משהו שמעצבן

משהו שמעצבן

אני גר ברעננה, ואין פה אנשים שאוהבים את המוזיקה הזו. אין לי עם מי לדסקס, לריב, לחלוק על המוזיקה המצוינת הזו. אין לי גם עם מי ללכת להופעות של להקות קאברים לפרוגרסיב (כמו אגרול, שמעתי עכשיו כמה שירים שלהם, מדהים). ברעננה כולם צפונבונים שלא ידעו מוזיקה טובה גם אם היא תיפול להם על הראש. תעזרו לי! זה לא שאני לא מסתובב עם אנשים שכן אוהבים את המוזיקה הזו... פשוט, אין אנשים שאוהבים את המוזיקה הזו ברעננה... אני יודע שזה לא קשור, אבל הייתי חייב להגיד משהו!!

screwdelulu

New member
מצבך עוד טוב, שים לב

אני גר בגליל בישוב שיש בו 56 משפחות. בכל האיזור אני שמעתי על מישהו אחד שאוהב את הסגנון ולא דיברתי איתו בחיים שלי. כשאני אומר אזור אני לא מדבר על איפה שאני גר אלא על המועצה האזורית כולה. הנסיעה מכאן למרכז (איפה שיש הופעות) היא בערך שעה וחצי, שזה די הרבה. אז יחסית מצבך עוד טוב וחוצמזה פ ו ר ו מ י ם אחלה דבר לאנשים כמונו

RamiSun

New member
צייד בודד הוא הפרוגיסט....

כך זה היה בעבר וכך זה יהיה תמיד, אבל דווקא היום בעידן האינטרנט והפורומים, יש איפה לדבר.... (קבוצת תמיכה ללוקים בתסמונת פרוגיות בלתי אמצעית)

כגלילי אל גלילי

גם אני גר בגליל, בישוב שיש בו קצת יותר מ56 משפחות, והאמן לי שאני שמח שיש עוד גלילי עם נשמה מוסיקאלית. אני רק אפתיעך ואומר שיש כאן הרבה יותר ממה שאתה חושב, כולל אמנים רבים שמסתתרים בכל מני יישובים עלומים מתחת לגדר הצפון. אז לא נוסעים לת"א, כי זה רחוק, אז מה. איפה אתה יכול לראות תל-אביבי, יושב בין עצי פרי, נופי הגליל נפרשים לנגד עיניו, רוח קרירה מלטפת את פניו בזמן שהתל-אביבי נמס בחום ובלחות, כוס יין משובח מיקבי הגליל בידו, ומהמערכת בוקעים הצלילים המטרפים של Octopus של Gentle giant. האמן לי, כל מי שבא לכאן, הושב מול הנוף, לגם מן היין ושתה מן האוויר, עם התבלין המוסיקאלי, לא רצה לחזור מכאן אל המישור המהביל. אחד גלילי יקי

screwdelulu

New member
מר יעקב

נו אז בן כמה אתה? מה הלהקות האהובות? מנגן? מכיר את דודו קורן?

תשובות

א. רמז - בני הבכור לומד בכיתה י´ בתיכון משגב ב. יש כל כך הרבה, בוא תראה ותשמע (על כל פנים הצמרת שלי, מאז שנות השבעים העליזות היא: 1. Genesis 2. Strawbs 3. Jethro Tull 4. Gentle Giant 5. Yes ובערך עוד מאה... ג. לא, אינני מנגן ד. לא, אינני מכיר את דודו קורן לסיכום, אתה מוזמן. אני טס מחר לארבעה ימים ואחזור ביום חמישי. חפש בלי בושה את הטלפון שלי במדריך משגב (דליה ויעקב אשכנזי), צלצל ובוא להתרשם. יקי

אתה מדבר?

אני גר בגולן בישוב של 48 משפחות,אם מישהו אצלנו רוצה להתאבד,הוא נשכב על כביש הגישה של המושב ,בסוף הוא ימות,מרעב או התייבשות,הצבע הגיע לטלוויזיות כאן,בערך עשר שנים אחרי שהוא הגיע למרכז... ושני האנשים היחידים באזור שלי שאוהבים פרוג,מתגוררים במועצה האזורית השכנה,בגליל(זה אתה גנבת לי מתחת לאף את הדיסק של camel live מטבריה?) אבל זה סתם בצחוק ,אני ממש אוהב את האזור,אעפ"י שהקרתנות הזו אכן יוצרת ניתוק מההתרחשויות בסצינה המקומית,שמה לעשות,ממוקמת במרכז.

the band member

New member
על מה אתם מתלוננים?../images/Emo4.gif

אני גר באילת, העיר הדרומית בארץ. 99.99999 אחוזים מהאוכלוסיה באילת הם ערסים, מבלי לפגוע באף אחד. כמובן שעוד לא נפגשתי בערס ששומע רוק מתקדם, אך כמובן שיש באילת בערך 0.0000000001 אחוז שאתם אפשר לדבר (וזה לא הרבה). לא הזכרתי את המרחק של אילת מהמרכז, משהו כמו 5 שעות נסיעה. לא שאני מזלזל, אך אני לא בטוח שמשתלם לי לנסוע עד המרכז וחזרה כדי לשמוע קאברים, למרות שאין לי ספק שרובם מצוינים. אז אתם לא במצב גרוע כל כך, אחרי הכל...

seafox

New member
לכולם יש את הצרות שלהם..

גם אני גר באילת...אבל יוני,לא 99.9999999אחוז הם ערסים יש פחות אבל עדיין הרבה [כמו בכל מקום] ויש כאן עם מי לדבר ולנגן קצת...אני יודע שיצא לי לנגן קינג קרימזון ופינק פלויד בכמה הרכבים ואני מצפה לעשות את זה עוד אבל אני גם רוצה לראות הופעות...אז מי שהולך להופעות מהסוג הזה שיגיד לחברי הלהקה שהוא רואה שיבואו לאילת כי יש להם קהל...

לאורלין

New member
אתה לא לבד!

היי, מה המצב? רק שתדע שבמרחק של נסיעה בקו אחד 47 או 48 על אוטובוס במשך כ-רבע שעה יש משהו (אהם) ששומע רוק מתקדם... והולך להופעות....

amirbtv

New member
לא לדאוג יותר מדיי

אני מאיזור הקריות ולשמחתי הרבה הצלחתי ב 8 שנים האחרונות שאני מכיר רוק מתקדם, "לחנך" אנשים להקשיב למוסיקה הזאת. בהתחלה היה קשה, כי לאף אחד אין סבלנות לשבת ולשמוע יצירות של 15 דקות בממוצע, ועוד אז לא היו כמעט רימאסטרים על גבי דיסקים למוסיקה הזאת , ואני שומע את המוסיקה על תקליטים , ולרוב האנשים אז עוד לא היה פטיפון (ההורים שלהם הספיקו לזרוק אותם עוד לפני שהם ידעו שזה שווה משהו...) אז הייתי צריך להושיב אותם אצלי , והתחלתי מן הדברים הקלים , גם הם מעולים, כמו קאמל וקטעים מסוימים של YES ולאט לאט הצלחתי לתפוס להם את האוזניים במוסיקה הזאת. מאוחר יותר , אירגנתי פטיפונים למי שרצה, כי הרי ברור וידוע שאפשר למצוא הרבה יותר מוסיקה על הפורמט המעולה הזה ובארץ עדיין לא נפל האסימון , אז נורא זול לקנות תקליטים משומשים במצב טוב... לא רק זה, אני פסנתרן , וברבות הימים הקמתי הרכב טריו שפעל במשך שנתיים וחצי , וככה עוד אנשים זכו להכיר את הז´אנר. בקיצור , תתחיל לחנך את הסביבה שלך, ותאמין לי זה יצליח, גם אנשים שבחיים לא היית מאמין שיקשיבו למוסיקה הזאת , יהיו אלבומים שהם מאוד יאהבו. בהצלחה!

seafox

New member
לא לדאוג יותר מדי?

אנחנו נכחדים...תבוא לאילת ותחנך קצת ערסים...תנסה.....הם שומעים רק מזרחית או טרנסים...אתה יודע מה הכי טוב אבל בפורום הזה?אפשר לדבר עליהם חופשי כי הם בטוח לא יכנסו לפה...אלא אם כן ברוב טפשותם הם יחשבו שהפורום רוק מתקדם הוא פורום של מוזיקת רוק עם מוטיבים מזרחיים...

חוצפה!

אפשר לדעת באיזו זכות אתה מתייחס בזלזול רב כ"כ למוסיקה מזרחית? מה זה מוסיקה מזרחית, אתה יודע?

לא

צורת ההתבטאות של ילדותית ומזלזלת, אם אתה חושב שמה ששומעים ממכוניות הסוברו עם החלונות הפתוחים נקרא מוסיקה מזרחית, אז דע לך שזה לא ככה. צא ולמד בחור צעיר את נפלאות עושרה ונפלאותה של תרבות המזרח. באותם הזמנים שהמוסיקה המזרחית התפתחה, באירופה אנשים חיו כמו חיות על העצים ובתוך מערות כשבתרבויות המזרח ניגנו בכינור ובנבל מתוך דפי תוים.

בחייך, חופי

אתה אמור להבין שהוא לא מתכוון לזה. אך מאחר והחלטת, בנקודה מסוימת בעבר, שאתה אנטי הכל ואנטי כולם, אז אתה מתעקש בילדותיות על סמנטיקה מטופשת. אז אם אתה רוצה לשחק אותה ראש גדול, אז הנה, קבל : יש כזה מושג כיום, ´מוסיקה מזרחית´, שרוב האנשים שתשמע אותם מבטאים אותו, מתכוונים בו לזרם בפופ הישראלי, ששואב כמה אלמנטים בצורה שטחית ממוסיקה ים תיכונית (יוון, תורכיה...) וצפון אפריקאית. פה ושם קצת סילסולים בשירה, קישוטים בגיטרה (הכי שבלוניים שאפשר) וטקסטים שקורעים את הלב פחות או יותר כמו חתיכת פלסטיק מהוליווד. אוקיי, חופי? אף אחד, בערך, לא מתכוון למוסיקה ערבית קלאסית, או מוסיקה הודית, או מוסיקה תורכית עממית, או מוסיקה יוונית, כשהוא אומר ´מוסיקה מזרחית´. אלא בעיקר לפופ המגעיל הזה (מגעיל, כמובן, אותי) שמאוכלס על ידי אמנים שלא מעיזים לזוז חצי אנגסטרם מתבניות שהוכיחו הצלחה כלכלית.

למעלה