משהו שמפריע לי...

אסננוש15

New member
משהו שמפריע לי...

ערב בחירות קרב. איש איש ומפלגתו יוצאים בקול רעש גדול, כל אחד מנפנף באג'נדה שלו....

מפריע לי דבר אחד. למה כל מפלגה שרוצה לזכות במספר גדול של בוחרים ישר מציעה מצע של שינאה לחרדים, סחטנות חרדית וכל זה?

שלא תבינו לא נכון, יש לי ים של טענות על המפלגות החרדיות (גם אלו שאינן חרדיות) רק מפריע לי איך מפלגות שעד עתה ישבו בשקט, מריחות בחירות.... וישר כולם קמים ומריעים רק על עניין החרדים על כל בעיותיו .....

מרגיש לי כאילו, שכל מי שרוצה להיבחר ולזכות ברוב קולות, לא יזכה אם לא ינפנף (רק?) באג'נדה של " נגד הסחטנות חרדית".

אוקיי, ישנה סחטנות, רק עכשיו נזכרתם? זה המצע שלכם בלבד? על המצע הזה בלבד נבחרים מפלגות בכנסת?

מה אתם אומרים?

לאונידס

Active member
לומדים את העניין הזה באסטרטגיה שיווקית

אני אנסה ממש לתמצת ואני מקווה שלא אחטא לאמת יותר מידי.

לכל מפלגה יש את בנק הקולות שמובטח לה, המאבק הוא רק על הקולות המתנדנדים.
נקח למשל את הליכוד מול מפלגת העבודה, בתחום המדיני בפשטנות (ורוב הבוחרים לצערנו אנשים די פשטנים) הם מייצגים ימין מול שמאל.
במערכת כזו קולות הימניים מובטחים לליכוד והשמאל לעבודה, המאבק הוא על קולות המרכז.
לכן לליכוד לא כדאי להראות שהוא ימני ולעבודה לא כדאי להראות שהם בשמאל, שתי המפלגות ינסו להראות שהן במרכז.
כמובן שאחרי הבחירות כללי המשחק משתנים, נתניהו צריך להראות למי שהוא בחר בו שהוא אכן ימני ולכן ישכח את המרכז ויכרות ברית עם מפלגות הימין.

כנ"ל לגבי הנושא החרדי.
לכל הציבור בישראל (שאיננו חרדי) נמאס כבר מהסיפור הזה. כולם אחידים בדעה שצריך לשנות את כללי המשחק.
מבחינת המפלגות לא חשובה כאן האידיאולוגיה, לא חשובה מה דעתן ופועלן האמיתי בנושא החרדי ויחסי דת ומדינה אלא חשוב לנסות לקבל כמה שיותר קולות מהמאגר הזה.
לכן מרבית המפלגות הציוניות רואות מאגר בוחרים שכדאי לנגוס בו ולכן נוקטות ברטוריקה דומה.
כמו בדוגמה של שמאל-ימין שןם דבר מהרטוריקה הזו לא מצביע על דרך הפעולה של אותן מפלגות יום אחרי הבחירות. זו גם התשובה לשאלה שלך "למה עד הבחירות ישבו בשקט".

היית יכולה לשאול אם אחרי פעמיים/שלוש הציבור לא יבין את התרגיל ואי אפשר יהיה להשתמש בו יותר אבל הנסיון מוכיח שרוב האזרחים בישראל מטומטמים (לפחות בעניין הפוליטי) בצורה בלתי רגילה, לא לומדים כלום.
תושבי עיירות פיתוח ובכלל אוכלוסיה קשת יום ממשיכים לבחור במפלגה הכי רעה להם.
הציבור התורם בוחר במפלגות שמטפחות טפילות.
החרדים בוחרים במפלגות שהכי רעות להם (החרדיות)
וכו'.

כמובן שהדברים יותר מורכבים, יש יותר משני נושאים והם משולבים אחד בשני אבל זה מה שקורה בגדול.

בקיצור באסטרטגיה הזו אין שום יחודיות לנושא החרדי. זהו אחד הנושאים שבעיסוק בו אפשר לקבל קולות והחרדים יכולים לישון בשקט, אחרי הבחירות נתניהו ימשיך לשחד אותם על שמאל ועל ימין.

אסננוש15

New member
כלומר

לשיטתך, אם הבנתי נכון, מפלגה שרוצה לזכות בקולות המתנדנדים, תנפנף בבעיה הכי אקוטית, הווי אומר חרדים? אז אני שואלת אם זו היתה בעיה קריטית כ"כ , (ואכן בהרבה תחומים היא כזו..) אז איפה הם היו עד עכשיו? על כך אני שאלתי. הבנתי מה ענית, אבל זה לא ענה על שאלתי ברמה מהותית.

זה מה שכואב לי בכל הפוליטיקה המסריחה. ולכן אני כ"כ מאמינה במפלגה כזו או אחרת.

תושבי עיירות פיתוח ובכלל אוכלוסיה קשת יום ממשיכים לבחור במפלגה הכי רעה להם.
הציבור התורם בוחר במפלגות שמטפחות טפילות.
החרדים בוחרים במפלגות שהכי רעות להם (החרדיות)

בגדול אני מסכימה איתך.

מעניין אותי לדעת, אתה מצאת מפלגה שאין בה את כל מה שתיארת?! (יכול גם לא לענות... :) )

גדול הפוליטקאים שכל הזמן "מיישר את המפה" הוא כמובן ביבי. לא אוהבת את ההתנהלות הזו שלו , כי זו התנהלות שרק שומרת על הקיים ולא משנה כלום בפועל.... ואני ממש לא סובלת את זה....

כי לאורך כל הדרך, לא מגיעים לשום מקום בדרך הזו. כך היה עם מחאת הרופאים, כך היה עם הפגנות על הדיור, כך היה עם מאבק הקוטג'.... סתם חרטא, כמו שאמרתי תמיד...

Sophalin

New member
אני חושב שפספסת את כוונתו

הוא לא אומר שהחרדים היום הם בעיה בוערת יותר משהייתה בעבר.
הוא אומר שכיום זה טרנד יותר חם מטרנדים אחרים בפוליטיקה הישראלית.

לאונידס

Active member
לא הבעיה האקוטית, הבעיה שבקונצנזוס

כנראה שלא הבנת את תשובתי לכן נראה לך שלא קיבלת תשובה מהותית.
הרוב המוחלט של אזרחי המדינה חושב שיש בעיה בהתנהלות של האוכלוסיה החרדית ומול האוכלוסיה חרדית, כמעט כולם מסכימים.
חשובה ההסכמה הכללית, בכלל לא חשוב אם זוהי הבעיה הכי חשובה.

אז מה יעשה מי שרוצה להבחר? יגיד ההיפך? יתעלם? בודאי שיגיד שיש בעיה שדורשת פתרון.
וכמו שאמרתי אין שום קשר בין מה שהוא עשה אתמול, מה שהוא אומר עכשיו ומה שיעשה מחר.

deathcaster

New member
בהמשך לשאלתך ולהודעתו של ליאונידס

אפשר לשאול אותה שאלה על המפלגות החרדיות, שגם בתקופה שקטה ששאר המפלגות אינן "מנגנות" על שנאה לחרדים, גם בתקופה שאינה תקופת בחירות, אותן מפלגות חרדיות בוכות על אפליה חילונית בכל מיני צורות שקיימות רק בדמיונם של חברי הכנסת.

זה בדיוק כשם שמפלגות הימין מתלוננות על הבעיה הדמוגרפית הערבית.

אסננוש15

New member
לא יודעת מה לומר

אני לא שונאת אף אחד, אני שונאת טרוריסטים.

סתם כתבה מסיתה.

אסננוש15

New member
אין דבר כזה "תקופה שקטה "

בפוליטיקה. תמיד קיימים עימותים חרדים - חילוניים במפלגות השונות. אז פעם זה בא ממפלגות הימין ופעם אחרת זה בא ממפלגות השמאל..

אבל אין מפלגה ללא רבב. מצאת אחת כזו?

rachel437

New member
החרדים

מטיפים שנאה נגד החילונים כל השנה והחילונים צועקים נגד המסחטה החרדית רק בתקופת בחירות. מה עדיף?

rachel437

New member
לי גם מפריע

שהחילונים לא יוצאים נגד החרדים כל השנה ונזכרים רק בתקופת בחירות.

למעלה