משהו שכתבתי לעצמי

mik504

New member
עד לאחרונה,היא רצה בקאמרי

נדמה לי שמפסח היא לא רצה יותר באופן רציף,תבדוק,ואם כן שווה לך ללכת,זו הפקה מדהימה.

אגס 10

New member
יש את זה גם בעברית?

כולם משבחים ומהללים את הסרט הזה,האם יש אותו עם תרגום לעברית?

אין זה מתפקידי לזלזל ברגשות עמוקים

אז לא אעיר מאומה מלבד שאני עדיין מעדיפה את קוהלת. רק כדי לא לאכזב את מי שמכיר אותי, 'אישה גולם היא, ואינה כורתת ברית אלא למי שעשאה כלי' השמטת את החלק של הגולם.

לידיעתך גולם

גולם זה בול עץ שמפסלים ממנו כלי אין בזה שום מילת גנאי ובפרט כשהכוונה לבתולים המהוללים שזכית לשאת

גם שם

חז"ל התכוונו במילה גולם לרמוז שאדם יכול להתפתח ולהתחנך אלא שהיהדות בנטייתה הידועה לדיכאון וייאוש הפכה את המילה גולם למשהו בלתי הפיך

לפי המהר"ל זה אמור להיות להיפך

המהר"ל (בבאר הגולה)מסביר את הגמרא שנשים מקבלות שכר במצוות הקהל על כך שהן מביאות את הילדים ללימוד בנוסף יש פסוק שאומר שהנשים מזומנות לגן עדן באופן טבעי. הרעיון המרכזי של המהר"ל הוא שגדלות הנשים הוא בפסיביותן, הן תרחצנה את הילדים תנקנה את הבית ותכבסנה בגדי בעליהן, וזה לבד מביא אותן לחיי עולם הבא כי זו היא תפקידה של האשה חהיות "עזר כנגדו". אין לה תפקיד אקטיבי במשחק, וגם לא צתועיל להן רוב צדקותן כדי להוסיף גן עדן על מה שנקבע מראש. לעומת זה הגברים נולדים משוללי גן עדן ומעשיהם הם שקובעים את רמת גן עדנם. נמצא איפה שהאשה נולדת עשויה (ולכן אין לה חיוב בברית מילה) והבעל הוא שנעשה כבול עץ שניתן ליצור ממנו כל כלי....

בהחלט צודק

גולם בהקשר של כלי, ברור הכוונה למה שנקרא היום 'חומר גלם'. דהיינו שאינו כלי עדיין. לגופו של שטות, ברור שהיא לא לעניין, וראה אצל החילוינים, שנדיר שהאשה כורתת ברית למי שעשאה כלי...

mik504

New member
היית עוד אחת מאלף,אם היית מעדיפה את קהלת

ואגב ייתכן שחז"ל התכוונו, שבגלל שהיא גולם, לכן היא כורתת רק למי שעשאה כלי????

mister xy

New member
אם היא היתה מעדיפה את קהלת

היא לא היתה בכלל ואתה היית אחד מאלף. אגב לאגב, לא זו כוונת חז"ל, עיין בדברי קדשו של נביאנו יהוזיהו.

לא תופתע לשמוע שאני חושב שהמקור,קהלת,עדיף

על מה שכתבת.וגם הרגשתי חוסר נוחות מהטון הפסקני של אמרות שאינן מחזיקות מים ועומדות על כרעי תרנגולת של כפרות כמו, "זכור כי אין אישה כורתת ברית אלא למי שעשאה כלי".או "דע שכל הרע הקורה איתך הכל הוא ממידת הגאווה שהיא הרעה מכל המידות הרעות".גם אם האמרה הראשונה נכונה,והיא ממש לא,היא גם די מגעילה,לא הבנתי מה יש לזכור כאן.ואם לא הייתי הראשון שלה וכרתה עימי ברית הרי שכן ראוי לנטוש אותה?ועל סמך מה אתה קובע שהגאוה היא הגורם לכל הרע?איזה רע?זה שאצבעי הקטנה נתקלה בשפיץ של השולחן?זה שאולי אחלה בסרטן? גם מבחינה כתיבתית עדיף שלמה המלך, שטעם את טעם החיים וצלל לתהומות עמוקים של חדלון וריק,ותובנות חייו על משפטים שחציים לקוח ממנו וחציים בערפל ימוג. נסיון טוב.נסה לשפר אותו ונהנה כולנו.

מאד יפה

אבל באמת זה מתאים לעצמך, חלק מהדברים אני חולק וכבר קידמוני חכמים דכאן

mister xy

New member
יהי מקורך ברוך ושמח באשת נעוריך...

בהצלחה רבה

למעלה