משהו שלא ברור לי קצת

משהו שלא ברור לי קצת

היי, דרך אגב. אני מיכל ואני מכורה להארי פוטר
בעקרון, אסור לתלמידי הוגוורטס [אלו שעוד לא הגיעו לשנה השביעית] לעשות קסמים וכשפים מחוץ לכותלי בית הספר. על זה בעצם הארי קיבל התראות פעמיים [ועוד פעם שהוא חשש שיקבל, אך בסוף וויתרו לו..]! אתמול קראתי *שוב:<* את הארי ה- 5, ואממ. ברכבת הלוך להוגוורטס - "תראו, אפשר להפטר מכל זה בקלות. התקרצף!" - זה מפיה של ג'יני, שאז הייתה כולה תלמידת שנה רביעית. מה מה מה

2 Mיכל

New member
נראה לי שברגע שהם../images/Emo187.gif../images/Emo42.gif

עברו את המחסום שמוביל לרציץ כבר מותר להם להשתמש בקסמים.

../images/Emo168.gifנכון, גם בספר הראשון

הרמיוני מתקנת להארי את המשקפיים...אבל חייב להיות לזה הסבר הגיוני!

2 Mיכל

New member
בספר זה היה ארתור../images/Emo187.gif../images/Emo42.gif

וזה היה בחדר הסודות..

דנדושי1

New member
התכוונתי שנראה לי שהיא עשתה קסם

ברכבת אחרי שרון לא הצליח את מה שפרד או ג'ורג לימדו אותו

ענבאך

New member
כן,

והיא גם אומרת שהיא ניסתה בבית כמה קסמים פשוטים וכולם עבדו.

Volldemort

New member
כן......

לא הבנתי איך היא למדה את הכשפים.. היא בת להורים מוגלגים, לא? מאיפה יש לה ספרים וכל מיני דברים כאלה שמהם היא יכולה ללמוד משהו?

ענבאך

New member
לדעתי,

היא הוציאה אותם מהספרים שהיא קנתה, כי היא חרשה עליהם לפני השנה

בבא1

New member
אני לא זוכר אם

אני לא זוכר אם זה היה רק בסרט אבל הארי עושה כשפים בתחילת הספר השלישי של הארי פוטר כדי לקרוא...

black robe

New member
לא, זה הייה בסרט../images/Emo122.gif../images/Emo63.gif

אבל בכל זאת זה מוזר, לא? כאילו...רולינג לא בדקה את הסרט לפני שהוא יצא לאקרנים? אז איך היא לא העירה להם עלזה? הרי אסור לעשות קסמים עד שחוצים את המחסום, לא?:S

aragog

New member
לומוס מותר

עובדה שהאשימו את הארי על פטרונוס ולא על לומוס, כל מוגל שרואה לומוס חושב שזה איזשהו נר או פנס, ובכלל, הארי נתפס שם כמוזר, ככה שאם הוא ידבר לפנס שלו, אז יבינו שזו הדרך שלו להדליק אור.

ToryMaster

New member
זה לא מותר

אבל נראה לי שאם מעמידים קטין למשפט, יאשימו אותו על הכישוף הגדול והבולט יותר. הלומוס מתגמד לעומת פטרונוס.

aragog

New member
שניה

אם שדדתי זקנה, ואחרי זה שדדתי בנק, יעמידו לדין גם על הזקנה. היה אחד בשם מקווין טימותי, שפוצץ בניין ממשלתי באוקלהומה לפני ארבע שנים, באמצעות משאית תופת, ובנוסף על הכל, שפטו אותו גם על נהיגה ללא לוחית זיהוי.

זה תלוי

בדרך כלל, כשתוך כדי ביצוע עבירה "גדולה" עוברים גם שורה של עבירות קטנות, מעמידים לדין רק על העבירה הגדולה. למשל: שודד בנק ירה במאבטח, שבר את הדלת, תקף לקוחות, וקילל את השוטרים. יעמידו אותו לדין רק על שוד ורצח. לא על פריצה, לא על העלבת עובד ציבור ולא על תקיפה.

למעלה