחה ובבריאות בהמשך דרככם .

היי יש לי תשובה

1. תהיי יותר סבלנית ותבדקי עוד הפעם את כל הנושא
2. אם ראית שזה באמת ככה תחכי ותפני למנהלת
אני ממליצה לשמור על קור רוח

למעלה