משהו שמטריד אותי

patetta

New member
משהו שמטריד אותי

אני עוסק באומניות לחימה כ10 שנים (קרב מגע,איגרוף תאילנדי וקפואירה ,לא ביחד),ולאחרונה התחלתי להתאמן גם במכון כושר וראיתי שם אנשים בעלי מסת שריר גדולה וחשבתי לעצמי שמככה שלהם היא בטח קטלנית. מה שהוביל אותי למחשבה נוספת ,אם הייתי מקדיש את כל הזמן הזה בפיתוח הגוף (ונגיד שגם דואג לגמישות) לא הייתי יותר חזק עכשיו . לא הייתי לוחם יותר טוב? מה דעתכם?

היית יותר חזק פיסית

אבל לאו דווקא היית נלחם יותר טוב. אני חושב ששני הדברים לא צריכים לבוא אחד על חשבון השני: כושר כללי תומך בטכניקה טובה וביכולת לחימה כאשר אתה משתמש בו בחוכמה (עם תנועת היריב ולא נגדו, כח מול כח). רן.

patetta

New member
כן אני מבין את זה

ברור שמבחינה טכנית וחוכמה של הקרב אני יותר טוב,אבל אם הייתי מתאמן ומתחזק היה לי אפקט יותר טוב של הרתעה ואולי הייתי מספיק חזק כדי לסיים קרב במכה אחת

לסיים קרב במכה אחת תוכל אולי

נגד איש לא מנוסה ו/או לא מוכן ו/או אם אתה בר מזל. גוף גדול אכן יוצר הרתעה, ולא בכדי. לא סתם תחרויות זירה מחולקות לקטגוריות משקל. יחד עם זאת כל אחד צריך לשאול את עצמו אם יש ביכולתו להעלות על עצמו עוד 20 ק"ג של שרירים, לעשות את זה בצורה בריאה ככל האפשר ולהצליח לשמור על זה לאורך זמן (וזה מאוד קשה!), או להתאמן בא"ל ולשפר טכניקת לחימה. לכל אדם יש משקל "טבעי" בו הגוף שלו נמצא באיזון. אני לא מדבר על טבלאות כלליות של גיל וגובה מול משקל, אלא על כל אדם בפני עצמו (גם אם לפי הטבלאות הוא נמצא במשקל עודף נניח או בחוסר משקל). לשנות את המשקל ואת מימדי הגוף (למעלה או למטה) זה קשה ועלול להכביד על הזריזות הטבעית של האדם. יותר פשוט להתאמן בא"ל, ולחזק במקביל את הגוף, אבל לא צריך לההפך למפתחי גוף כדי לנצח קרבות. רן.

ש מים

New member
מה זה "חזק"?

גיוס יותר יחידות כח בזמן נתון וקצר? או לאורך זמן?

מסת שריר ?

אתה מניח (כך אני מבין מדברייך) שמי שיש לו מסת שריר יותר גדולה הוא יותר חזק . אבל : מה זה בעצם יותר חזק ? ומספר שאלות לגירוי המחשבה (לא מצפה ולא מעוניין בתשובות , הן רק לגירוי המחשבה
): * האם מגושם , זה יותר חזק ? * האם איטי , זה יותר חזק ? * האם לדעתך אדם שעובד שנים במכון כושר יהיה מסוגל לתת עוצמת אגרוף המתקרבת אפילו לאדם שעבד שנים על שיפור חבטת האגרוף שלו ? (וזאת בהנחה שלא יגרום נזק לעצמו עקב חוסר נסיון במתן אגרוף) * האם מסת השריר תעמוד לאיש ה"מפחיד" כאשר יספוג בעיטה לשריר שמטרתה להשביתו ? * איך תבוא לידי ביטוי עוצמתו של אדם כזה מול אדם שמומחה בלהעביר אנשים ממצב עמידה למצב שכיבה ? (או למצב עמידת ראש לצורך העניין ...) מעבר לזה , בהרבה אומנויות לחימה , עובדים עבודות רבות הקשורות לחיזוק הגוף , באופן מאוד ממוקד ומאוד אפקטיבי ... לפעמים אני מקבל רושם , שרבים חושבים שאומן לחימה הוא איש חלש יחסית , בטח לא מאוד חזק , אך מיומנותו היא שנותנת לו את היכולת להתגונן ... ובכן , האם זה כל כך קשה ליצור אומן לחימה שהוא גם חזק פיזית ? ערב טוב

צח משה

New member
אני לא בטוח שהם כ"כ קטלניים...

אני אמנם לא מתאמן כ"כ הרבה זמן, אבל לדעתי, אם ניקח מכת אגרוף לדוגמא - רוב העוצמה שלה מגיעה בכלל מהכנסת המותן וזה ממש לא טריוויאלי למי שלא מתאמן. (מעבר לזה שאדם מיומן יודע לחסום/להתחמק) אני ממש לא מזלזל במישהו ששוקל 120 ק"ג של שרירים שנותן לי אגרוף, אבל הוא עבד קשה מאוד כדי לבנות את המסה הזו. ובאותה מידה, אם הוא היה מתאמן את כל השנים האלו, הוא אולי היה שוקל 80 ק"ג אבל נותן אגרוף מדוייק וחזק הרבה יותר.

אחרי 10 שנים אתה כבר יודע את התשובה

מסת שריר לא הופכת אותך ללוחם טוב יותר. כמו שכבר בטח חווית בימי חייך, לוחם טוב הוא צירוף של מס גורמים שהעיקרי בהם הוא *לא* בהכרח מסת שריר. וככלל, ההגדרה" לוחם טוב" מקפלת בתוכה תסבוכות רבות מדי משום שלוחם טוב בטקוונדו הוא לא לוחם טוב כגודוקא מבחינת מבנה גוף וצרכים פיזיים שהוא אמור לענות עליהם.

COGAN BENY

New member
בהתייחסות לאיגרוף תאילנדי

אם היית עובד בצורה "מתאימה" לבנית מסה וכח מתפרץ אז כן, אם היית עושה רק סטים של בודי בילדינג, אשר מקצרים את השרירים ומעלים את טונוס השרירים גם במנוחה, זה לא טוב לקרב. אם עלית 20 ק"ג של שרירים אתה גם בקרב תעלה עם משהו במשקל החדש שלך שבאופן טבעי כבד, ואתה באופן כזה שיכביד על התנועה שלך, אתה תפסיד.

ethanguy

New member
ממה שראיתי

מסה ושרירים חזקים כמובן יעזרו למכה שלך, אם אתה יודע איך לתת מכה.. סתם בודיבילדר שלא יודע לתת מכה סביר להניח שלא יוכל לתת מכה טובה מדי יחסית לגודלו וחוזקו

למעלה