משהו שכתבתי היום...

אלי פלס

New member
משהו שכתבתי היום...

(בהשפעת משהו שכתב חבר טוב שלי לפני המון זמן) לא מגיעה לך פניה מנומסת שכזו, אבל אני –בניגוד אליך- משתדל לשמור על לשון נקיה. בניגוד להתנהגותך המלוכלכת והגועלית. זמן רב מאוד שלטת בי. שלטת ברצונות שלי, שלטת בהתנהגות שלי. ניסית להכתיב לי להתנהג כלפיך כאדם נעים ללא גבולות, מנומס עד מאוד ואדיב בכל מחיר. הכרחת אותי להיזהר מלכעוס עליך, להיזהר מכך שיכעסו אחרים עליך ושאני עצמי, לא אעז לכעוס עליך. הכרחת אותי להתחשב תמיד קודם כל בך ולהניח את הרצונות והמאוויים האישיים שלי מאחור. ניסית, ובמידה מסוימת אף הצלחת, להחדיר בי את התחושה שאני שווה פחות, שאני מקולקל, שאני רע. הזנת את מקורות ההתנהגות שלי בזרם יציב ושופע של רגשי אשמה עצמיים שמעל אותו הזרם, שטה ההתנהגות הכנועה שלי. לקח לי המון שנים להבין איזה תפקיד מלוכלך לקחת על עצמך. לקח לי המון שנים להבין שאת הנך הנוסעת הסמויה החבויה בספינת נשמתי ורגשותיי אך בעצם, במקום להיות הנוסעת הסמויה, את אוחזת בהגה, ומנסה לנווט את מהלך חיי. מפלצת, זהו – זה נגמר. אני מתכוון להוריד אותך מספינת חיי. הכוח שלי לנסות ולהורידך, נובע מן ההרגשה שסוף סוף אני מתחיל לעלות על הקוד שיטריד את מנוחתך. גיליתי, כנראה, מה שאינו אהוב עליך, וחייך אצלי יותר לא יהיו קלים כל כך, אני הולך להציק לך, אני מתכוון להציק לך עד שתקפצי בעצמך למים, ומצידי, תטבעי שם. מציק לך אור החשיפה !!! אפילו אורו החלש של פנס שהשתמשתי בו בתחילה הפריע לך. שלחת אלי שליחים סמויים להתחנן בפניי שאפסיק. שאניח לך. קל וחומר שאור חזק יותר - ממש יוציא אותך מאיזון. לא, לא אניח לך, אני מתכוון להוביל אותך אל אור השמש החזק והמסנוור, כך שעיניך יסתמאו, את כל כך תהיי מסונוורת מאור החשיפה, שלא תוכלי לראות דבר. האור הזה יטריד אותך כל כך עד שלא יהיה פנאי בידך, להזרים אלי את תחושות האשמה ההם, כפי שנהגת לעשות מאז ומתמיד. אה, כן! גיליתי עוד משהו שמעצבן אותך. את ממש שונאת שאני מונה בעצמי את מניין הפגמים שהטלת בי, ולא מניח לאחרים לגלותם, כבעבר, מה שתמיד כה הביך אותי. אם אני מסוגל למנות בעצמי חלק מן הפגמים הללו, מן הסתם יש לי סיכוי לתקנם, לא כן? אהבת מאד לשלוט ביצור ובטיפוח הפגמים, והחל ממתי שאני מונה ומציג את הפגמים הללו בעצמי מול עיניך, אין לך מנוחה, ובזאת אני מעונין. מערכת המודיעין שלי תמשיך לפעול בכל יכולתה כדי להמשיך ולחשוף את נקודות התורפה שלך, ואת, כבר תרגישי בעצמך את פעולתה. יום הולדת שמח לי!!! אלי שנפגע ממך! ולא מתגעגע!

זה אל הדת/האל/הדבר בתוכך...

...שמיצג את שלטונם? תפיסה מוכרת. הצלחת בהמון כישרון להציג את זוית-נעיצת-הציפרניים של הדבר הזה בנפש האדם ולחשוף את אותן מכות-חשמל שתרפינה את ידיו ותגרומנה לו לשחרר את הנפש לחופשי. גדול מהחיים. תמשיך כך, אחי, לילה טוב יונה

אלי פלס

New member
הכוונה הייתה רצינית וממוקדת

לא משהו מטאפורי. אם הייתי אמיץ מספיק, הייתי מדפיס את המכתב הזה, שם במעטפה, מדביק בול ושולח את המעטפה היישר לאותה המפלצת...

אה, ככה?

אז תעביר את המכתב עריכה קצרה, תוסיף פה ושם קצת שעוות אזניים ופלפל חריף, תשים במעטפה ושלח. ככה תרגיש חופשי ממנה ועליון עליה עוד יותר. אני חושב. יומולדת שמח, אחי ויום טוב. יונה

ShakeSpearE

New member
קבל ח"ח ../images/Emo45.gif ו--יומולדת שמח! ../images/Emo77.gif

שכוייח, גם כן קטע. חזק. נ.ב. איזה כיף לך שאתה יכול למחוק הודעות של עצמך. |מקנאת| מילקשייק

אלי פלס

New member
תודה

הספקת לשים לב שמחקתי??? אני תהיתי פשוט אם להוסיף עוד שתי מילים ואז מחקתי אותן...

ShakeSpearE

New member
ובכן...

אתה כותב על ה"פניה המנומסת" שהתייחסה למילה "שלום" מן הסתם, כך שזה יותר הגיוני עם זה.. אבל זה לא ממש עקרוני לשאר הקטע, (בייחוד שכבר התחיל שרשור על הראשון) אז יש אישור

אלי פלס

New member
יש לי פרשנות שונה

למה היתה עושה המילה "שלום" לשאר המכתב. הפנייה המנומסת היא בעצם המכתב המנוסח בעדינות יחסית ולא ב"יא חתיכת בנזונה"...

אלי, התרגשתי.ואף הזלתי דמעה../images/Emo7.gif

המלצה שלי: שלח את המכתב. למרות שאתה לא מעז ואולי אפילו נראה לך טיפשי עכשיו. אתה לא יודע כמה זה מקל להוציא רגשות. תאמין לי. ו...
תמשיך לנהל את הפורום לתפארת מדינת ישראל. אנחנו
אותך!!!

טוב

New member
אלי. כנה ביותר.

נוגע ללב. אני שמחה שמצאת את הדרך לנצח אותה, את אותה המפלצת האכזרית. במעשה הזה סללת לך את הדרך לחיים. בהצלחה בחיים החדשים, ויומולדת שמח מאד. טוב.

שחף -בת

New member
וואו

קראתי ושוב הרגשתי את ההרגשה הזאת (אתה יודע איזו,הכואבת) אני לא הייתי שולחת את זה.

אלי פלס

New member
אז - זהו זה!!!

המכתב הודפס, הוכנס למעטפה עליה הודבק בול ונרשמה כתובת... המכתב נשלח למפלצת.

למעלה