משהו שכתבתי...

ת ר י ן

New member
משהו שכתבתי...

הגמד על ענן לבן ישב גמד עם לב זהב. הביט למטה וחשב: הכול הוא שקר וכזב. היכן הטוב, היכן היופי, מה אם היפים באופי? זה כל כך קשה לבלוע שהעולם מלא ברוע. חיש מהר הניף היד השאיר רק את הנחמד. בהתחלה היה הכול על מי מנוחות לא היה עוד הפשע מטייל ברחובות. אך מצב זה לא נשאר לאורך ימים, כי בשביל הריגוש שבשינויים אנשים החלו גונבים. כל הטוב כבר נמאס עברו לגזל וחמס והגמד הבין עד מהרה- אין טוב בלי רע. אשמח לשמוע תגובות....

ת ר י ן

New member
תודה על התגובה.

אני דווקא לא מוצאת שהסוף שלי כל כך פסימי כפי שנראה לך. כפי שאני רואה את החיים- הטוב והרע תלויים זה בזה ומגדירים אחד את השני, ולכן לא יכולים להתקיים אחד ללא השני. אם אדם לא מודע לרע סביבו הוא לא יכול להערריך את הטוב סביבו ולשאוף אליו. תרין

NAVVAN1

New member
אבל איפה זה בשיר שלך?

השיר התחיל שכל טוב, וייצר קו סיפור שבו הכל הפך לרע. בבית האחרון כתבת: כל הטוב כבר נמאס עברו לגזל וחמס שתי השורות אומרות שאין טוב ,יש רק רע אחר הוספת שהגמד מבין: שאין טוב בלי רע והגמד הבין עד מהרה אין טוב בלי רע. (ממה הוא הבין את זה? חסרות השורות שאומרות שנשאר טוב)

guyscrown

New member
משהו שאני זוכר...

... "האם העורב טובל עצמו מדי יום בדיו? האם האנפה מקלחת נוצתיה כדי שתהיה לבנה? היו אתם מגיני התמימות והולכים בדרכיה..."

NAVVAN1

New member
"היהפוך כושי עורו, ונמר ברבורותיו ,

פתגמים, חדים יותר מסכינים הם קצרים וחדים הרבה פעמים לא נכונים משכנעים רק עקב היותם קיימים במתכונת פתגמים חיות ובני אדם מקבילים לא חופפים מאוד בזהירות להשתמש, בבקשה תודה תרין מנסה עוד בית טוב לשים בשירה עושה לי, לך טוב בנשמה בבקשה תודה

ת ר י ן

New member
תודה על התגובות הפורות וגם...

בשיר שלי הגמד העלים את הרוע והשאיר רק את הטוב. הוא חשב שכך לא יהיה יותר רוע בעולם הוא עוד לא הבין את הערך שיש לרוע ביחס לטוב הרוע נותן ערך לדברים הטובים בחיים הרוע והטוב מגוונים את החיים ומגדירים זה את זה. ולכן מעט מאוד זמן אחר כך אנשים עברו להיות 'רעים' כי הם לא העריכו את הטוב הוא היה שיגרה מאוסה ברגע שנוצר האיזון בין הטוב והרע הגמד הבין שיש תפקיד לשניהם. אבל מאחר ורצית סוף חדש אז בבקשה- מאז הגמד מסתובב בעולם ויודע שיש בו תפקיד לכולם הרוע והטוב הולכים יד ביד וכך הרבה יותר נחמד כי כך האדם נאבק ברוע ולא נותן לטוב לגווע. מקווה שסיפקתי מענה לבקשתך... אם לא תן גירסה משלך.

NAVVAN1

New member
סיפרת,סיפקת,עכשיו לא קר עכשיו לא רק

לי. אבל שלך השיר תחליטי את חברים, דומים שלך שניהם, אחים בחירה שתעשי היאה נכונה אני כאן רק הצעתי מחשבת של בחירה תמיד שלך השיר תחליטי את

למעלה