משהו שמאוד חשוב לי....

משהו שמאוד חשוב לי....

אמא שלי בצעירותה עוד בברית המועצות הייתה מורת דרך. היא מאוד אהבה את המקצוע, אבל זאת הייתה התעסקות זמנית. עכשיו אחרי הרבה שנים בארץ היא שוקלת לחזור לזה , אבל העיניין הוא שהיא תצטרך לעבור קורס מורי דרך ברוסית... האם בכלל קיים דבר כזה ? הרצתי חיפוש,אבל לא מצאתי כלום... אני מאוד מאוד אודה לכם אם תוכלו לעזור לי...זה ממש חשוב לי! תושה מראש !!! ושנה טובה, מתוקה ומלאת חוויות!!!

לא ידוע לי על קורס מו"ד ברוסית אבל

ממה שאני מכיר, אין קורס מורי דרך ארצי ברוסית אבל - כל מיני מוסדות צריכים מדריכים ברוסית. אולי כדאי לעבור קורס אצלם ולהדריך אצלם. לדוגמא: בית המשפט העליון, בנק ישראל, מוזיאון השואה, מוזיאון ארצות התנ"ך - כל אלה מוסדות שצריכים מדריכים בשפות. גם מלונות מחזיקים, לפעמים, מדריך שנותן הדרכות באזור המלון. לדוגמא: מלון היאט - ריג'נסי בי"ם נותן הדרכות בהר הצופים לאורחי המלון. אני לא יודע איפה אמא שלך גרה, אבל כדאי לה לברר באזור שלה. קורס מורי דרך אזורי / מקומי יכול להיות קל יותר לביצוע, מה גם שכמות הידע מוגבלת יותר ואפשר לקבל אותה מהמוסד. אם תגידי לנו איפה היא גרה, נוכל לכוון אותה יותר בקלות. אני אישית אשמח לעזור לאמא שלך בכל מה שנדרש.

מקומות שיכולים להעסיק אתכם

מוזיאונים של צפת בתי המלון של צפת מפעלים בצפת (עלית, לדוגמא) רשות הטבע והגנים בנחל עמוד או בחולה מרכז מבקרים של ראש פינה

אבל....

אבל על מנת לעבוד במקומות אלה צריך לעבור קורס מורי דרך\ ואם אין קורס כזה ברוסית זאת קצת בעייה??? אתה בטוח שאין קורס כזה ? כי ראיתי הרבה מורי דרך דוברי רוסית שאני בספק שהם עשו קורס של דוברי עיברית...

ניסיתם לשאול במקומות שהמלצתי?

נסו לשאול, אולי הם יתנו לכם חומר קריאה שמבחינתם מספיק? אולי הם יכשירו את אמא? כמנהל קורס מורי דרך, יצא לי להכשיר הרבה מורי דרך דוברי רוסית שלמדו ונבחנו בעברית

שלגיה גמדית - אזהרה חשובה

הדרכה של קבוצות, תיירים או ישראלים, מחייבת רשיון ממשלתי. בשבועות האחרונים נקנסו עשרות מדריכים בשם עצמם, שלא היה להם רשיון, בקנסות גבוהים: 3000 ש"ח כל אחד. לפיכך, אל תתני לאמא להדריך סתם כך. בתוך מוזיאון / מפעל / גן לאומי וכו' - מותר לה. מחוץ לתחום היא מסתכנת בקנס ואולי אפילו רישום פלילי, וזה כבר לא שווה

למעלה